Scudo Sports

Fren konusunda destek

bende duydum onu ama tavsiye edilen rotor çapını aşınca oluyordu galiba tam olarak bi bilgim yok

• Beğen
Tepkiler: celal irtekin
Scudo
onu bilmiyordum doğrusu sadece maşada boşluk oluşturduğunu duydum ama neden boşluk olduğunu da anlayamadım

ben bugun ıtıbarıyle onur katrağ sayesinde xt paralel bacak fren ayagı ıle baradine papuca gectım bıraz öncede test sürüşünden geliyorum emin olun daha önce böyle birşey görmedim v frende ve çoğu disk frenden iyi olduğuna artık eminim vede daha hesaplı.

• Beğen
Tepkiler: mertcan gölge
anladım ferhat abi xt paralel bacağın iyi çalıştığını daha önceden de duymuştum sanırım hidrolik disc fren yerine paralel bacak xt yapacam yakında teşekkürler

@mertcan gölge

olmadı bır gun turda filan denk geldıgımızde sürer bakarsın kendın dene bence en güzeli bu ama sonra bisikletimi isteme benden :)

RockShox Dart2 maşada 160 lık rotor kullanıyorum hiçbir problem çıkarmadı.. şayet 180 lik takarsam dediğiniz boşluk olacak.. Ama yakın bi arkadaşım Fox maşada 180 lik rotor kullanmakta hemde performansından kimsenin şikayet etmediği Avid Elixir CR modelini.. Oda bi problem yaşamamakta.. Maşanın kaldırabilceği kadar rotor kullanılırsa problem olmaz.. Ama ideal zaten 160'tır.. Çok ağır değilseniz..

Fren balatalarının yerleri değiştirmek istedim (karşılıklı) ancak balatayı tutan pin çok yumuşak (kuşun sanırım) ve tornavida görünce ağzı ezildi karşı tarafında telden bir sıkıştırıcı var onu çıkardın ordan biraz vurdum banamasın demiyor pin kazık gibi kalmış, baş kısmına biraz vd40 sıktım ama oynamadı bile yerinden bu pin nasıl çıkıcak ?!
Yoksa ezip çıkarıp yenisindeki pinimi takmak gerekiyor, shimano XTR marka fren pinde önü vida giricek şekilde diğer ucunda sıkıştırmalı bir telimsi şey var tutsun diye pini, piyasadakiler hep normal pin biçiminde
bisiklet trek bontrager karbon, sanırım o yüzden farklı papuçları yada eski usul, aslında hangi papuç uyar onuda bilmiyorum tam
Resimdeki işarartli pin ve 2 yazan yerdeki de pin çıkmasın diye takılan şey, o çıktı ama pinin kendisi gelmedi...

Dosyalar

• d95f56cf-3a0b-4fa0-9db0-f897e7d62b30.jpg
    d95f56cf-3a0b-4fa0-9db0-f897e7d62b30.jpg
    114,2 KB · Okunma: 1
  • 9caed31f-772c-4a36-9a0c-6146c38cf2f3.jpg
    9caed31f-772c-4a36-9a0c-6146c38cf2f3.jpg
    145,1 KB · Okunma: 1
Geri