Scudo Sports

Freniniz patlarsa??

tolga abi ben sana söz kopmayan halatlardan bulup alcam veya senin için özel bi fren sistemi geliştircem yeterki o zamana kadar bisiklete binme hele yokuş aşağı :p :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Scudo
eğer yakuş aşagı inerken freniniz koparsa (başıma geldi) ayaklarınızı (taabii ayağınızda ayakkabı gibi bişi olması lazım resimde gösterdiğim yere koyuyorsunuz.bunu yapabilmeniz için bisiklette pedaller üzernde ayağa kalkarak bir ayağınızı arkaya yani resimde gösterdiğim yere(lastiğin üzerine)koyup bastırıyorsunuz bu işlem sayesinde durmanız kolaylaşacak.tabii ayakkabınızın altı biraz eriyebilir.ama yukarıda dendiği gibi kafanızın yarılmasından iyidir.

(link)

eğer yakuş aşagı inerken freniniz koparsa (başıma geldi) ayaklarınızı (taabii ayağınızda ayakkabı gibi bişi olması lazım) resimde gösterdiğim yere koyuyorsunuz.bunu yapabilmeniz için bisiklette pedaller üzernde ayağa kalkarak bir ayağınızı arkaya yani resimde gösterdiğim yere(lastiğin üzerine)koyup bastırıyorsunuz bu işlem sayesinde durmanız kolaylaşacak.tabii ayakkabınızın altı biraz eriyebilir.ama yukarıda dendiği gibi kafanızın yarılmasından iyidir.

(link)

@Sinto

Sokaktan Aşağı İnen Bir çocuğun (10-13 yaş) Freni Patladı Ön Frenide Yoktu Aşağısıda İşlek Bir Cadde Sürekli Araba Geçen. Böyle Sinto Kardeşimizin Dediği Gibi Ayağını koydu Ve Duramadı.Ayağı o Şekilde Yolun Ortasına Kadar Kaydı Araba Çocuğa Vurunca Ayak bilegi Bacağın Yarısına Kadar "G" Harfine Döndü Bazı Yerlerde En İyisi Atlamak ;)

Gidonu Bıraktıktan Sonra Pedallardan Kuvvet Alarak Kendinizi Arkaya Doğru İtin Belkide Canınız Kurtulacak....

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Bu fren meselesi benim icin fobi. Bisiklete binen herkes rampa inislerine bayiliyor, ben sirf bu yuzden sevmiyorum. Inislerde elimi kesinlikle frenden cekmiyorum. Ya cok hizlandigim bir noktada yola aniden bir sey cikar ve fren yapmak zorunda kalirsam ve yapamazsam diye. Cok dik rampalarda bisikleti eline alip cikan oluyordur ama cok dik rampa ben yayan ineyim diyen eminim olmuyordur. Hele de o rampanin sonunda bir cadde varsa ya tabanvay ya frenmatik:)
Tamam bisiklete biniyorsan hayatinda bir kez olsun takla atmisligin olmali deniyor ama ben 37 yasimdan sonra mumkunse takla atmayayim. Mazallah tepetaklak oluveririm. Gerci 60 yasinda bisiklete binen canavar abilerimiz var ama onlar cekirdekten yetismis, onlarin kemikler bile eminim evrim gecirip bisiklet uyumlu hale gelmistir:D
Zaten hiz yapmaktan cekiniyorum, bir de frenim patlarsa ne yaparim bilmem. Bu arada arka tekere ayagi nasil dayadiginizi resimli anlatimla bile anlayamadim yarin sabah ilk is bisiklet ustunde deneyecegim.

Arka tekere ayak en etkili yöntemdi :)

Tabi ben küçükken biraz haylaz olunca bir gün düz yolda ön tekere kadronun altından maşanın arka tarafından ayağımı bastım, haliyle sıkıştı :) Ayağımı basabilmek için de öne gelmiştim bisiklet 90 derece dikildi tam kafa üstü inicekken yana devrildi :) Canım yandımı hatırlamıyorum ama ben bile çok gülmüştüm :)

Arka tekere ayak basma olayını ben de anlayamadım o zaman ayak sıkışır oraya belki takla atmayacaksanız bile o yüzden takla atarsınız :D 8 yıldır dandik teller duruyor frenlerde hiç aklıma böyle şeyler gelmemişti,şimdi ilk iş bu telleri yenileyeceğim ve ne de olsa arka yetiyor diye pabuç almadığım ön frenlerime pabuç alacağım :D

benimde başıma geldi ve çocukluktan kalan ani bi refleksle arka tekere ayağımı bastım tabi o an ayağımda adidas samba olduğunu unutmuştum iykide unutmuşum :D

@Tunahan_06

sag veya sol ayagınızı arka tekere yatay olarak surtuyorsunuz ayagınız kadrodan destek alıyor ve bısıklet yavaslıyor ama bıraz tehlıkelı helekı on tekere ole 1 gırısımde bulunursanız :D

@Mert Altıkardeş

Aslında buradaki sorun,frenler değil,fren telleri...

Geri