Fransa'dan Çin'e bisiklet yolcuğu

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
Bisikletiyle Çin'e giderken Çorum'a uğradı

(link)

Fransa'nın Başkenti Paris'te yaşayan makine mühendisi, bisiklet ile Çin'e gitmek için pedal çeviriyor. Bugün öğle saatlerinde Çorum'a gelen Fransız mühendis Bart Rover, bisikletle Çin'e gitmek üzere 46 gün önce ülkesinden ayrıldığını söyledi.

Seyahatinin başından bu yana Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'nin bazı şehirlerini bisikletle dolaştığını ve buradan da Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Çin'e gideceğini ifade eden Rover, bugüne kadar çoğunluğu bisikletle toplam 3 bin 379 kilometre yol aldığını ve yaklaşık 7 ay sonra gezisini tamamlayıp tekrar ülkesine dönmeyi planladığını kaydetti. ''Sadece bisikletle Çin'e gitmek istiyorum, başka bir amacım yok'' diyen Bart Rover, ''Geçtiğim ülkelerin bazı şehirlerini geziyorum. Türkiye'de en çok insanlar dikkatimi çekti. Çok nazikler ve rahat davranıyorlar. Ayrıca Karadeniz tarafındaki yeşillikler de harika'' diye konuştu.


Gittiği şehirlerde yanında bulunan çadırda konakladığını belirten Rover, bu şehirlerden ailesine kartpostal gönderdiğini belirtti. Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve Fransa'da biraz Türkçe öğrendiğini ifade eden Rover, yolculuğunu sürdürmek için bisikleti ile Çorum'dan Amasya'ya hareket etti.
Kaynak: mynethaber


Fransız mühendise kazasız belasız pedallar diliyorum yolu açık olsun
 
Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
:) Yahu bunun neresi haber anlamıyorum aslında. Özellikle Kanada'lılar bu yolculuklara çok düşkün. Geçen yaz 3 kişi ile karşılaştım, biri İspanyol diğer ikisi Kanada'lıydı. Dünya turu yapıyordu hepsi de. Ayrı ayrı tabi bu insanlar :). Hatta birisinin adı Spencer'dı, 18 yaşında Kanada'lı bir genç...
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
adam demekki '' ilim çinde bile olsa gidiniz '' felsefesini düşünerek çine gidio demekki çünkü amacı sadece çine gitmekmiş :D
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
HaliliOzturk demiş ki:
:) Yahu bunun neresi haber anlamıyorum aslında. QUOTE]
Halil arkadasim
o yola cikan arkadaslarin maceralarini okursaniz nasil heyecanli bir haber oldugunu gorursunuz, turkce anlatimi biraz basit olmus. Ben bazi kisilerin web sayfalarina aboneyim, sanki onlarla beraber yoldaymis gibi hissediyorum kendimi. Isterseniz ben birkac adres vereyim hem teknik acidan hemde uzun yol acisindan faydali olur.
Selamlar