Scudo Sports

Fotoğraflı xtr-Acera karşılaştırması kapsamında bisiklet farkları

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Karşıyaka'nın 58 yıllık bisikletçisine gidip "zincir ölçme aletini" sorduğumda suratıma garip garip bakılınca internetten Topeak tps-sp 09 aldım. Acera vitesli bisikletimin üzerindeki Kmc z 51 zinciri ölçtüm ve zincirin uzamış olduğunu gördüm. 8.000 km sonunda zincirin uzaması gayet normaldi. Ruble ve anakol dişlilerini kontrol ettiğimde herhangi bir aşınma görmediğimden zinciri yine internet üzerinden yaklaşık 30 liraya aldığım aynı tip zincirle değiştirdim. Ufak bir vites ayarı sonunda viteslerin sorunsuz geçtiğini gördüm. Henüz yolda deneme fırsatım olmadı ama sorun olacağını sanmıyorum. Zaten sorun olacak olursa 35 liraya aldığım yeni rubleyi ve 70 liraya aldığım yeni aynakolu da takabilirim. Şimdi eğer bisikletimde xtr vites olsaydı bunların bana maliyeti ne olurdu? Çok iyi biliyorum ki hemen birileri çıkıp "Arkadaşım Acera ile xtr kıyaslanır mı? Bu Hacımurat ile Ferrari'yi kıyaslamak gibi bir şeydir. Tabii ki Ferrari parçası pahalı olacaktır." diyecektir. Xtr alamadığım için çamur attığımı, elmayla armudu kıyaslamaya kalktığımı, kıskançlığımı, cahilliğimi, bisikletten hiç anlamadığımı, söyleyenler de çıkacaktır. Market bisikletinden biraz hallice bir bisikletim var. Bu bisikletle yaz ayları hariç olmak üzere dört yılda 8.000 km pedal bastım. Acera'lı bisikletim beni hiç üzmedi. İşimi hep fazlasıyla gördü. Dik yokuşlara sahip bir yerde oturduğum halde aman aman da yormadı. Çoğu bisikletforum üyesinin burun kıvırdığı bisikletimle ben çok mutluyum. Bisikletimle birlikteliğimi uzun yıllar sürdürebilmek için yedek parça olarak ruble, aynakol, zincir, orta göbek hatta vidalı/pasolu jant takımı bile aldım. Şimdi yine birileri çıkıp "Boş yere aynı vites grubu için yedek parçaya para harcayacağına vites grubunu yüksetmek için para harcasaydın ya." diyecektir. İyi de neden? Neden deore, xt ya da xtr için dünyanın parasını vereyim? Ben bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Bisikletimle çıktığımda 30-40 km yol yapıyorum, hem geziyorum, ufak tefek ihtiyaçlarımı alıyorum hem de sporumu yapıyorum. Bisikletimin üzerindeki çantalarda yaklaşık 4-5 kilo ıvır zıvır taşıyorum, ne olur ne olmaz diye. Ağırlık takıntım hiç yok. Bisikletim beni ne kadar çok yorarsa o kadar çok hoşuma gidiyor. Ne var ki bir derdim var, o da bisikletimi aşağılamaya çalışan nirvanacı markacılar. Herkes xtr, duraace kullanmak zorunda değil. Eğer bisikleti bir spor olarak görüyorsanız sizin başınızı ağrıtmadan sizi en çok terleten bisiklet en iyi bisiklettir. Vitesleri düzgün geçiyorsa, frenleri tutuyorsa, göbekleri normal akıcılıktaysa gerisi ayrıntıdan başka bir şey değildir. Günümüzde hepimizi esir alan tüket, tüket yine tüket, hiç durmadan tüket, hep daha pahalısını al, kıskacından kurtulmamız gerekiyor. Elimizdekilerin değerini bilelim.

150396 dosyayı görüntüle 150397 dosyayı görüntüle 150398 dosyayı görüntüle 150399 dosyayı görüntüle 150400 dosyayı görüntüle 150401 dosyayı görüntüle 150402 dosyayı görüntüle 150403 dosyayı görüntüle 150404 dosyayı görüntüle

Scudo
size yeten bisiklet en iyisidir, diğerlerinin çıkışlarını bu bakış açısı ile umursamamalısınız.
ben acera ile İstanbul'da hiç sorun yaşamadım hiç hemde, ama yeni bakımı yapılmış, ince ayar yapılmış, kabloları değiştirilmiş halinin üzerine +15 kilo yük gelince enternasyonel turda kafayı yiyecektim, 10+ eğimde ayar kaçırması nedeniyle kullanamadığım 1. 2. vites, çatır çutur geçmeyen vites ve hatta yineleyen zincir atması şunu dedi bana "kardeş karar ver İstanbul'da kullanacaksan ben sana çok yetiyorum amma böyle turlar yapacaksan üzerim seni", mesajı aldım değerlendirmemi yaptım değiştirdim:)

aynı sebeple jant göbekleri tur arkadaşım 1 pedalla 50 metre sürüklenirken ben 2 dolarlık çin malı göbekle durmadan pedal çevirdim. orada ya tamam bisikletimi seviyorum, seviyorum da bir tık daha iyi göbekler olsaydı da "zorunda olmasaydım" da dedim.

keza benim lastiklerim continentaldi, herkesinki patlarken benimki patlamadı. onlar da 3 kuruş fazlası olsun olup olmadık patlamasın dedi.

bu upgrade düşüncelerini baskın çıkartan sebepler olabilir, kişi yaşadıkça bunları kendisi değerlendirir.

hah derseniz ki adam sahilde 15 km sürüyor hepi topu ama 10 binlik set sahibi, forması 250 dolar. bence komik bir sahne, güler geçerim, nitekim rastladığımda böyle birisine ironiyle karışık laf da sokarım o ayrı:)

Sadece fiyatlarını karşılaştırmak ilginç olmuş gerçekten. Acera mis gibi settir, şu forumdaki insanların %90'ının ihtiyaçlarını karşılar kesinlikle.
Ama karşılaştırma konusu XTR için fiyat dışında ne bir özellik ne bir tecrübe aktarmışsınız :acpsnr:

O resimlerde görünen XTR aynakolu almak gibi bir hatada bulundum ikinci el de olsa. SLX ile arasında 1 gram fark hissettiysem adam değilim, bu kadar net söylüyorum :)
Zincirim uzadı - rublem eskidi 5.500KM'den fazla yapmışımdır kesinlikle. Kara kara düşünüyorum kaç paraya değiştireceğimi :( Aynakol hariç geri kalan parçalar farkı hissettiriyor yinede, söylemeden geçemeyeceğim :)
2 sene önceki fiyatlar olsa amenna, problem yok. Asıl problem şuan geçerli olan fiyatlar.

Ben de biri benim yaptığım gibi set değiştirip farkları analiz etmiş diye sevinerek gelmiştim. 4646649494554 defa konuşulan konu hakkında bir de başlık açmanın manası yok. Ben üst seviye denilebilecek bir set kullanıyorum ama hesaplı. Çünkü hem 2. El aldım, hem 27 vites. Böyle olunca 70-75 liraya xt zincir alınabiliyor ;)

Xtr setli bisiklet kullandım, oldukça havalıydı, benim bisikletimden 4 kat daha pahalıydı. Pedalı çevirdiğimde uçtuğumu sandım, adeta pedal çevirmiyordum, bisiklet akıyordu azizim. Vallahi bizim vatandaşa laf anlatmak çok zor. Ben bu yazıyla gereksiz harcama yapmaya gerek olmadığını anlatmaya çalıştım. Ben zincire 30-40 lira veriyorum senin xtr setin varsa 185-240, senin bir aynakol dişlisine verdiğin parayla ben komple aynakolu alıyorum. Benim senin gibi 35-40 km/h ortalama tutturma derdim yok. Ben aheste aheste gitmeyi seviyorum. Bir pedal çevirmeyle 20 m yerine 1 m gitsem hiç aldırmam. Ama dediğim gibi iki set arasında korkunç bir parasal fark var. Ben bu farkın çok anlamsız olduğunu anlatmaya çalıştım. Kaldı ki binlerce defa söz edilse de önemli olan bir konuya dikkat çekmek. Beğenmeyen de okumasın. Kaldı ki adamın 1'e aldığını biz 10'a alıyoruz. Bir de salakça şeylere takılarak kazıklanmayalım.

pininon ya da rohloff en iyisi amma pek pahalı

Tüketim çılgınlığını başka türlü daha iyi anlatabilirdiniz bence hocam :)

Tüketim çılgınlığından istifade kıskançlık dile getirme yazısı vol bilmemkaç

Zorla mı satıyorlar birader sana xtr bilmemneyi ? Almazsan almazsın,bizene yani ? Benim çok param var markete gittiğim bisiklete bile xtr takarım kimi ne ilgilendiriyor ? Kendine yetiyor ve mutluysan kal öyle bize duyurarak elde edemediğin parçalar üstünden ego yüceltmeye çalışmanın sebebi ne ? Son zamanlarda bu tür konulara çok denk gelmeye başladım.Benim de zamanında şikayetçi olduğum benzer bir durum vardı ama benim şikayetim sporcular arasında olan bir muhabbetti,sen hobi kullanıcısıymışsın o yüzden anlamazsın.

Hemen bir edit indireyim yazmayı unutmuşum : O parçaların mühendisliğini bilmeyen adam buraya gelip tek kelime yazmasın.O parçalarda öyle bir ar-ge var ki aklınız durur.

@Gökhan Akkaya
1 ay çalışıp, yemeyip içmeden rahatça alınabilir :acpsnr:
@Özgürpedal
Yanlış anlamayın, ben de sizle aynı düşünüyorum. Sadece konu açıp xtr set ss si atıp, tourney ss i ile karşılaştırarak, artık klişe haline gelmiş şeylerden bahsetmenize sitem ettim. Yoksa ben de herkese "acera ortama kullanıcıya yeter" diyorum. Kazıklanma konusunda haklısınız. Ben sadece arka aktarıcısı 600olan seti 450 ye aldım. Yoksa ben de tourney altus acera karışık setimle devam ederdim.

Ben de yaklaşık 4 sene kadar kullandığım acera grup seti 2000TL vererek XT ile değiştirdim.

3-4 defa, 200km civarı kullandım. Aradaki farkı anlatmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
daha once de yazmıstım ama yazmadan gecemeyecegım
(link)
(link)

bırısı yamaha r6.yamaha ucuz mal satan bır marka degıl.ozellıklerı yazıyor ınceleyebılırsınız.tıtanyum valfler magnezyum arka çatan vs.600cc 120hp guc uretır fıyatı 12k dolar
dıgerı bmc slr1.topalsan kaç parcadan olusmakta aradakı arge muhendıslık vs sız hesaplayıverın.ısın garıbı o da 12k dolar.
ya karbonfıber hakkaten uçuk fıyatlı bı materyal ya da bu shımanonun dıslılerı bu motordakınden farklı :)yanı frenler gozumun onun gelıyor da.ıcten ıce neyse..:)

Erkin Kalender, sizin gibi vatandaşların varlığından gurur duyuyorum. Bir yerine gireni çıkanı hesaplayamayan insanlara bayılıyorum. Dikkat ederseniz siz diyorum. Ben 57 yaşımdayım biz eskiden tanımadığımız insanlara siz derdik, ancak sizin gibiler bizi de bozduklarından biz de sizi unuttuk, bilmem anlatabildim mi? Şimdi ben de her ne kadar tartışmak istemesem de tahrik dolu ifadelerine cevap yazma gereği duydum. Zaten yazımda da sizin gibilerin diyeceklerini yazmıştım. Sen daha planlamada bile yokken ben bisiklete biniyordum. Sen daha piyasaya çıkmamışken ben Dünyadaki en gelişmiş füze sistemlerinden sorumluydum. Bu arada "Uçak Mühendisliği" bölümünden mezun olduğumu da belirtmem gerekiyor. Yani senin anlayacağın ki görebildiğim kadarıyla anlayışla ilgili sıkıntıların var, az biraz mühendislikten, argeden çakarım. Şu an Türkiye'nin borcu kaç milyar dolar haberin var mı? Etrafına bir bak ve senin mühendisin tarafından tasarlanmış bir şey söyle bana. Gavur dediğin adam tasarlıyor, üretiyor sen de kuzu kuzu (Tarkan'ın kuzusu değil ha.)alıp, kullanıyorsun, zaten başka çaren de yok. Sakıp Sabancı katıldığım bir konferansta çok güzel belirtmişti bu durumu "Gardaşım biz aylarca uğraşıp bir şey üretiyoruz ve bire satıyoruz, adamlar teknolojisini bize milyona veriyorlar." demişti. Güzel kardeşim sen ruble denen şeyin ne olduğunu ve ne işe yaradığını kavrayabildin mi? Sonuç olarak senin pedal çevirerek yarattığın gücün tekerleklere aktarılmasını sağlayan dişli grubu değil mi ruble? Yani yaptığı iş sabit. Bu dişlilerde nasıl bir teknoloji var acaba? 100 yıl önceki dişliler ufak tefek rötuşlarla viteslerin daha rahat geçmelerini sağlayacak şekle getirilmişler o kadar. Sen bu dişlilere xtr ya da duraacede uzay teknolojisi filan mı uygulandı sanıyorsun da ahkam kesiyorsun. Demek ki neymiş, bilmeden, internetteki yalan yanlış, yarım yamalak bilgi kırıntıları ile ukalalık yapmamak lazımmış. Her gördüğün sakallıyı da deden sanmayacaksın. Bu arada kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Lafın kısası bizim gibi tasarım ve mühendislik yoksunu ülkelerin paralarını harcarken çok daha dikkatli olması gerekiyor. Savurganlık yapabilecek son ülke bizim ülkemiz, bu hususa en çok dikkat etmesi gerekenlerin başında da bizim gibi bisiklet sever insanların gelmesi gerektiğini, düşünüyorum.

@Özgürpedal Akıllı olan, ya da uyanmak isteyen kafalar sizi çok iyi anladı. Baba parası yiyen çok burda, illa çıkıyor kendini Avrupalı sanan. En kısasından bir aylık maaşını bir jant setine harcayıp her seyin sonunda , eski jantla 000.3 km saat fark olduğunu anlayan biri olarak çok net derim ki, bu işi hobi olarak yapıyorsanız bisiklete harcadığınız her şeyin %70'i israftır. Eğer aklım başıma gelmeseydi 10 bin tl daha harcardım. Sonuç ne olacaktı; Hayatımı 1 km daha hızlandırmak, onun yerine bacaklarımı, inancımı, azmimi gelistiririm bana maliyeti sıfır, katacağı değer parayla ölçülmez. Bunu da Erkin gibi conconlar anlayamaz. Yazılarınızın devamını dilerim.

ultegra 700€ dura-ace 1600€ dura ace rublenın 5 yaparagı tıtanyum iş rublede hocam :)

Geri