Scudo Sports

Fransa Bisiklet Turu 2015

Scudo
Cancellara Graipel ve cav arasına atağını yapsa sanki alacak gibi duruyordu. Atak için çok dışarı çıktı.

• Beğen
Tepkiler: Murat A
Etapi herkes seyretmis. Yazacak fazla bir sey yok. Bu hafta böyle heyecanli devam edecek. Yani sadece dag etaplarinda degil, düzlükte de zaman kaybedilebiliyormus, gördügümüz gibi. Benim icin etapin en güzel ani, Nibali' nin lastigi patladiktan Trek takiminin arabasinin rakibi olan Nibali' yi öndeki guruba yetistirmek icin cekmesi oldu, hem de bekleyerek. Bir kac gün önce Resit Cagirgan' in yazdigi gibi, resmi olmayan etik bir centilmenlik olayi...

@ihtiyar Emin misiniz abi? Bana da tam tersi çekmemek için yavaşladı gibi geldi...

Bu arada dün genel klasmancılar arasında en iyi zamanı yapıp ilk 10da yer alan Kelderman, 5 dakika yedi ve genel klasman umutlarını bitirdi, yazık oldu ama Lotto'nun kendi evinde şöyle hatalar yapması pek kabul edilebilir birşey değil.

• Beğen
Tepkiler: Murat A ve ihtiyar
Beklendiği üzere güzel,zevkli ama aynı zamanda birçok hataların yapıldığı bir etap oldu. Movistar inanılmaz şekilde aynı etapta 2 kere aynı hataya düştü.:kötü: Son 100 km'de Tinkoff ilk darbeyi vurmaya çalışırken Valverde geride yakalandı.Son 50 km içinde asıl darbeyi Lotto-Saudal vururken bu seferde Quintana arkada yakalandı..Nibali hem kaza yapıp hem lastik patlattığı için şansızlığının kurbanı oldu yapacak fazla birşeyi kalmadı. Etixx takımı da pelotonun en iyi sprint trenlerinden biri olmasına rağmen organize olamadı ve Cavendish mecburen erken yürümenin bedelini sonda ödemiş oldu.:kötü:

Contador gene tecrübesini konuşturdu ve ön grupta kalmayı başardı,Froome ve Tejay ile birlikte rakiplerine göre önemli zamanlar kazandılar. Sagan inanılmaz yarıştı,önde tempo verdi,bisiklet değiştirdi geldi sonda sprint attı bravo Sagan'a:harika:

Ve Spartaküs efsane belkide son Fransa Turu senesinde yine yapacağını yaptı, sprint bastı, sarı mayoyu kaptı.Helal olsun :harika::harika:

https://pbs.twimg.com/media/CJKbt8pWIAEMNJF.jpg:large

Of of of Cav reyiz fena sinirlenmiş, ''3.lük için dayanabilecek olsam, kazanmak için dayanırdım. Bazı embesiller bunu bilgisayar oyunu sanıyor. Tony Martin için üzgünüm. Tebrikler Graipel.''

@taner07

Delidir ne derse yeridir.

Adam haklı yanlış hatırlamıyorsam Etixx oraya 4-5 kişi geldi ve tek başına olan Sagan ve Cancellara'dan bile geri kaldı. 25 etap almış bir adam Cavendish Fransa'da bunu haketmiyordu.

• Beğen
Tepkiler: Murat A ve ihtiyar
Gormedigim bir anda Movistar'dan birisi kaza yapıp omzunun üstüne düşmüş, bir sonraki etaplarda yarışamayabilirmiş. Acaba kimdi o gören bilen varmı?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Emre Akkanat Winner Anacona düşen isim, ayağında ufak kesikler olmuş ama devam edecekmiş yarışmaya :)

Bu arada Cav sallamaya devam ediyor, takım arkadaşlarına beni erken bıraktılar ben de diğerleri için takım arkadaşlarımın bana yapması gereken görevi yaptım ve onları bitişe götürdüm, Cancellara'ya sprintte geçiliyorsam kötü bir olmuştur diyerek haklı bir sitemde bulunmuş. Ama takım yöneticisi Lefavre de nasıl mutlu olabilirim Cav sprint atmayı bıraktığı için sarı mayoyu almak için son şansımızı kaybettik diyerek Cav'ı hedef göstermiş. O değil de umarım bu takımı pek etkilemez zira kendisi Velogames takımımda bulunuyor :)

@taner07 froome da contador'dan 4 sn. çalmış görünüşe göre, geçen yıl olduğu gibi yine takım aracı 4. etapta daha önde olsun diye sprinte girmiş olabilir.

Bu arada hiç Türkçe canlı yayın linki olan yokmu? Bugün bir site buldum fakat çözünürlüğü o kadar kötüydü ki az kalsın gözlerim bozulucaktı :)

@taner07

Cavendish sezon sonu kontratı bitecek isimlerden biri.Takımda ayrıca dünya şampiyonu Kwiatkowski'nin de kontratı bitiyor ama Kiwi takımda kalmak istediğini açıkladı.Böylece bugünkü tartışmayla beraber Cavendish'e yol görünebilir:) Cavendish çok da haksız değil açıklamalarında bana kalırsa, Renshaw'ın hata yapıp erken yürüdüğü net şekilde ortada fakat asıl sorun arka grupla farkın zaten kapanmayacağı belli olduktan sonra Etixx takımı önde çalışmayı daha erken bırakmalıydı genel klasman takımlarına..Tony Martin,Stybar ve Kwiatkowski'yi gereksiz yere fazla yorduklarından sprint trenini de sonda kuramadılar bana kalırsa..

yarışın son 1km 'sini izledikçe Cav'e hak vermemek elde değil. adamın zaten patlayan enerjisi 500-600 mt. onu da erken tüketmiş oldu. yazık..

@Özgür R
aynen katılıyorum. ikinci grupla fark bu kadar açılmışken daha fazla ekibi tüketmeye gerek yoktu. çektikçe çektiler.. taktik hata olduğu kesin.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Fabian ''Spartacus'' Cancellara, ''Kimseyi yenmeyi düşünmüyordum (Cav'ı kastediyor), sadece sarıya odaklanmıştım. En önde yer almaya çalıştım, Sagan'ı takip ediyordum belki Tony Martin ile aramda zaman farkı yaratabilirim diye ve bir anda gittiler ama o kadar uzaktı ki! Belki bir kaç metre daha uzun olsa belki kazanabilirdim ama sarıyla mutluyum. Yarın Mur De Huy var ve ben daha önce hiç bu yarışta sürmedim, ama planımız aynı olabildiğince en önde kalıp kaostan uzak kalmak, aklımda yarın fazla zaman kaybetmeyip ertesi gün pavede bu zamanı geri kazanmak.'' demiş.

Spartacus ya adamın dibi. Röportajın devami için (link)

Geri