bi arkadasım gecenlerde bisiklet süren birisinin futbol oynaması iyi degil dedi niye dedim çünkü ters kasları çalıştırıyor gibisinden birşey dedi anlam veremedim ama kafama takıldı aslı var mıdır acaba? :rolleyes:
ben bilmiyorum ama ters kasları çalıstırıyorsa bu sizin yararınıza olur kanımca
çünkü bisiklet sürerken ayaklarınızdaki bütün kaslar çalısmıyor fakat futbol ile bunları çalıstırabiliriz
şöyle açıklamaya çalışayım.Genel çerçeve içinde bisiklet simetrik ,futbol asimetrik bir spor dalıdır.Doğruluğu rof .olarak herhangibir sporu yapan kişinin başka hiçbir branşla çok yakından ilgilenmesini istemezler,kas yapısına.çalışma şekline zarar vereceği için .Ama siz ne kadar bisikletle ilgilisiniz? ne kadar furbol oynuyorsunuz? önemli olan bu ,ayrıca bisikletteki hedefiniz ve amacınız nedir? o önemli,eğer hiçbir müsabaka hedefiniz yoksa ,veya bir branşta herhangi bir kişinin hedefi yoksa,her branşı denemesini yapmasını tavsiye ediyoruz,her kas grubu ,eklem ,tendon vs çalışsın güçlensin diye.Ama dediğim gibi ileride hedef amaç varsa tek branşta ilerlemek zorundasınız.Bilhassa tek yönlü sporlar için.Yanlız tek branşla ,başka branşların egzersilerini antrenman içinde yapmak farklıdır.Örneğin: bir bisikletçi, veya maratoncu için havuz çalışması vardır? bu yüzmek demek değildir.Veya bunlar yarıştıkları sürede hiç yüzmiyecekleri anlamınada gelmez,onun antrenmanını yapmamaları demektir.
kendi için söylemişti ciddi anlamda futbolla ugrasan bir arkadasım, dediginiz gibi "herhangibir sporu yapan kişinin başka hiçbir branşla çok yakından ilgilenmesini istemezler,kas yapısına.çalışma şekline zarar vereceği için" bu sorumun cevabı oldu birisi ona tavsiyede bulunmus sanırım
ben elimden geldigi kadar yapabildigim sporları yapmaya çalısıyorum anlam veremedim dedigim ben de bisiklet veya başka bir sporun calıstırmadıgı kasları diger sporlarla birlikte yapıp tüm kasları çalıştırmak bana mantıklı gelmişti
ilginiz için teşekkürler
evet dediğinizde haklısınız,tabiki farklı branşlarla farklı kasları çalıştırmanız doğru.prof olmadığınız sürece.yoksa prof olarak yarışacak kişilerde zaten aktif olmayan kas gruplarının çok gelişmesi doğal olarak istenmez.Ama sizin yolunuz doğru.
Ters düz kas için zaten Fırat yeterince açıklamış, bunun dışında zaten futbol gerek ani durma hızlanmasıyla dizleri zararı dışında darbe ve tekmeler vb nedeniyle sakatlanmaya çok müsait bir spor o yüzden çok tavsiye edemiyorum ...
Bende bisiklet ile koşu düşünüyorum ama uygulamadım. Çok yorucu olacağı için. Şuanlık bisiklet ve çok az miktarda seyrek olarak vücut geliştirme yapıyorum evde.
Futbol zaten dünyanın en zararlı sporudur. Ters kas,düz kas olayının dışında hiçbir spor dalında cross training olarak futbolun kullanıldığını görmedim.Demek ki gerçekten boş bir spor !
Her spor branş için geçerli olan çok yönlü fiziksel gelişim söylemi vardır.
Ancak bu branşlar ana branşa zararı olmayacak düzeyde ve dönemlemesi farklıdır. Bunu tam bilmeyen antrenörler yasak-günah vb şekillerde sporcuların yapmaması için söylenirler.
Profesyonel düzeyde sporcu-bisikletçi değil iseniz gönlünüzce futbol oynayın, yüzün,koşun,hoplayın, zıplayın, dilediğinizce coşun. Tabi tüm bunları sporun genel kuralları içinde ısınma-soğuma ilkelerine uyarak yapın. Hiçbirşeycik olmaz