Hocam bu ihtiyaç meselesi biraz. Önce, sistemden şikayetçi misiniz, bunu sorun kendinize.
Benim eski bisikletimde Altus vites kolları, Tourney aktarıcı, 7 vites vidalı alt model bir Shimano ruble bulunuyor.
Şuan ki bisikletimde Deore kollar ve aktarıcı, XT ruble var.
Kıyaslama yaparsam, vites geçişlerinde tourney aktarıcı ve 8 liralık rublem, deore sistemimi aratmıyor!

Çok nazik, seri ve pürüzsüz!
Peki ben bu sistemi, yeni bisikletimi kullandığım şartlarda kullanırsam ne olur? Tourney'in tel ayarını koruyabileceğini hiç sanmıyorum. Belli bir kullanımdan sonra kendi kendine biraz bozulma yapıyorken o arazi koşullarında iyi verim alabileceğimi sanmıyorum. Deore'yi bir kez ayarladım mı kendim bozana kadar kullanabiliyorum. 7 vites de, bakkala ekmek almaya giderken ya da düz asfaltta sürerken yeterli olabilir

, ancak dik arazilerde yeterli değil. Sanırsam demek istediğimi anlatabildim
Bisikleti hafifletmek istiyorsanız, vites sistemi yerine jant, maşa, gidon vs.. değiştirebilirsiniz. Ben maşamı değiştirdiğimde 900 gr hafifleme olmuştu. Ancak pek hissettiğimi söyleyemem. (900 gr ciddi rakam). Jantları değiştirdiğimde 300 gr civarı hafifleme oldu ancak bisikleti ivmelendirmede kesinlikle hissedilir fark yarattı. Yani ağırlık ama, neyin ağırlığı?
Bunun dışında lastikleriniz de çok önemli.
Benden bu kadar. Kolay gelsin