Scudo Sports

Freniniz patlarsa??

Hareket halindeyken, riskli bir durumdaysanız ve durmak için frenlemeye dair hiç bir şansınız yoksa, en yakındaki çok dik olmayan bir tümseğe çarpmak da işe yarıyor.

(link)

Mesela resimdeki gibi bir yoldasınız ve ön fren teli koptu.
Arka fren, yol toprak olduğu için iyi tutmayacaktır, kaymaya başlayacaktır.
Kırmızı yuvarlakla işaretli yere ok istikametinde giderek yolun dışına çıkarak çarpabilirsiniz. (Aslında adı tam olarak çarpmak değil.)
Böylece yokuş yukarı olduğu için bisiklet yavaşlayarak duracaktır.

Dikkat etmeniz gerekense;
-çarpma anında herhangi bir şekilde takla atmamak için dengeyi koruma amaçlı ağırlık kontrolü yapmak,
-çok yüksek hızda olup da çarptığınız tümseği aşıp arka yokuştan aşağı devam etmemek için tümseği iyi kestirmek.

Tabi düz veya iki tarafı da çukurda olan yollarda işe yaramaz.

Scudo
şu ana kadar 1 kere başıma geldi oda hızlı giderken frenler tutmadı bodoslama tellere çerptim ve ön maşa paramparça

resimle acıklarsanda pek yararlı olmaz bence dostum düşün yokuş aşağı giderken olduğunu benim elim ayağıma dolanır şahsen ya atarım kendimi yada bi duvara gömerim:D

böyle bir durumla karşılaşırsam çocukluğumun ayakkabı efsanesi geri döner. :D

@sinto

Cok dogru demişsin.
Bızım burdaki cocuklar bide oraya şişe koyuor motor sesi çıkıyor :D

Aklınız varsa V-Fren almayın bir suru dert en iyisi Disc fren

Disk fren için geçen gün bir arkadaşla konuştum oda dik bir dağdan inerken ısınmadan dolayı balataları yakmış sanırım.O yüzden çok pişmanım disk fren aldığım için diyordu :) Başıma gelmedi ama burdan anladığım iki fren türündede frenin işlevsiz kalma durumu olabiliyor :)

@aseveda

Dostum 200 Tl açığım kalıyor istediğim disk frenleri almak için üstünü tamamlar mısın? Birde Allah korusun olurda yağ kaçırdığı zaman yokuş aşağı beni durdurman gerekecek, he unutmadan tekerim patladığı zaman tekerimi tamir edip yerine takınca disk sürterse de ayarlarını pek iyi bilmediğim için yardımın gerekecek sanırım.

Yukarıdaki mesajımda disk frenleri kötülemiyorum! her güzelin bir kusuru vardır ve gülü seven dikenine katlanır.

@globaldriver

ben şahsen bildiğim V freni tercih ederim ... Fren patlarsa o anda çabuk düşünmek ve sakince karar vermek lazım tabii bisiklet iyice hızlanmadan... :)

ben el frenini tercih ederim arabadakilerdeki gibi sokarım elimi arka tekere olur :D bnde küçükken ayakla durdururdum bisikleti fren patlıodu dandik bisikletti :D

@hödüxxxx

peki patlayan hidrolik frense :D hidrolik kablodan içeri havamı üflemeli:D:D

Ya ne ayağı,ne ayakkabısı,ne teli ya!
Bırakın gidonu,açın ellerinizi dua edin :D
Şaka tabi ki;öyle bir durumda bende hemen fren pabuçlarımı ellerimle sıkıştırırdım.Baktım tutmuyor,ayağımı tekere yaslardım.Baktım oda tutmuyor,dediğim gibi açarım ellerimi dua ederim. :D

• Beğen
Tepkiler: Nyo Ykpogl
ben aynı anda iki freni birden patlayan birisine hiç rastlamadım.

benim kopan halatlarımda ya fren bacaklarına bağlandığı yerden yada fren kolundan kopuyor. eğer iki bacağın arasından kopmadıysa çok iyi(gerçi bu duruma hiç rastlamadım) iki bacağın arasındaki teli bulup elinizle çektiğiniz zaman frenleme sağlanacaktır. eğerki koldan koptuysa arka fren için aradan geçen açıktaki halatı çekebilirsiniz. eğer ön tarafsa zaten yapacak bişey yok aradan parmağınızla çekeceksiniz halatı.

Peki ya disc frense ne yapacaz :):):)

yada panik yaparsak yada onuda geç yokuş aşağı inerken bide inişin sonunda işlek bi cadde varsa :):):)

Frenim:boese157: patlarsa:boese157: korkun:boese157: benden:boese157:

Geri