Sagan'ın TDF'17'den ihracı için diğer bisikletçiler ne demiş:
Sagan'ın ihracını doğru bulmuyorum. Etaptan diskalifiye etmek tamam, ama bütün TDF'den? HAYIR.
— Robbie McEwen
Benim şahsi düşüncem, diskalifiye cezası çok ağır. Yeşil mayoya -80 puan cezası, bugünkü yarışta sonuncu sayılma ve süre cezası uygulanabilirdi.
— Jens Voigt
Bazen bir şeyler söylemeden önce görüntüleri izlemek gerekir. (Yarış sonunda, görüntüleri izlemeden yaptığı "Peter, bundan böyle benim dostum değil" deyişini hatırlatıyor) Peter'den özür dilerim ve karar çok ağır.
— Andre Greipel
Sagan'ı eve göndermek kötü bir karardı. Yaptığında kasıt yoktu. Kendimizi kazadan korumak amacıyla dirseklerimizi açmayı hepimiz, zaman zaman yaparız.
— Baden Cooke
Sagan'ın TDF'den atılması katiyen olmamalıydı. Mark'ın kazadan hemen sonra oynadığı tiyatroya alkış. Hadi be UCI.
— David Millar
İyi iş TDF komitesi. En büyük yıldızı (son 2 yılın dünya şampiyonu Sagan) dengesini sağlayıp kıçını kurtardığı için diskalifiye etmek? Organizasyonunuzu berbat ettiniz.
— Jolanda Neff
Bunun cezasının TDF'den ihraç olması gerektiğine emin değilim, fakat o dirseğin ne yaptığına eminim. Ve sakatlanmaya sebep oldu.
— Adam Myerson