Karşıyaka'nın 58 yıllık bisikletçisine gidip "zincir ölçme aletini" sorduğumda suratıma garip garip bakılınca internetten Topeak tps-sp 09 aldım. Acera vitesli bisikletimin üzerindeki Kmc z 51 zinciri ölçtüm ve zincirin uzamış olduğunu gördüm. 8.000 km sonunda zincirin uzaması gayet normaldi. Ruble ve anakol dişlilerini kontrol ettiğimde herhangi bir aşınma görmediğimden zinciri yine internet üzerinden yaklaşık 30 liraya aldığım aynı tip zincirle değiştirdim. Ufak bir vites ayarı sonunda viteslerin sorunsuz geçtiğini gördüm. Henüz yolda deneme fırsatım olmadı ama sorun olacağını sanmıyorum. Zaten sorun olacak olursa 35 liraya aldığım yeni rubleyi ve 70 liraya aldığım yeni aynakolu da takabilirim. Şimdi eğer bisikletimde xtr vites olsaydı bunların bana maliyeti ne olurdu? Çok iyi biliyorum ki hemen birileri çıkıp "Arkadaşım Acera ile xtr kıyaslanır mı? Bu Hacımurat ile Ferrari'yi kıyaslamak gibi bir şeydir. Tabii ki Ferrari parçası pahalı olacaktır." diyecektir. Xtr alamadığım için çamur attığımı, elmayla armudu kıyaslamaya kalktığımı, kıskançlığımı, cahilliğimi, bisikletten hiç anlamadığımı, söyleyenler de çıkacaktır. Market bisikletinden biraz hallice bir bisikletim var. Bu bisikletle yaz ayları hariç olmak üzere dört yılda 8.000 km pedal bastım. Acera'lı bisikletim beni hiç üzmedi. İşimi hep fazlasıyla gördü. Dik yokuşlara sahip bir yerde oturduğum halde aman aman da yormadı. Çoğu bisikletforum üyesinin burun kıvırdığı bisikletimle ben çok mutluyum. Bisikletimle birlikteliğimi uzun yıllar sürdürebilmek için yedek parça olarak ruble, aynakol, zincir, orta göbek hatta vidalı/pasolu jant takımı bile aldım. Şimdi yine birileri çıkıp "Boş yere aynı vites grubu için yedek parçaya para harcayacağına vites grubunu yüksetmek için para harcasaydın ya." diyecektir. İyi de neden? Neden deore, xt ya da xtr için dünyanın parasını vereyim? Ben bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Bisikletimle çıktığımda 30-40 km yol yapıyorum, hem geziyorum, ufak tefek ihtiyaçlarımı alıyorum hem de sporumu yapıyorum. Bisikletimin üzerindeki çantalarda yaklaşık 4-5 kilo ıvır zıvır taşıyorum, ne olur ne olmaz diye. Ağırlık takıntım hiç yok. Bisikletim beni ne kadar çok yorarsa o kadar çok hoşuma gidiyor. Ne var ki bir derdim var, o da bisikletimi aşağılamaya çalışan nirvanacı markacılar. Herkes xtr, duraace kullanmak zorunda değil. Eğer bisikleti bir spor olarak görüyorsanız sizin başınızı ağrıtmadan sizi en çok terleten bisiklet en iyi bisiklettir. Vitesleri düzgün geçiyorsa, frenleri tutuyorsa, göbekleri normal akıcılıktaysa gerisi ayrıntıdan başka bir şey değildir. Günümüzde hepimizi esir alan tüket, tüket yine tüket, hiç durmadan tüket, hep daha pahalısını al, kıskacından kurtulmamız gerekiyor. Elimizdekilerin değerini bilelim.
150396 dosyayı görüntüle 150397 dosyayı görüntüle 150398 dosyayı görüntüle 150399 dosyayı görüntüle 150400 dosyayı görüntüle 150401 dosyayı görüntüle 150402 dosyayı görüntüle 150403 dosyayı görüntüle 150404 dosyayı görüntüle
150396 dosyayı görüntüle 150397 dosyayı görüntüle 150398 dosyayı görüntüle 150399 dosyayı görüntüle 150400 dosyayı görüntüle 150401 dosyayı görüntüle 150402 dosyayı görüntüle 150403 dosyayı görüntüle 150404 dosyayı görüntüle