Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

inanılmaz heyecanlı ve keyifli finish ler izledik son 2 etapta. hele bugünkü etap... muhteşem manzaralar eşliğinde geçti ve süper bir etap sonu oldu :) ilk haftayı, tatilde olmamdan dolayı izleyemediysem de şimdilik oldukça güzel gidiyor tour. zaten yarışın kadrosu yeter yaw! hoby amaçlı da olsa yol bisikleti süren biri olarak bir kez daha anladım ki, bu adamlar insan üstü... onu bunu bilmem ;)

Scudo
Nairo tünelin ucunda ışık var demiş :)

I feel better. Today I've wanted to see how the rivals were and I've realized that as a team we can continue fighting for our yellow dream. It's encouraging because this short climb suited me much less than those of the Alps who are longer and more demanding. We've done some damage today. Contador and Van Garderen have lost a bit but they're still there. We can take on Froome in the Alps. Our goal remains the first position on GC. If Valverde can be on the podium with me in Paris, it'll be even better.

bugüki etabın finişi gerçekten nefes kesti. spikerin dediğiğ gibi fransızlara ingiliz darbesi oldu.

Bu eurosport player ın android sürümü Türkiye de kullanılamıyor. Apk sını bulup, ta var mı kullanan?

Cummings'in yokuş ve zaferi getiren atağının videosu olsa da izlesek ne geldi oradan hiç anlamadım. Sadece yanlarından uzadığını gördüm

@Emrah Özşahin
İyi fırsatçılık yaptı Cummings bisikletçisi. İki fransız tırmanış sonu arkalarını kollamadılar kaptırdılar 1.liği.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@dengetekerci AppStore daki kullanıcı yorumları oldukça kötü olan Eurosport Player iphone uygulamasını İngiltere üzerinden hesap açarak iphone telefonuma indirmiştim. İlk denememde çalışmadı. Açılıştaki yükleme ekranında takılı kalıyordu. Sonra kaldırıp VPN ağı üzerinden İngiltere ip si ile tekrar indirdim. Bu sefer çalıştı ancak daha sonraki denemelerimde çalışmadı. Sadece uygulamayı kaldırıp yeniden indirip VPN üzerinden İngiliz ip si ile bağlanırsam bir kere çalışıyordu. Yani açılışta ip kontrolü yapıyor, ayrıca VPN üzerinden de her seferinden kaldırıp yeniden kurmak gerekiyor. Muhtemelen android sürümü de böyledir. Uğraşmaya değmez açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
@Özgür R
Bu liste Sagan' in durumunu aciklamak icin cok iyi olmus. Listedekilerin cogu zaten salt sprintci degil. Fransa Turunda yesil mayo rekorunu elinde tutan Erik zabel' in birinci sirada olmasi da gösteriyor ki, yokuslarda cok zorluk cekmeyen sprintcilerin hepsinin konumu ayni... Ilkbahar klasikleri kazanabilirler, büyük turlarda zaman sinirina takilma tehlikeleri yok gibidir. Velakin azami süratlari Greipel, Kittel, Petacchi,..... Ludwig, Abduschaparov,.... gibi yüksek olmadigi icin cok defalar az farkla kaybederler. Hatta kariyerinin baslangici Sagan' a cok benzeyen bir bisikletciyi hatirlatti bu konu bana; Jaja.... Laurent Jalabert, cok sayida etapi, sprintle kazanmis, kacis guruplarina katilmis, sari mayoyu tasimis ve daha ilginci Fransa turunda hem yesil mayoyu, hem de kirmizi benekli mayoyu kazanmis bir bisikletcidir. Sanirim Sagan da ileri yillarda benzeri bir kariyer yapacaktir..

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@UtkuK

Yayında da bahsetmişlerdi pc dışındaki uygulamaların sorunlu olduğundan. Biz laf ediyoruz ttnet,digitürk diye ama işte..

Şu doping olayı ile ilgili ne çok konuşuldu ha,yarıştan daha çok furum konuşuluyor.

Ben burada bireysel ve toplumsal psikoloji ile ilgili bir yere dikkat çekmek istiyorum naçizane.

- bireysel olarak furumu bu kadar ezerek atılan suçlamalar,furumun kişisel saygısını(öz saygı) görmezden geldiğimizi ve bir bireyin gerçekten ama gerçekten paradır maldır vs değil en büyük değerinin bu olduğunu unutuyoruz. Bu geçrekten hakaret.

Lens Armstrong.. Zaten amarikaya göre her şey bir ürün,mal,satılık değil midir? Çok görmem kendilerine dopingi. Nayk ve trek bisiklet hep marka hep ürün.. piyasadaki en pahalılardan.

Kıris,ingiliz şuan ama yaptığı güzel işlere rağmen wiggonun herhangi bir şeyi ile bile kıyaslanmıyor. Neden çünkü kenyalı. Kendi içinde bir yerlerde arabesk ruh olduğunu düşünmüyor değilim. Ezilen toplumlarda genelde olur böyle şeyler. Bu adam halen edepli duruyor her şeye rağmen. Etapları da topluyor. Çok çalıştım diyor. Ne diyebilirsiniz ki? Elimizde hangi bilgiler var? yıl olmuş 2015. Her türlü data var ellerinde. yok sky kaldırmak istemiş. Kaldırır kardeşim,ÇÜNKÜ ÇALINMIŞ. Ben herhangi bir sorun olmasa bile öyle bir şey yaşasam sinirlenirim ve elimden geleni yapmak isterim.

E diyelim ki furum gitti? Geçen sene gördük :) Ben turu izlemedim o kadar favori igidince. Çünkü fransa turunu,tur yapan büyüklerin hedef olarak göstermesi. O kadar büyüğü,güzel ve geçmişi olan coğrafyalarda görmek.

Elemana vurulmuş,sidikli torba atılmış. Bravo gerçekten karşılık vermemelerine. Sanıyorum medeniyet Sky ın yaptığı olsa gerek. Eğer bu düşüjk hareketleri fransızlar yapmış ise (beklerim) tek dişi kalmış canavar uyanmış derim. Böyle fanatiklik boyutunda takım tutanlar çok değişik ya. Ne kadar inandın pikaçu.

kintana ile iligli olarak ise sanıyorum oksijen taşıma kapasitesi en yüksek tırmanışçı ama, 1-2 atağını gördüm de arkadaşlar siz bunlara atak mı diyorsunuz? O kadar etap izlemiş insanlarsınız. Dün ki etabı izlemedim ama onlar dışında dişe dokunur atak yoktu. 5-10m ara açıp gidiyorum?????

Burada ve genel olarak tur hakkında konuşulunlar,sevgiliye güvenmemek gibi. Ya ben yokken bir şey yapar ise? Ya arkamdan iş çeviriyor ise? Bu kadar güvensizlik var ve sen halen burada mısın? ( Doping var deyip(ya da kuşkulanıp üst seviyede) izlemek) doping olunca da zaten en sondaki adam gelip yarış alamıyor. %2-3 fark yaratabiliyor,adamın önce sınırına dek gelmesi gerek.

Sabah uykusu ile eksik yazmışım onu düzelttim :)

@Özgür R
Özgür, yorumlar da cok ön yargili olmus ve okuyanlarin ön yargili olmasina yol acacak gibi. Tur sirasinda 3-5 densizin cirkin davranislarini bütün tur seyircilerine maletmek pek uymaz. Kendi ülkelerinin spor bayrami sayilan turu kazanan pek cok yabanci ulustan bisikletciyi göklere cikaran bir ulusun seyircilerinden bahsediyoruz.. Dünyada Fransiz ulusu kadar bisiklet yarisindan anlayan, bisiklet yarisi konusunda bu kadar hosgörülü baska ulus yoktur, haksizlik etmeyelim...
Ayni sekilde SKY konusunda derin yorumlar yapmak icin cok erken... Fakat takim yönetici ve antrenörlerinin " Biz bisiklet sporunu yeniden kesfettik, farkli metotlarimiz var.." neviinden komik denilecek aciklamalarini unutmayalim.... Bu biraz Mustafa Sayar' in ortaligi darmadagin edip Türkiye turu kazanmasina benziyor... Nibali formsuz, Contador formsuz, Peraud formsuz, Pinot formsuz,........ Sky ucuyor,.... Sorgulamak icin yeterli sebep ve tecrübe var... Nasil oldugunu kimse bilmiyor. Ama Asterix' in meshur sihirli iksiri olmadigi belli.. :)

Bu sekilde bakarsak herkes olagan supheli kivaminda. Quintana yarismadan geldi kolombiya'da antreman yapti. Oralar daha esnek ulkeler vs. vs. froome doping testi kacirdi italyda tatildeyken. Otel gorevlileri almamis doping kontrolorlerini. Paolini'nin kaninda kokain cikti ki dopingi gizlemek icin kullanildigi biliniyor. Boyle bir cok hikaye var. herkes dopingli olabilir bundan kimse %100 emin olamaz. O zaman herkes birbirine yapiştirsin yaftayı. İşte lance'in bu spora yaptigi en kötü sey bu oldu :) bana kalirsa gercekten guclu bi atlet froome. Birazda komple bir bisikletci. Yani herseyden biraz yapabiliyor. Zamana karsisi iyi, tirmanisi iyi hatta normal sprint etaplarinda bile pelotonun icinde degil on siralarda bitirebiliyor bazen. Ve sakin de. Biri atak yaptigi zaman takip edip kendini yormuyor. Sadece kadansini arttiriyor ve bekliyor. Enteresan bir stili de var. kafa surekli asagida watt olcer takip ediyor. Bence simdilik sadece izleyelim ve keyif alalim :) yoksa o mu dopingli bu mu dopingli derken insan zevk alamiyor :)

şuan pelotonun en temiz takımı kağıt üstünde team sky'dır. bir tane çalışanı bisikletçisi geçmişte doping olaylarına karışmamıştır.
geri kalan bütün peloton daki herkes dopinge buluşmış isimlerdir. hadi diyelim dopingci tamam 5 senedir pelotonun içinde bulunan takım bir tane mi dopingli adam çıkarmaz. hiç mi bir sporcusu bir şeye bulaşmaz.
hal böyle olunca diğer takımdakilerden daha az şüphe ile bakıyorum ben sky'a ama görücez porte'nin dediği gibi ya 10 sene sonra bu adamlara saygı duyulcak ya da lance gibi ismi anılmamaya çalışılıcak. beklicez görücez zevk almaya bakın. team sky'dan froome'den keyfini çıkarın. kendi yorumlarınızı düşüncelerinizi katın eurosport ekibine fazla kulak asmayın.

zamanında lance armstrongu en ateşli şekilde destekleyenler bugün adama karşı en büyük düşmanlık duyanlar oldu çünkü yarattığı hayal kırıklığı da bir o kadar büyük oldu o yüzden sky ve froome konusunda biraz temkinli olmakta fayda var, bir de froome sürekli başı aşağıda diye değerlerine bakıyor yorumları okuyorum bu çok saçma adamın sürüş tarzı öyle sürekli önündeki ekrana baktığı falan yok , bobble head adam yahu :D

@Fırat Y.

Kendisi kafasi asagidayken daha rahat nefes alabildigini soylemis. Surus tarzi degil yani. Kafasini kaldirma sebebi ise asagiya bakarken onunu gorememesiymis. Ama eger skyli yariscilari takip ederseniz kopya ceken cocuklar gibi yanindakilerin powermeterlarina bile bakiyorlar. Mutlaka ve sik sik powermeter kontrolu yaptiklarini dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Ahmet Onur Çakmak
adam düzenli olarak rutin bir şekilde aynı hareketleri yapıyor bu artık sürüş tarzıdır bir nevi tik de diyebiliriz buna contador nasıl dans eder gibi sürüyorsa bu adam da böyle sürüyor

@Fırat Y. bende böyle düşünüyorum adamın tarzı bu. nefes alma ya da watt değerlerini devamlı kontrol etmek için değil. misal uzun yolda bende bazen önüme bakmam önümdeki bisikletlinin arka frenine bakarım boynum ağrıyor misal ve o acıda rahat ediyorum. kesinde froomede böyledir adamın boyu da uzun hani boynuda falan kesinlikle ağrıyordur. zaten her kazaya karışmasının sebebi de bu idi geçen sene

Bugün yine ilginç bir etap var elimizde, saf sprinterlerin alamayacağı ama yokuşçulara da kalmayacak bir gün. 60 kilometre geçilecek olan kategori 2 8 kmlik %5,8 ortalama eğime sahip tırmanış saf sprinterleri dökecek geriye kalanlar etap için savaşacaklar. Eğer kaçış çok güçlü bir gruptan olursa etabı alılar çünkü bugün pelatonu çoğu takım çekmek istemeyecek mesela EQS ve Lotto sprinterleri döküleceği için hiç bulaşmayacaklar, Degenkolb dayanabilirse Giant ve Sagan dayanabilirse Tinkoff çalışabilir. Ama dayanabilirse diyorum çünkü eğim çok sert olmasa da 8 km uzun bir tırmanış bu tür adamlar için hele bir de sürpriz yapmak isteyen BMC, Canondale, MTN gibi takımlar tırmanışta yüksek tempo yaparsa. Etap favorileri; Sagan, Degenkolb, Avermaet, Hagen, Pantano, Navardauskas, Couqard, Mathews(?), Trentin, Guarnieri aklıma gelen isimler.

Etabı Sagan ve Degenkolb'e bırakmak istemeyen olacaksa bunu son tırmanışta göreceğiz, bakalım kaçışa kalacak mı etap :komik::komik:

upload_2015-7-19_13-48-1.png

@ihtiyar

İhtiyar abi Fransızlar konusunda söylediklerine katılıyorum İspanyol ve İtalyanlar'a göre kıyaslanırsa Fransızlar bu sporda daha bilinçli kesinlikle ve üstüne üstlük doping konusunda en tutarlı ülkelerin başında gelir.Ve hatta uzun süredir çok az Fransız sporcu doping ile anılmaktadır.Orada o maddeleri atan yada yumruk sallayanların Fransız oldukları %100 belli değil zaten ama Fransızlar öyle yayınlar yapıyorlar ki insanlar etkileniyor diye düşünüyorum.Yoksa zaten İtalyanların ve İspanyolların dopingle ilgili bir sıkıntısı yok.:)

Froome konusunda ise insanlar şüphe duymasın veya çekincelerini dile getirmesin gibi birşey asla söz konusu olamaz.:harika: Bu sporun kötü geçmişini bilen ve gören herkes zaten bunları düşünüyor hatta düşünmesi lazım,sorgulaması lazım ama şu an yapılan bu değil benim gördüğüm. Froome %100 temizdir diye kimse iddaa etmiyor veya temiz olmayabilir diyenlere kimse Armstrong zamanındaki gibi linç uygulamıyor aksine saldırıya her türlü hakarete maruz kalıyorlar.Medya tarafında güdülen bir bisiklet camiası var ne yazık ki benim gördüğüm:kötü: Froome temiz değilse ki her seferinde bunu yazıyorum mesajlarımda bu ihtimal her zaman vardır, yakalasınlar ve en ağır cezayı versinler en başta ben sevinirim bunu samimiyetle söylüyorum.:harika:

Mustafa Sayar örneğine ise maalesef hiç katılamıyorum sebebini şöyle açıklamaya çalışayım. Froome 2012'de Fransa Turu'nu zaten kazanacak durumdaydı, 2013'te kazandı, 2014'te kaza yaptı ben kazanacağını düşünmesem de podyum yapabilirdi, 2014'te ayrıca Vuelta'da 2. oldu. 2015'te şimdi de tekrar favorilerden biri olarak gösteriliyor,Mustafa Sayar ise dopingle Türkiye Turu'nu kazanmadan önce elle tutulur bir başarısı pek olmayan bir isim yani Mustafa Sayar altın vuruş yaptı kazandı ama yakalandı maalesef.. Ayrıca bu turda herkes formsuz değil bence, mesela Contador yorgun, formsuz değil bana göre ama hala Alp'ler de birşeyler yapabilir, Nibali formsuz katılıyorum, Peraud'un bütün sene sezon boyunca formsuz olduğu zaten ortada buraya özgü değil, Pinot bence çok formda Pletau Beille'de grupla bitirdi dün gene çok iyiydi yaşadığı bir kötü gün yüzünden çok fazla eleştirilmesini haksız buluyorum. Quintana çok formda görünüyor daha başka Valverde çok formda yani herkes aslında kendine göre iyi şekilde hazırlanmış bana kalırsa..:):harika:

Geri