Scudo Sports

Foto Haberler

@ahlaksız Veledrom dedin mi aklına Kuzeyin Cehennemi yani Paris Roubaix yarışı gelsin .
@hamlet2006
Paris Roubaix anıtsal yarışlardandır.Hepimiz bunları bekliyoruz.Şimdikiler ısınma yarışları.Yarı klasik diyeceğimiz yarışlar

Scudo
@hamlet2006 anladım,sağolun..Paris ayarında bir yarış daha var galiba..Ya da asıl klasik diyebileceğimiz kaç yarış var diyeyim:)
Yarışı anlatan spikerler anlatıyor ama aşina olmadığımdan anlamıyorum..Bir de dil bilmek lazım biraz..Acayip acayip yarış isimleri var..Bizim ''Kahramanmaraş'' gibi mesela:D

Anıtsal klasik yarış(monument) diyebileceğimiz beş yarış var:
1)Milano-Sanremo(italya)
2)Ronde Van Vlandeeren(Belçika)
3)Paris Roubaix(Fransa)
4)Liege Baston Liege(Belçika)
5)il lombardia (italya)

Arden Klasikleri var 3tane.
Bir sürü Kuzey ve Batı Avrupa 'da düzenlenen bahar klasiği var.Şu an başlayanlar örnek verilebilir.
.Hangi yarışta hangi tarz bisikletçiler olağan şüpheli onları da dilimiz döndüğünce paylaşacağız.
Sırası geldikçe burada önemli yarışları söyleyeceğiz.Zaten heyecanımızdan anlaşılacaktır

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
@hamlet2006 Sagan'a baktım da,şöyle deniyor;
Sagan,Paris-Roubaix ve Ronde van Vlaanderen’i sezonunun merkezine alırken yine Fransa Bisiklet Turu’nda etaplar kazanmak istiyor.
(link)

@ahlaksız
Bu yarışlar ''Anıtsal klasikler'' dediğimiz yarışların en prestijli ve en önemli iki tanesi.Çok doğal
Mesala Sagan'ın Cv sinde Strada Bianche de yok.Buraya da asılacak.
Strade Bianche'yi kaçırma toz dumana karışacak. 3 Martta
002-strade-bianche-540x420.jpg

• Beğen
Tepkiler: drsalihsert
@hamlet2006 bu toz konusunu da yeri gelmişken soruyum..
Bisikletçiler zaten zor nefes alıyorlar..Bu dediğiniz yarışlarda,arabaların veya motorların bisikletçilerin önüne geçip toz kaldırması çok saçma değil mi?
Bugün de biraz bu görüntü oluştu..Bisikletçilerin önüne son sürat geçip,tozu resmen bisikletçilere solutuyorlar..Niye bu konuda bir şey yapılmıyor,yoksa bu durumdan bisikletçiler rahatsız mı değiller?

@ahlaksız
Pro peleton herşeyden rahatsız.Yüksek nabızın verdiği asabiyetleri de var.
Peletonda herşey oluyor.
Hiç unutmam.Ronde de Shimano nötral aracı bisikletliye çarpmıştı.o_O
Tour de France 'da motosikletli görevli;seyirci bayana çarpmış ölümüne sebep olmuştu:(

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@hamlet2006 kazalar sürekli oluyor tabi..Arabalarda vuruyor,motorlar da..Bisikletçi her türlü nakavt oluyor..
Bu toz konusundan,ben rahatsız oluyorum..Adamlar nefes alamıyor zaten,tozlu yolda motorla son sürat önlerine gelip çekim yapacağım diye uğraşıyorlar veya arabayla o kötü yolda bisikletlinin önüne geçiyorlar..Böyle saçmalık olmaz..

@hamlet2006 Strade Bianche 3 Mart cumartesi saat 16.00 Paris-Nice ilk etap 4 Mart pazar saat 17.30 ' yayınlanacak gibi görünüyor....

Tirreno–Adriatico 2018; Başlangıç:7 Mart

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
FB_IMG_1519816628054.jpg
(link)

Ahmet Örken Akdeniz Turu'na hazirmis..

(Bu sene bir sürü .2 tur yapılacak Türkiye'de bunlar bence yurtdışı yarışlarına pek katılamayacak Örken için ufak bir avantaj olabilir)

Bu yarışta her türlü bisikletçi tipini göreceğiz; puncheur,rouleur,zamana karşıçı,genel klasmancı,baroudeur.
Ben oyumu Kwiato'dan yana kullanıyorum.Bu zor şartlar altında 10 -15 km kala kaçar zamana karşısı ve rouleur özellikleriyle alır.@Cem cm

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Fırat Ç. 3 Mart
Eurosport yayın saatlerini çok oynadığı için bir şey demek istemiyorum.Ama şu an için Eurosport saat 16:00 gözüküyor fakat değişebilir

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
IMG_20180302_140239.jpg Tour of Antalya ne kadar profesyonel organize edilip sosyal medya internet sitesi vs ile harikalar cikardiysa bu Akdeniz turu o kadar tersi...neredeyse sadece yerel medya spor sayfalarında kalacak cinsten haberler.. federasyonun sayfasında bile hiçbir şey yok az önce Twitter da yabancı biri "a top secret race" diye dalga geçiyordu haklı adam o_O

@Fırat Ç. Federasyonun sitesinde bir hafta önce basın toplantısı yapıldığı ile ilgili bir haber var organizasyon kime ait bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri