Scudo Sports

fren ötmesi

Emirhan Kocamaz

Forum Bağımlısı
Tepki
354
arkadaşlar ben baradin fren kullanıyorum jantı ve baradinleri temizlememe dahi frenlerim ötüyor ve kaçırıyor sizcne ne yapmalıyım

Scudo
Jantlarını ve frenlerini temizleme şeklinden dolayıda ötüyor olabilir... Janlarına ve frenlerine kimyasal deydirdiysen bir süre öter malesef...

valla ıslaklık geçtikten sonra bir kaç frenden itibaren genelde geçer ötme... Özellikle kışın v-fren kullandığım zamanlarda yaşardım bunu ama sadece ısalk bezle sildiysen yakında geçer...

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kocamaz
Süreklimi ötüyor ? Eğer çok az da olsa yağ,v.b. gelmişse öter ama 1-2 güne geçer. Çok temizlediğinde de 1-2 fren basışında ötüyor sonra düzeliyor ama tutmada bir sorun olmuyor. Kimyasal değmiş olabilir bence, belki sen fark etmemişsindir. Jantı ve "baradin"leri :) sabunlu bezle iyice sil sonra kurula yine aynı olay oluyorsa bilemiyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Emirhan Kocamaz
*Teker cantı ile ilgili olabilir. Forumdaki bazı konularda kimi cantların diğerlerine nazaran daha fazla öttüğü söyleniyor. Ama fazla cant deneyimim yok.

* Başka bir fikir de diyelim ki fren bacakların kadro da tam oturmamışsa da ötebilir. Yani eğer boşluk varsa jantın da akordu iyi değilse pabuç baskısı bir artıp bir azalırken de ötme olabilir.

* Kimi yazılarda da pabucu yüksek dereceli bir zımpara ile çok az zımparalayın diyorlar. Ama çok az..

Tabi bu cevaplar yanlış olabilir. Eğer öyleyse biri düzeltir. Ben de doğrusunu öğrenirim. İkinci kendi düşüncem acaba diyerek yazdım..

bende borla varken ben asetonla temizlemiştim bidaha ses mes çıkmamıştı baradinlerde özellkile ön ön taraf çok ses çıkartır bi süre...

@punisher89

katılıyorum alkol en iyi temizleme şekli

arkadaşlar unutmayın ki baradine v fren pabuçları ötmesi gayet normal.bende kullandım bi zamanlar.çemberle ilgili de olabilir.eğer çemberin fren yüzeyi düz ise ötme doğaldır.ama eğer kanallı bi yapıya sahipse ötme sesi nispetten azalır(baradine pabuçlarda).yumuşaklık mevzusunu şöle örnekleyebiliriz:basketboll sahalarının zemininde bulunan laminat parkeler lamine yüzeye sahiptir,bu yüzey çok sert olup düz bi yüzeydir.baksetbolcuların kullandığı ayakkabilar ise yumuşak tabana sahiptir ve ani duruşlarda ötüyor ayakkabılar,o ayakkabılar yumuşak olmazsa kayarlar ekime kadar..

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
şimdi bu ötme konusu çok geniş sepeplere dayanan bir konu bir keresinde birkaç çeşit v fren,birkaç çeşit jant birkaç çeşit fren pabucu denememe rağmen ötmeyi engelleyememiş sonunda amartisörün esnemesi ile ilgili olabileceğine karar vermiştim ama amortisörüde yani ön maşayıda değiştirmeme rağmen ötme azalmayınca pes etmiştim fakat sonra ötmenin kullandığım titanyum fren pivotlarından oldugunu anlayarak sonuçlandırdım yeni frenlerimde özel daha kısa yapılı pivotlar var ötme falan kalmadı.bu nedenle bu ötme konusu bazen insanı çileden çıkarır.

arkadaşlar benim v frenler var bisiklet soğuta durduğu zaman ötüyor belki hava ile ilgili bir durum olabilir

selam dostlar :
bu bölümü takip ediyorum sikayetler cok ..2 aydır xt hidrolik set kullanıyorum bir nevi test etmişte oldum . balata ayarları iyi olduktan sonra, rotor egik degilse ,balatalara yağ bulaşmamıssa, ses gelmesine imkan yok ve benim setten kesinlikle ses gelmiyor..hoşçakalın...

Frenlerini ayarlarken arka taraflarına biraz açı verebilirsin pabuçlar janta tam paralel durmasın.Umarım hallolur.

Konuyu hortlatmak bir yana sisteminin basitliğinden dolayı v fren kullanan arkadaşlardan illaki ses sorunu yaşayan varadır diye düşündüm.:)

Konunun içeriğinde ıslak bez, sabunlu bez, ve aseton var özetle. 2008 den bu yana bu konuda bir gelişme varmı??

1 aylık arka pabuçlar deli gibi ötüyor.

Saygılar..

Geri