Scudo Sports

Freewheel / Fixed Seçenekler

Tepki
2
Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Ortaokul ve lise'de uzun süre bisiklet binmiş birisi olarak, son günlerde hem eski günlere geri döneyim, hem de ter atmak için yaptığım koşuya daha eğlenceli bir alternatif yaratayım diye tekrar bisikletlere bakınmaya başladım.

Ve tarz olarak single speed bisikletler gönlümü çaldı. Forumda sizlerin yazdıklarını okudukça ve özellikle eski kadroların toplanmış hallerini görünce daha da bir heveslendim :) (ilerideki hedefim bunu yapmak). Toplama işini şu an için yapamayacağımı düşünüyorum (teknik ve parça bilgim 0) bu nedenle hazır veya ikinci el bir SS bakmaya başladım.

Bu arada hem fixed hem de freewheel olarak kullanabileceğim bir bisiklet ariyorum. Arka gobek cift tarafli olunca, bu mümkün olabiliyormuş. Fixed kullanmaya alışamazsam, çocukken kullandığım gibi freewheel olarak kullanma şansım olacak.

Haftasonu istanbul anadolu tarafında gezdigim mağazalarda Dahon Cadenza'ya rastlayabildim bir de Scott'un Sub40 modeli vardı. Ancak Dahon Cadenza ile ilgili yabancı forumlarda okuduklarım biraz hevesimi kırdı. Sub40 ise göze hitap / fiyat kombinasyonunda tatmin etmedi beni. Specialized'in Langster'i var ama ona henuz bakamadım.

Yurtdışındaki sitelerde çok uygun fiyatlı ve çok şık fixie'ler görüyorum ancak sanıyorum TR'de bu iş pek de öyle değil. Mesela (link) adresinde çok uygun fiyata Fuji, Se, Schwinn modeller var.

Kısacasi fiyat olarak maksimum 1000 TL'lara hem görüntü olarak tatmin edici hem de sade bir fixie/freewheel için önerileriniz ne olur hem sıfır hem de ikinci el olarak ?

14bikeco.com internet sitesinde kendi zevkime göre tasarladigim 2 adet fixie'yi sizlerle paylasmak istedim. :))

(link)

(link)

Çok uzattım kusura bakmayın :) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Sizi cok iyi anlayabiliyorum. Ancak sole bir sey var fixed gear single speed bisikletler komplike parcalara sahip olmadiklari gibi urun yelpazeleri de hem fiyat olarak hemde sekil olarak inanilmaz genis. Bunun yani sira kullanim omurleride uzun ve yanlis kullanmaya bisikleti hor gormeyede toleransli. Benim size tavsiyem bulabildiginiz en ucuz ve en ele gelir kadroyu alin elinizden azicik is geliyorsa yada mutlaka geliyordur bu kadroyu en az masrafla internetten ve/veya sirkeciden( en ucuz) alacaginiz parcalarla toplayin. Dikkat etmeniz gereken noktalari zaten bir kac restorasyon konusunu okursaniz rahatlikla ogrenebilirsiniz. 400 lira gibi bir butceyle hatta daha da aziyla bu isi yapmanin ve ogrenmenin zevkiyle bir fixede sahip olabilirsiniz. Ve bu ucuz olanda fixie de rahatlikla alisirsiniz fixed gear a. E bu zaman araliginda ( iki aylik bi zaman hatta daha kisa) bilgi birikiminizin artmasiyla sizde kendi sanat eserinizi yaratabilirsiniz. En avantajli ve zevkli yolu budur bu isin, en azindan benim icin:)
(Telefondan yaziyorum imla hatalari icin ozurlerimi sunuyorum)

Bunlardan benimde bir tane yapasım var şehirde kullanmak için.Maliyetin de 400 tl yi geçmemesi lazım.Kendi becerilerimle falan yapmalıyım :)

Cevap icin tesekkurler. Aslinda benim de istedigim zevkime gore toplayabilmek. Peki ozellikle kadro icin nerelere bakilabilir? Belli basli dukkanlar veya bisiklet tamircileri vs var midir?

Kadro hafifligi ve arka gobegin takilacagi yerin yere paralel veya en azindan capraz acida olmasi disinda kritik bir konu var midir?

Boyum 180cm. Buna gore hangi boy bir kadro bakmaliyim ?

Belki bu sorularin hepsinin cevabinin yazili oldugu bir konu vardir ama bulamadim diye sordum.

Tesekkurler

Nereleren 2. El fixie kadrosu bakabilceegimle ilgili kimseden cevap alamadim. Ebay den kadro alan oldu mu aranizdan?

Tesekkurler

Puch Pacifica'nın satılacağını bilseydim şimdiki bisikletimi almazdım ... Bence kaçırmayın bu bisikleti

Ben Specialized Langster kullaniyorum, fakat yol bisikletimi daha cok kullandigim icin satmayi dusunebiliyim...
Ilgilenirseniz kadro boyu 54 cm, renk mat siyah...
Herhangi bir sorunu yok...
Yanlis bilmiyorsam sifir fiyati 800 Euro civarlarinda olmali, ben 1200 TL gibi verebilirim...

@Can Özbek

Can , ne haber?
Senin boyun kaçtı?
Sevgilim için düşünebilirim.

Edit: Bu özel mesaj olacaktı, mal gibi buraya mesaj atmışım.

Meteee :)
Ozledim valla sizleri, gelmek kismet olursa artik mutlaka sahil de yakalarim elbet :)
Benim boyum 1.78 civariii ilgilenirsen konusuruz...
Haaa soracak olursan sen niye satiyorsun diye onu da aciklayacagim yoksa ben fixed satacak adam miyim .
Degilim.

Geri