Scudo Sports

Forumun eski üyeleri geri dönsün kampanyası

@boing
Abi sizdeki bu interneti yaladım yuttum bitirdim havasını anlamıyorum. İnternet dediğimiz alan bir insanın tecrübesine sığmayacak kadar büyüktür ve internet sadece bir araçtır. Bence siz interneti gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Sizin bu yorumlarınız "telefonu çok büyütmeyin yea" demek gibi bir şey. İnternet dediğim gibi sadece bir araç. Kullanan kişi nasıl kullanırsa ona göre kalitesi değişen bir şey. Ben bisikletforum açıp kaliteli yazılar yazan kişilerin yorumlarını okursam interneti kendim için kaliteli yapmış olurum. Medya okuryazarlığı burada öne çıkıyor. Her gördüğünüzü okumayacak kadar öngörünüz olması gerekli. Kaliteli içeriği bulmak isteyen buluyor kısacası. Komik genellemeler yapmayın rica ediyorum. Biz internetle büyüdük, belki sizin hayatınıza çocukluk sonrası girmiştir, alışkın değilsinizdir, bu anlaşılır. Ama internette yazılan her şey çöpmüş gibi konuşmanız ilginç.

Scudo
@Gökay Akçay

translate den çevirmişiniz gibi olmuş :D

eskiler eskiler ah nerede o eskiler.. hatta en eski zamanlara zeki müren zamanlarına gidesi geliyor insanın. 70 model bir bisiklette dururdu yanımızda elbet

@boing
Bak bunu sevdim. Şu bisiklet yoluna park edenler var yaaaaa..
(Tabi bu işin espirisi)
Mesajın tamamına da dar bağlamında katılıyorum..

O değil de şunu gözlemliyorum yaş seviyesi düştükçe kalite de düşüyor 20 yaşında bebe feleğin çemberinden geçmiş babası yaşında ki insanlara ahkam kesip 100 kelimelik kelime dağarcığıyla her türlü ukalalığı saygısızlığı normalmiş gibi yapabiliyor. Bu da kesinlikle aile terbiyesi ile alakalı

@Gökay Akçay
Abi gelen ortaya çok güzel yapıştırmışsın, doksana gitmiş :)

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@ahlaksahibi

Buna cevap vermemek için çok direndim ama başaramadım.

Yaşlı insanların saygı maygı diyerek gençleri azarlamasından bıktık usandık. Üstelik gençlerin hata yapması çok doğal. Davranışlarındaki fevriliği, sözlerindeki pervasızlığı da yaşlılarınınkine oranla çok daha fazla tolere etmek gerekiyor. Bu tolerasyon da olgunluğun belirtisidir. İnsanların her yaşta kendinden genç insanlardan sırf yaşları nedeniyle saygı beklemeleri çok ergence gelmiştir bana hep. Feleğin çemberinden geçmek falan, bunlar masal. El kadar bebelerin merdiven altlarında sömürülerek büyüdüğü, ufacık kızların zorla evlendirildiği ülkedeyiz. Feleğin çemberi oralarda dönüyor. Bilginin birikimin yaşla ilgisi yok, edebin saygının da. Benim bu forumda gördüğüm en saygısız, en ukala insan muhtemelen bu forumun en yaşlı üyesiydi. Ailesiyle ilgili olduğunu da hiç aklıma getirmedim, psikolojisiyle ilgiliydi.

@Gökay Akçay
Fikrini ozgurce beyan edenleri forumdan atma ne medeni bir hareket :)
İstediginiz zaman atin, bilgi paylaşımı yerine siyasi parti mantaliteli forumculugu burda gordum :)
Ayrica kadin forumlari cinsiyetci mi oluyor?
yarasi olan gocunurmuş gocunmussun belli ki :)

Açtığı topik giriş rekoru kıran irfan kaptan ile sanatçı ruhlu üyemiz güray görkemide uzun süredir aramızda göremiyoruz. Onlarıda bu vesile ile piste davet ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@clubber

Şahsen tanır mısınız Gökhan'ı? Birlikte çalıştınız mı?

Canyon'daki Türklerin seceresini de verebilir misiniz? Merak ettim kaç tanesi Türkiye'den amatör bir bisiklet kullanıcılığından Koblenz'e giden bir serüven yaptı?

Teşekkürler.

@amatördahoncu

dilim döndüğünce ben anlatayım. "kendimi kadın forumunda sandım" ibaresi cinsiyetçiliğin dik alasıdır. siz orada tahminimce çok ve boş konuşmayı tasvir etmek için öyle bir benzetmede bulundunuz. yapmayın güzel kardeşim. dil ile davranış ve eylem ile bir cinsiyeti bir insanı bu şekilde aşağılamayalım. senin niyetin eminim ki kötü değil. ama arkadaşların duyarlılığı bu toprakların ve bu coğrafyaların ezilmiş kadınları ile empati kurabilen erkeklerinin duyarlılığı...

heeeyt yollarda görelim sizi yollarda koççuum. alırım altından bisikletini. Öyle klavye başında yazmakla olmaz çık yola rampaya da bereyim boyunun ölçüsünü. benimle düzgün konuşacaksın, yaşım 120 benim. bana saygı göstereceksiniz. ama sırf yaşımdan dolayı değil, yoksa rampada tozumu yutarsınız. Sen kimsin beee, ben 18'nci yüzyıldan beri bisiklet sürüyorum peeehhh. Bisiklet sürerken mola vermeyeceksiniz, günde 5 kilo muz yiyeceksiniz. Omletin içine brokoli ve anans koyacaksınız . böyle bisikletçi olunur. Böyle bisikletçi olunur. Forma giyeceksin, hepsi kırmızı olacak. Bisikletin 8 kilonun üstünde olmayacak amortisörü olmayacak. Heeeeyyyttttt.

Bu mudur abi?
Budur geldiğimiz nokta.
Yani 90 liraya aldığın bisiklet ile sahilde gezerken lan şuraya uzanıp.. diye çimenlerin üzerine kendini atıyorsan, kusura bakma bisikletçi değilsin. Üstteki paragrafa yazdıklarımı yapıyor ve kendini manyaklar gibi zorluyorsan, sürelkli bir çaba bir koşuşturma kom kasma zart zurt içerisindeysen, birilerinin eline bisikleti verme güdüleri kovalıyorsan o zaman iyi bisikletçisin. bunu yapanlar yok mu ? var. Onlar üstüne alınsın, her okuyan üstüne alınmasın. Forumda gerginlik çıkmasın.

Performans sürücüsü ayrı
Keyif sürücüsü ayrı.

Her ikisini birbirinden ayırmalı, ona göre yorumlar yapmalı. Dağ bisiklet ile mahalle arasında gezen, kırk yılda bir sahile inen çocuk sorduğunda; abi lastik değiştireyim mi ipler görünüyor diye, ona verdiğin cevap ile, zırhlı lastiğin ağırlık farkı hakkında düşünen performans koşucunun endişeleri bir tutulamaz. Tutanlar da zaten forumun dengesini bozup ben buradayım diye öne çıkmaya çalışanlar veya kendilerine bir yer edinmeye, yerini sabitlemeye çalışanlar.

Kalmasın burada gitsin.
Kaliteli kişiler kalsın, sporumuz gelişsin.
Dünyaya bak nereye gidiyor ve bir de bize bak kaç kişi birbirini yiyor.

Turcubaba ve Gökhan Kutluer'i severdim, Gökhan Kutluer'i başka mecralardan takip ediyorum lakin Turcubaba'yı bulamadım.

@Hsynozky
dik alası falan değildir hocam. burası bisiklet forumu, ozaman motorculara ayrımcılık yapılmıştır ve dik alasıdır buraya bisiklet forumu demekte var mı böyle bir düşünce şekli lütfen :)

ayrıca kadın forumu kelimesinden , "bu toprakların ve cografyaların" + "ezilmiş kadınları" + bunlarla "empati kurabilen erkeklerin" hatta bunların "duyarlılığını" çıkartabilmek gerçekten takdire şayan bir bakış açısı.

uzatmayacağım buraya bilgi bisiklet için bilgi almaya gelip, eskiler öyleydi şöyleydi şöyle dedi böyle yaptı dedikodu temalı, gruplaşmış reyizçi bakış açılı yorumlardan dolayı öyle yazdım, bir ton başlıkta bisikletle ilgili mesajlar atılıp bilgi / öneri yardım istenirken ve cevap dahi verilmeyen onca başlık varken, dedikodu mesajlarının dönmesinden bisiklet forumu üyesi olarak rahatsızlık duyuyorum.

konu dışına çok çıkılmasından bahsederken konu dışına çıktığım ve çıkılmasına dahil olduğum için yardımsever bisiklet forumu üyelerinin affına sığınırım. son mesajım olsun bu başlıkta, çünkü tartışmak değildir niyetim. saygılar.

@Mert E.

Çok sık iş değiştirdiği için beraber çalışma fırsatını yakalayamadım. :))

Hobilerini işi haline getiren çok insan var.

@clubber

Cevabınızdan şunu anlıyorum:

Gökhan Kutluer'i şahsen tanımıyorsunuz, iş yerinde nasıl bir insan olduğuna dair bir fikriniz yok, Canyon'da kaç tane Türk var, nasıl orda çalışmaya başlamışlar, Türkiye'den amatörce yola çıkıp uluslararası bir bisiklet markasında çalışmış kaç kişi var bir bilginiz de yok.

Ama gider Canyon'u da karıştırır gibi anlamsız (daha önce çalıştığı firmalarda kavga mı çıktı?) ve Canyon'da çalışan ilk Türk olmayacak gibi kendinizce küçümser bir tavır içine girebiliyorsunuz.

Peki.

@Mert E.

Sizin abartmanıza böyle cevap yazdım. Almanya'daki firmalarda çok fazla Türk çalışır. Avrupa'da yaklaşık 6 milyon Türk yaşıyor ve bunların hepsi büyüklü küçüklü firmalarda çalışıyorlar. Üniveritelerde akademisyenlik yapanlar var.

Daha önceki firmalarda tartıştığını kendisi blogunda yazmıştır.

Gecimsiz ve tatminsiz biri olabilir Gokhan bey . Bunu hakaret amacli yada sirf kotu manada söylemedim. Bazisi oyledir bir yerde sabit duramaz, is degistirmeyi sever filan.
Tatminsiz den kastim ; cok kisa bi surede bisikletlerle haşir neşir olmasina ragmen blogundaki incelemelerinden tutun, sosyal medya paylasimlarina kadar o kadar hizli tuketiyor ki, sonunda kendi tukeniyor

@clubber

Hangi abartma? Canyon'da çalışan Türkler mi? Abartma olduğunu düşünüyorsanız, Türkiye'den gitmiş Canyon'da çalışan Türkleri söyleyin o halde.

Avrupa'daki Türkler ile Türkiye'den oraya giden bir insanın karşılaştırılması ise müthiş bir hata. Şu an Avrupa'da çalışan Türkler 3. jenerasyon. Oranın eğitimini aldılar, oranın kültürüyle yetiştiler, oranın pasaportuna sahipler, artık oralılar, büyük kısmı entegre oldular. Onların orada çalışıyor olması bir başarı değil, olması gereken zaten.

Türkiye'den oraya gitmek ise bir çok açıdan kolay değil. Lisan problemi, kültür farklılığı vs geçtim. Bir Türk olarak kabul edilmeniz bile dert - milliyetçilikten bahsetmiyorum; çalışma izni için bile işverenin yapacağınız işe neden bir Alman vatandaşı veya en kötü AB ülkesi vatandaşı almadığını ispatlamasını istiyor Alman devleti.

İyi bakın. Almanya'da her yerde bu afiş var. "Sizin Ülkeniz; Sizin Geleceğiniz; Şimdi" "Ülkenize dönerseniz 12 ay finansal yardım vereceğiz.".. Başka ülkeden göçüp çalışma-oturma izni alanlara bakış açısı bu Almanya'nın şu an.

Dtq7u4HXgAEkoyj.jpg

İş ortamında tartışmak başka bir konu. Yönetim anlayışı size uymaz, mariokaldato'nun dediği gibi kolay tatmin olamazsınız, bazen sıkılırsınız.. Çok iş değiştirmek yasak veya ayıp değil. Velev ki uyum sağlayamıyor bir türlü firmalara, eee? Yaptığı işin sonucunu azaltıyor mu?

Gökhan'ın yaptığı az buz bir şey değil. Hele de detaylarını, bunun için geride bıraktıklarını, aldığı riski düşünürsek hiç değil. Nedir bu ısrarla küçümseme anlamıyorum.

Biri der iyi bisikletçi değil, öteki çalıştığı firmaları küçümser, birileri de lobisini-reklamını yapıyo falan demişti.. (neyin reklamını yapıyosa)

ben konyalı turcuları özledim. Malum memleket :) Bisiklet yarenleri, Mevlana bisiklet (Sadi Bendeş), İronman Ekibi hepsi gitti.

Yeniler de farklı platformlar üzerinden yazışıyorlar.

Geri