Scudo Sports

Foto Haberler

@Cem cm
Yarış bitti adam da bitti.:ytrya:Pedal çevirmesi tuhaf geldi bana. Seri değil de itip çekmeli, torklu çeviriyor. Cyclocross geçmişinden kaynaklanıyor gibi.

Cyclocross geçmişi demişken Van der Poel diye bi genç yetişiyor. Mermi gibi cyclocrosçu, doğuştan yetenek. Bir iki yıla kalmaz klasiklerde görürüz diyorum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
@MehmetAliB. İngiliz Parlemento Raporu, Team Sky ve Wiggins'in " ahlaki çizgileri aştığı" yönünde görüş bildirdi.Kara bulutlar,kara bulutlar....

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@hamlet2006
(link)

5184.jpg

@MehmetAliB.
Dopinkle abad olanın sonu berbad olurmuş. Sky'ın patronu kendi demesi: bisikletçiler sayesinde 1 koyup 10 reklam geliri kazandı.
Beter olsunlar!

@hamlet2006
@sadi imren
@MehmetAliB.

Hiiiiiiiiiiiiç şaşırmadım,bizim canımız yokmu ! Biz niye almıyoruz gran fondo yarışlarında,haaaaaa bak unuttum sahi alıyorum,keçi boynuzu harnup özü ,adamı vallada billada fişekliyor.

@Kudret Kurtcebe ağabey sporun olmazsa olmazı amatör ruh dur. Boş ver sen onları, onlar para kazanma hırsı ile sporu bir pazar haline getiriyorlar getirdikçe de çirkinleşiyorlar.

@sadi imren

Amatör kalmak bence iyi,pro 'luk demek hırs para ,skandal demek.milyon yuro döner ise ,şikede olur her şeyde olur,lens bitti,sadece onun tekniğini uyguladık yarışta, kilitli pedal ayakkabıyı 90 derece dik çevirebilme tekniği ,kişiye hız olarak dönmekte ,düz yolda bu tekniği uyguladık,
53 km 'lik yarışta ,33.4 ortalamayı yakaladım,ha üstü beni ilgilendirmiyor,çünki yarış bittiğinde ,o gün için bi 10 km daha basacak kuvvet kalmış idi,buraya gelene kadar epey 30 km lik sert eğimlerde durmadan bastım semeresini gördüm,yanlız hiç doping almayan bir adet fabian cancellara için farklı düşünmekteyim,örnek bir sporcu .

@sadi imren
Vay be..:ssrtcbya:
Ne olacakmış peki?Ceza ne olacak?Birşey deniyor mu haberde?

@Cem cm
Rahat aldı Groenewegen..Diğer sprinterler zamanlama hatası yaptılar veya uyudular veya güçsüzlerdi..
Spikerde bu seneki başarılarından bahsetti..Seneye damga vurabilir..24 yaşındaymış daha..

@ahlaksız İşin özeti:
İngiliz Parlemontosu,Bradley Wiggins(ki kendisi Froomey'den önceki takım lideri ve 2012 TDF şampiyonudur) hakkında çıkan doping iddiaları hakkında rapor hazırlıyor.
Raporda, 2011 Criterium du Dauphine sırasında astım rahatsızlığının tedavisi amacıyla yasaklı madde kullanımı için istisna tanınan Wiggins ve takımı Team Sky'ın bu izni suistimal ettiği ifade edildi. Tedavi amacıyla kullanılması gereken ilaçların performans artırmak amacıyla kullanıldığı yazıyor.
Rapor yayınlandıktan sonra Wigo yalanlarken,Team Sky suçlamaların kanıta dayanmadığını savunuyor.
Rus hacker grubu Fancy Bears'ın sızdırdığı belgelerde UCı tarafından Wiggins'e tedavisi için yasaklı madde kullanma istisnası tanındığı ortaya çıkmıştı(bu başlı başına kabul edilemeyen bir durum)
İngiliz parlemontosunun raporunda Team Sky ve Wiggins'in ahlaki çizgileri aştığı belirtiliyor.
8DgLDH8-.jpg

@hamlet2006
:eek:
Rezalet..
Bradley Wiggins ve takım arkadaşlarının mı ''ahlaksız'' olduğu belirtiliyor:D
Froome konusu daha netleşmedi yani..

@ahlaksız Froomey all rounder bir sporcu.Yani zamana karşısı süper,tırmanışları iyi,tırmanıştaki patlayıcı gücü yüksek,gerektiğinde sprint dahi atabiliyor.Kısacası komple bir sporcu.Üstüne üstlük takımındaki Kwiato,Poels,Kyrinka,Geraint Thomas gibi süper domestikleri de sayınca yenilmez,şampiyon olabilir.Ama bazen öyle bir hırsa kapılıyor ki takımı Team SKYında hırsıyla birleşip herşeyi kazanmak istiyorlar.Bundan dolayı gri alanlara girip bütün kuralları kendi menfaatleri ölçüsünde sonuna kadar kullanıyorlar.Sevimli bir oluşum olmadıkları aşikar.Kazanmak için herşeyi yapabilecekleri intibası bırakıyorlar.Froome da muhtemelen ceza alacak,herkes varsa suçu cezasını çeksin

Froomey in antipatikliğine örnek ihtiyacı yokken Vuelta da sprint mayosuna bile saldırması.Bu kadar hırs,zarar.

Bu tarz hareketler peletonda sevilmeyen hareketlerdendir

@hamlet2006
Çok acayip değil mi?
Bizlere çok acayip geliyor ama aslında bu bir ''kültür'' meselesi..Bu insanlar/toplumlar,başarı üzerine o kadar fazla ''toplumsal baskı'' kuruyorlar ki;insanlar veya takımlar başarılı olsalar bile,bununle yetinemiyorlar..Adeta ivmelenip,daha da fazlasını istiyorlar..
Türkiye'de böyle bir toplumsal baskı var mı?!Böyle bir şey olabilir mi?!
Bu sosyolojik bir konu sonuçta..

Suç işleyenler tabi ki cezalandırılsın ama böyle böyle bu insanlar bu noktalara geldi..Bunu da es geçmemek lazım..
Şöyle..Belki Sky astım ilacını fazla kaçırdı ama diğer takımlar,Sky'a yetişmek adına daha çok çabaladılar ve böylelikle bir gelişim/değişim yarattılar..Yani doping bir nevi,ister istemez bu insanların gelişimine de neden oluyor..

@ahlaksız Aslında Froomey büyük bir yıldız;bütün herkes bunun üzerinde fikir birliği etti. Burada asıkıntı yok.
@Kudret Kurtcebe
Kudret Ağabey doğru demiş;daha ne denir.
Froomey ceza alırsa başta sevenlerine ve bisiklet sporunu sevenlere üzülürüm.Keşke gerçekten suçsuz çıksa.

@hamlet2006

Diyorum ya,bir adam tanırım paris rube fatihi,alnının teri ile kazanmış
Fabian cancellara,ha ne dedi lens armstrong, paris rube için,tv 'in karşısına geçer cips yiyerek bu yarışı seyrederim,
Sanada bu yakışır lens amca ,ama kralın hakkını veririz, sadece 90 derecelik açı tekniğini bize gösterdiği için minnettarız,ama bu durum doping skandalını örtmez

Bu tekniğini burda konuşturuyor

@Kudret Kurtcebe
Lance'in insanlığa da faydası gerçekten dokundu.Kanser hastaları için büyük bir ilham kaynağıydı.Birçok kişi için idoldü.Birçok kişinin kanserden kurtulmasına vesile oldu.

Ama Lance sonrasında öyle bir hayal kırıklığı yarattı ki;anlatılamaz.
Dopingin en ağırını yani kan naklini yapmakla kalmamış,takım arkadaşlarına da zorla yaptırmış.Yaptığı şeytanın aklına bile gelmez.
Lance-Armstrong-s-Blood-Doping-Kit--105716.jpg

@hamlet2006
''Amatör kalmak iyidir,profesyonellik sıkıntı'' söylemine katılamam..Tam bir Türk gibi düşünüyorsunuz:D
Bu ve buna benzer düşünceler yüzünden,Türkiye'den işte bir tane sporcu çıkmıyor..
Profesyonel olan her bisikletçi de paraya boğulmuş,suça bulaşmış değil ki..Arada birkaç kişi çıkıyor,gerisi hep alın teri ile yarışıyor..Öyle değil mi?

@ahlaksız Oradaki amatör kalmak;''amatör ruha sahip olmaya'' devam etmek anlamında düşünülebilir.Yoksa elbette profesyonelleşilecek,işin içine para girecek bunlar doğal şeyler.Ama amatör ruh dediğimiz;işin spor,sevgi,saygı,yardımlaşma gibi evrensel değerler devam edecek.

Geri