Scudo Sports

Fren kolu ayar vidası (yardım)!

adapolat

Forum Demirbaşı
Tepki
133
Bisiklet
Carraro
Merhaba değerli forum üyeleri ,
Dün ayar yapmaya çalışırken ön vitese , vites fren kolundaki vida sıkıştı sanırım , ne ileri ne geri ne kadar kuvvet uygulasam da konumu değişmiyor , onu bisikletçiye gitmeden düzeltmenin bir yolu var mıdır acaba ? Bu arada freni büyük ölçüde ayarlasam da ön dişli 2 deyken sürtme oluyor orayı bir türlü ayarlayamadım yardımcı olursanız sevinirim .
(link)

Scudo
Kolun modelini (link) aratıp kılavuzda parça numarasına bakıp arama yapabilirsiniz. O parça her yerde olmaz belki.

Aslında bozulmamıştır diye düşünüyorum sıkışmıştır diye düşünüyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum içini filan mı açmam gerekiyor acaba kaş yapayım derken göz çıkarmayayım da :D

yok mu hiç bilgisi olan arkadaş

Kullandığın kol ST-M390 vites-fren kolu, o parça vidalı ve tırnaklı bir yapıya sahip olduğu için o plastik parçayı kendine doğru çekip sonra gevşeltmeye çalış bu şekilde halledebilirsin.
(link) inceleyebilirsin parçanın montajını.

Yapmaya çalıştım fakat çıkmadı ...

@adapolat
Aslında çıkmaması için bir neden yok, pense kullanın

@BF Okuru

En son öyle yapıcam artık zarar gelmesin diye yapmadım zaten pense küçük ama ingiliz anahtarıyla yapıcam son çare

Parçayı bezle felan sarıp öyle penseyle çekmeye çalışın.

Aynen artık bakıcam bir çaresine çokta zorlamak istemiyorum bozarım falan baktım yapamıyorum bisikletçiye götürücem

Diş kaptırmış olabilir misiniz ?

@ihsan onur şener

Hiç bilmiyorum ama umarım kaptırmamışımdır çünkü bu diş kaptırma olayları çok geldi başıma bazıları pahalıya mal oldu ...

Tel gerginliği ne durumda?

Tel gerginliği şuan normal acaba o yüzden mi vida böyle dedim kendi kendime çıkardım teli tekrar gerdim fakat olmadı vites ayarları da gitmiş oldu ...

@adapolat

O vida kolay kolay sıkışmıyor yanlış yere çeviriyor olabilir misiniz?

Aklıma gelenleri yazıyorum insanlık hali bazen bende böyle hatalar yapıyorum :D

Aslında ilk baş sıkışıyordu son anda farkına vardım galiba sonradan kendi kendine sıkışma yaptı ön attırıcıyla oynarken bilemiyorum artık umarım gene pahalıya patlamaz :D

Bir pense yardımıyla gevşetin diyesim var ama eğer diş aldıysa yalama olacaktır %90

@ihsan onur şener

Peki yalama yapmadan bisikletçi filan çıkarır mı ? Eğer yaparsa hiç kurcalamayayım

Onun için bir şey diyemeyeceğim. Hiç bir fikrim yok.

@ihsan onur şener

Genede sağolun çok yardımcı oldunuz

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Geri