Scudo Sports

Fren pabucu

Ali Sezer

Üye
Tepki
10
Merhaba Arkadaşlar,
2 renkli Baradine fren pabucu aldım. Bu akşam arka pabuçlar ile değiştireceğim. Ng650'nin jantlarında ince ince kanallar mevcut. Eski pabuçlar yüzüne arka jant'taki kanallar kayboldu :) Ön jantta nispeten bişi yok gibi. Acaba önler içinde pabuç almaya gerek olurmu. Öyle görünüyorki ilerleyen zamanlarda ön janttaki kanallarda kaybolacak. Aktif olarak ön frenide arka fren kadar kullanıyorum.

Scudo
kanalların kaybolması zor bir durum.
pabuçtan aşınarak ayrılan toz zerrecikleri doldurmuş olabilir o kanalı...

bence yeni aldığın papuçları ön frene tak çünkü ön fren daha önemlidir bisikleti yuzde 60-70 durduran ön frendir.

Bendede NG650 var. Benimki 2010 model V-Brake. Benim frenler beni hiç tutmuyordu. Sonradan fren ayağı ve fren papucu alıcaktım. Ancak sonra bizim bisikletçiye gittim. O papuçları değiştirdi. Hem daha ekonomik oldu hemde gayet iyi tutuyor. Normalde fren ayakları ve papuçları ( papuç 4 fren ayağı 2 adet ) en iyi ihtimal 40 tl'ye geliyordu ama ben birtek papuç değiştirdim 5 tl'ye geldi. :D Belki dandik papuç ama olsun genede hiç yoktan iyidir. :)

Arkadaşlar xlc nin altın sarisi fren pabucumu bradine 3 renkli fren pabucumu

Artık pabuçlarda sivri cisimle bile çıkaramadığım metal birikmeleri oluyor ve bunlar çok sinirimi bozmaya başladı. Pabuç denilen şey çok pahalı değil zaten öyle yüzlerce liralar dökülen birşey de değil, fiyat/performans oranı en yüksek pabucu önerir misiniz?
20200729_122044.jpg

@qtayxxx Bir arkadaşın bisikletinde Baradine ABS 01-RC pabuclardan vardı. Güzel ve etkili bir frenleme hissiyatı vermişti. Bir bakın isterseniz. Ben şuan XLC 453C kodlu pabuçları kullanıyorum, fena değiller ama hafif yağmurda bile erimeye meyilliler. Bu arada pabuclarda bulunan parçalar çok fazla geldi bana, jant yüzeyini kontrol edin derim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@qtayxxx Bir arkadaşın bisikletinde Baradine ABS 01-RC pabuclardan vardı. Güzel ve etkili bir frenleme hissiyatı vermişti. Bir bakın isterseniz. Ben şuan XLC 453C kodlu pabuçları kullanıyorum, fena değiller ama hafif yağmurda bile erimeye meyilliler. Bu arada pabuclarda bulunan parçalar çok fazla geldi bana, jant yüzeyini kontrol edin derim.
jant yüzeyinde çizgiler var zaten maalesef, ne yapmalıyım?

@qtayxxx Bulaşık deterjanı vb. temizlik ürünü ile köpüklü su hazırlayıp diş fırçası ile temizleyebilirsiniz.

Artık pabuçlarda sivri cisimle bile çıkaramadığım metal birikmeleri oluyor ve bunlar çok sinirimi bozmaya başladı. Pabuç denilen şey çok pahalı değil zaten öyle yüzlerce liralar dökülen birşey de değil, fiyat/performans oranı en yüksek pabucu önerir misiniz?
236635 dosyayı görüntüle

Bu pabuç içine işlemiş metal parçalar hiç ama hiç normal değil. Bence pabuçları yeni ve iyi markalardan alıp değiştirmelisiniz. Baradine 471C kullanmaktayım ve çok memnunum. Bir dahaki değişime Baradine ABS 01-RC de deneyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafaerenaytan
Geri