Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Cavendish erken, sagan gec kalkti sanki sprinte. Saganin gelisi bana cavendisihn eski springlerini hatirlatti. Guzel bir sprint oldu, saati kurdum, ise gitmeden ufak tur atarm sabah bu gazla;)

Scudo
@Kazuya

İzledikçe sprint atası geliyor insanın :)

Sagan gerçekten saf sprinter olmasa da şu anda bacakları en sağlam olanı ancak tecrübesizliğinin kurbanı oluyor 2 etapdır. Uyanık Greipel geçiyor Cavendish'in arkasına alıyor etapları :)

Tam çıkacak mı bilmiyorum ama aşağıdaki linkte kaza anlarını da içeren bugünkü yarışın bisiklet kamerası görüntüleri var. Mobilden yolladığım için göndermeye çalıştığım şeyi aslında gönderemiyor olabilirim. Kısmet.. :)

(link)

uzun süredir bir şeyler yazayım diyorum, sağolsun arkadaşlar söylenecek her şeyi söylüyorlar..... Froome çok formda gelmiş. Bmc, thinkoff, moviestar, astana hepsi Sky ı bozmaya çalışıyorlar gibiydi şimdiye kadar. Ama froome çok fena çıktı. Zaten geçen sene demişti, Fransa'da her günün acısını çıkaracağım diye. Ama bu yazıyı yazmamın sebebi Froome değil, Sagan. Bu çocuk doğru şekilde çalışırsa şimdiye kadar görülmedik bir bisikletçi olabilir. İnanılmaz sprint atıp, yokuş çıkan, bunların yanında gerektiğinde kaçabilen bir çocuk. Tek eksiği zamana karşı gibi duruyor. İleride bir gün turu kazanırken, Paris'de sprint finişinde atak yapan bir sarı mayo görürsek o Sagan olacaktır.

Giroda bizi heyecanlandıran R. Hesjedalın burada dün sondan 2. olması nasıl yorumlanmalı.Kaza falan yaptı da ben mi kaçırdım..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Beş etap sonunda turun iyileri; sarı mayo şanssızlığına son veren Tony Martin. Takımının kuvvetli desteği ile Tejay Van Garderen ve de ilerleyen etaplarda takım içinde liderliğe getirilebilir mi diye düşündüğüm Peter Sagan.Tabi bu çok küçük bir ihtimal ama Contador turu kazanacak izlenimi bırakmadı.

Bir gün TDF de yarışan bir Türk bisikletçisi görebilecek miyiz acaba ?

Bugünkü Abbeville - Le Havre etabı tam bir puncheur etabı. Bitime yaklaşık 1,4 km kala başlayan 900 metrelik ortalama %7 eğimli bir bölüm var. Son 500 metrede ise eğim %2-3'lere düşüyor. Adeta Peter Sagan için dizayn edilmiş bir etap. Hele ki turun başından beri gösterdiği müthiş performansı ile Sagan bir aksilik yaşamaz ise etabın mutlak favorisi.
Aksilik demişken, Manş Denizi boyunca kuzeydoğu-güneybatı ekseninde sürülecek bir etap. Manş'tan gelen kuvvetli çarpraz rüzgarlar eşelon oluşturup beklenmedik kopmalara yol açabilir. Yine kağıt üzerinde kolay görünüp heyecan verici gelişmelerin yaşanacağı bir etap olabilir, ama Sagan ön gruptan kopmadan kendini son kmlere saklarsa etabı kazanmaması için önünde hiçbir engel yok.

Bu FDJ neden takım olamıyor, sürekli dağınık gezip peleton dağıldığında etrafa rastgele saçılıyor?
Kordinatörleri mi kötü yoksa takım içinde iletişim mi yok?
Hiç tren yaptıklarını görmedim zaten nedense aklıma takıldı bu soru geçen sene Bouhanni vardı onu da değerlendiremediler başka takıma gitti
Bu sene Demare var o kendisi giderse sprinte anca öyle dün gitti mesela ama sprinti çok erken attı sonlarda geçildi
Pinot desek zamana karşıda çok güzel bir avantaj yakaladı ama şimdi 2-3 er dk zaman yiyor hep bir kere bisikleti arızalandı yetişemedi
Bu FDJ neden bir takım olamıyor, takım gibi yarışamıyor?

Ekleme: Hemde bir fransız takımı ve böyle önemli bir yarış.

@Hakan Can Onrat Cofidis ve FDJ gibi takımların böyle bir gelenekleri olmaması bu konuda önemli bir sıkıntı. Genellikle bireysel başarılara yöneliyorlar. Ayrıca Öndeki 5 tren kuran takım Tinkoff-BMC-Astana-Movistar-Sky ve 2 sprint treni Giant-Etixx kadar güçlü sporculara sahip olmamaları bunda büyük etken. Etaplar zaten çok yüksek tempoda ve zorlukta geçerken bu gibi ufak takımların tren kurması pek mümkün değil zira kendi canlarını zor kurtarıp pelatonun arkasına takılıyorlar.

EDİT: Ayrıca Bouhani'yi ellerinden kaçırmadılar 2 sprintere bir takıma fazlaydı ve Bouhani göçmen olduğu için Demare'ı takımda tutmayı seçtiler :)

Bugünkü etapın profili düne göre daha zor ve iniş çıkışlarla dolu, sert ve uzun yokuşlar olmasa da pelatondaki sprinterlerin zor dayanabileceği türden tırmanışlar, Sagan ve Degenkolb gibi bu etabı isteyenlerin takımlarının yüksek tempo yaparak Cav-Graipel gibi sprinterleri dökmeye çalışması muhtemel ayrıca bu bölgeyi tanımasam da kıyıdan gidilecek gibi birşey okumuştum eğer büyük takımlar tempo yaparsa sprinterler dökülebilir ki bu da sürpriz kazanan çıkarabilir. Yine zevkli bir etap olacak umarım :harika::komik:

Herkes birlikte gelirse sondaki 850 metre uzunluğunda %7lik yokuş Mathews'a uyuyordu ama kendisi çok düştü ve sakat şuanda mümkün değil, geriye Sagan ve Degenkolb kalıyor en büyük iki favori olarak :cool:

upload_2015-7-9_13-52-50.png

dsmart da yayın şu an başladı.

@Ayhan K.

French ve English (2) kanallarında şu an yayın var; bugünkü etabın yayını ise 3 civarında başlayacak. O vakte kadar diğer kanallar da açılır.

Arkadaşlar yarışlarda Disk fren kullanılması gerektiğine dair konuşmalar, fikirler aldı başını gidiyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

peloton gezintiye çıkmış resmen...kaçış grubu 28. km de 12:30 dk fark atmış.
Sonra sarı mayo takımı ve Giant biraz yürümüş de fark 10 dk lara inmiş.
Gene acaip süratli bir finiş bizi bekliyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
Geri