Scudo Sports

Forumun eski üyeleri geri dönsün kampanyası

Neler dönmüş be abi:koptum: Şaka maka ben de uzun süredir donanımhaber forum, ekşi sözlük gibi mecraları kullanan biri olarak şaşırdım doğrusu. Bahsettiğim mecralarda da insanlar birbirine sövüp sayıyor ancak ‘ismini ver!’ ‘Gel de görelim!’ tarzı olaylara hiç rastlamadım, varsa da tek tük vardır böyle insanlar.
Burada sözü geçen abilerimiz de bana kalırsa yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi yaşı gereği interneti sonradan sonraya yakaladığından ötürü, bu forumları, burada yazan her bir cümleyi ciddiye alan büyüklerimiz.
Hani sokakta yaşlı bir amcayla konuşmaya başlarsın sürekli ordan oraya olur olmadık şeylerden bahseder durur ya aynı mantık işte.

Bu durum sokakta konuşunca pek güzel oluyor ancak forumda can sıkıcı bir hale dönüşebiliyor doğal olarak. Bunun da en büyük nedeni yazılı iletişim kuruyor olmamız bence.
Her bir konunun ardından kendi özel ilgi alanından bahseden bir amcayı dinlemek ile; forumda her bir konu başlığına aynı cümleleri yazan bir amcayı dinlemek bir değil maalesef:kötü:

Scudo
@clubber
Yukarıda bahsi geçen abilerimize ithafen yazdım hocam.

@cember3454

Bahsettiğin şekilde yazan bir tane terbiyesiz vardır. Bütün foruma mal etmen haksızlık olmuş. Burası iyi bir forumdur.

Bence dönmesinler ya, niye dönsünler ki? Evet eskiden aklı başında düzgün, bilgili kültürlü insanlar vardı. Burada seviye düştükçe teker teker uzaklaştılar.
Yazım yanlışları, cahilce yapılan paylaşımlar, yazarların birbirlerine olan atarlanmaları vs.. Burası hiçbir zaman eskisi kadar kaliteli bir mecra olmayacak artık. Ha forum yönetimi aldığı reklam gelirine bakar, o ayrı konu. Kalite artık hiç kimsenin odak noktası değil.

@Kuzey Ege
İnternette kalite arayan bi güzel insan daha :) Ya sizin gibileri gördükçe sahiden de gelecek için umutlansam mı acaba diye bi düşünmüyo değilim. Abicim gözünü seveyim, internette kalite ne arar? Kalite ne arar la pazarda :) Şu internet denen naneyi gözünüzde bi büyütmeyin lütfen ya. Bu kadar ciddiye alınacak bir şey değil kardeş bu. Atla deve değil. İnterneti illa bişeye benzeteceksek ucuz bi düğün salonuna benzetebiliriz bence. Ucuz bi düğünün yapıldığı ucuz bi düğün salonu. Damadın alkollü kankaları gelip kızlara asılıyor, Gelinin kezban arkadaşları her yerlerini allayıp pullayıp uzaylı gibi gelmişler, erkeklere caka satıyorlar filan. Çocuklar ortalıkda koşup bardak tabak kırıyorlar. Dedeler, nineler sızmış kalmış. Herkesin tabağında pastası yarım yenmiş duruyor. O pasta da zaten nükleer atık gibi yesen kanser olursun. İnternet böyle bi ortam. Yani sen böyle bir ortamda kalite arıyorsan, sana bol şans.

@Kuzey Ege

Bu kısıma katılmıyorum. Forumlardaki iletişim kalitesi ile moderasyon uygulaması arasında bence çok yakın bir ilişki var. İletişim adabına ve yönetim etiğine dair temel kavramlar ve kriterler hakkında yeterli ve gerekli bilgi birikimi ve deneyime sahip moderatörlerin forum üyeleri arasındaki ilişkilere en azından orta vadede doğrudan ve olumlu etkiler yapabileceğini düşünüyorum. Hiç beklemediğim bir anda bu forumun moderasyonunda yapılan değişiklikle ve forumu domine eden, forum üyelerini taciz eden en az bir kişinin ayrılmasıyla forumdaki havanın hızla değiştiğini ve olumlu bir mecraya akmaya başladığını görüyorum. Öte yandan, eskiden forumda pek de tartışıldığına rastlamadığımız "bisikletli ulaşım" konusunda da başlıklar açılır ve şehirlerdeki uygulamalar ve sorunlar da gündeme girer oldu. Türkiye'de bisikletli ulaşımın önemi günden güne daha çok fark ediliyor, bu değişim sürecinin bu foruma da yansıyacağını öngörüyorum. Ben moderasyondaki değişimin yanısıra bu değişim sürecinin de zamanla üyeler arasındaki iletişimi daha verimli bir zemine oturtacağına, üye profilinde yelpazenin genişleyeceğine, önemli tartışmaların ve görüş alışverişlerinin gerçekleşeceğine inanıyorum. Bütün bunları, bu forumda geçirdiğim üç yılın ve karşılaştığım baskı, yasak ve saldırıların ardından, sizin gibi nerdeyse umudu kesmiş olduğum günlerin ardından söylüyorum. Sabırla ve umutla takip ediyorum forumu artık, her şey güzel olsun.

@boing

O sizin kalitesizliğiniz. Bazı forumlarda yazım kurallarına uygun yazılması isteniyor. İmla kurallarına uygun yazmayanlar uzaklaştırılıyor. İşte kalite... Zor değil.

@clubber
Hocam o zaman madem öyle beni bi zahmet şikayet edin de atsınlar forumdan. Kalite artar işte. Fena mı olur. Bu forumun sizin gibi kaliteli insanlara ihtiyacı var.

@boing

Ben kimseyi ne şikayet ederim ne de kimsenin atılmasına taraftarım. Yazılanı da anlamadığınız belli. Başka bir forumdan örnek verdim. Bu forumda o şekilde bir kural olmadığını biliyoruz. Siz kalitesizliği savunmaya devam edin.

@clubber
Kaliteyi acayip yükseltiyosun. Helal sana. Aynen böyle devam.

@boing
İnternet ile düğün salonunu bir tutabiliriz ancak düğün salonu ile bisiklet camiasını bir tutamayız. Bisiklet, kültürü ve felsefesi olan bir kavram. Minimal ve naif yaşamın bir göstergesi olan, ayrıca insan sağlığına olumlu katkılarıyla bisiklet, her daim sosyo kültürel gelişime ön ayak olması gereken bir camiadır.
Kalite, evet.. Önemli bir eksiğimiz. Ve her daim birinci planda tutmakla yükümlü olduğumuz bir zorunluluk. Bizler kanser olsak da, gelecek nesillere daha yaşanabilir ve empati dolu bir gezegen bırakmak zorundayız. Bu 3-5 günlük bir mücadele değil, belki bir ömür sürer, belki birkaç nesil sorumluluğu alarak kendi hayatını feda etmek pahasına mücadelesini sürdürecek. Ama sonunda elbette değişim yaşanacak. Değişim kaçınılmaz ise buna ayak uydurabilenler hayatta kalırken, adapte olamayanlar ise yok olup gidecek.

Ben bi türlü kendimi ifade edemiyorum sanırım. Sayın beyler bayanlar, gece gece kafanızı şişireyim az, "internet" dediğiniz ortam, "herkesin", istisnasız "herkesin" var olduğu bir ortam. Kapıda fedai yok, kimlik sorulmuyor. IQ testi yapılmıyor. Bu foruma kayıt olup mesaj yazmak bedava. Hiç kimse size "Mjolnir" vermiyor. Layık mısınız değil misiniz kimse sormuyor. Ayrıca diyelim ki bir kullanıcı atıldı, hemen o dakka başka bir kullanıcı ismi ile geri gelebiliyor. Yani burası referansla alım yapan özel bir kulüp değil. Burada herkes ama herkes var. Belki aramızda katili, hırsızı bile vardır. Gerçek demokrasi belki de budur. Ha belki de kalite de budur. Ona da bi lafım yok yani. Kalite derken Kuzey ege "seçilmişlerden" bahsediyor, o bakımdan yazdım o yazdığımı. Forumda bildiğim kadarı ile "engelleme" özelliği var. Yani isterseniz kendi özel kulübünüzü bile oluşturabilirsiniz. Sadece kendi seçtiğiniz içeriği görebiliyorsunuz. Yani herkes kendi istediği kaliteyi yakalayabilir. Bana sorarsanız internet 90'larda daha eğlenceliydi mesela. Onu napıcaz? O zaman sadece belli bi ekonomik seviyenin üstündeki insanlar girebiliyodu nete. Belki de ondandı. Ya da belki ben yaşlandım :) Neyse bu kadar boş konuşma yeter. Size iyi geceler.

• Beğen
Tepkiler: Mert E. ve Atasoy
@boing

Evet o konuda iyiyimdir. Teşekkür ederim. :)

@boing

Fedaisi var elbette. Her ortama login olunuyor ve her ortamın bir yöneticisi var. Login olurken birçok bilgini de bırakıyorsun. İstediğin kadar VPN kullan her türlü bilgiyi alıyorlar. Haberin yoksa diye yazdım ileri zekalı arkadaş. :)

kudret kurtcebe, hem bir sanatçı hem de bir sporcudur.bu forumda böyle bir ikinci kişi yoktur herhalde.herkes görüşlerine katılmayabilir.ancak ,türlü yönleriyle örnek alınacak bir kişiliktir.bazı kişiler onu eleştirebilir,gençler onu seviyorsa vardır bir hikmeti.kusurlarını da görmezden gelmelisiniz.selamlar,saygılar..

Şimdi forumun eski üyeleri geri dönsünmü dönmesinmi. Ben kendini vazgeçilmez, kuru fasülyeden nimet görmeyen bir arkadaşınız olarak geri dönsünler diyorum. Farklılıklar zenginliğimizdir. Ne yapmış fessiz deli kudret abimiz, millete nizamat vermeye kalkmış, tehdit etmiş. Şahsen bunları okurken bile güldüm. 60 ındaki bir abimizin kuru sıkı tehditlerimi sizi korkuttu. Gülün geçin. Beyler mevlananın yaşadığı topraklardayız. Forumdergahının kapıları kim olursa olsun gelene açıktır.

@mehmetsunu
@soner kalaycıoğlu

insanların neye, nasıl karşılık vereceğine siz nasıl karışabiliyorsunuz? kusurlarını görmezden geleceğimizi ya da gülüp geçeceğimizi size mi soracağız? insanı özellikle provoke eder gibi konuşuyorsunuz, yapmayın bunu. farklılıklar zenginliğimizdir, delilikler değil. arada baya kalın bir çizgi var.

@soner kalaycıoğlu
Evet sanatçı kişiliğine değinmişsin bencede çok güzel bir noktaya parmak basmışsın. Ben sanatçıların deliliklerinin bir dereceye kadar tolere edilmesini düşünenlerdenim. Bay kurtcebede Türkiyenin ender emprevizyonal cazrockfunkvedecountry müzisyenlerindendir. Onu bağışlamamız gerekiyor. Borgesin dediği üzere unutmak bağışlamaktır bende unuttuğumu düşünüyorum.

2 gündür sürekli yeni mesajlar var ne yazılıyor diye 2-3 sayfa okudum, resmen kadın forumuna girmiş gibi hissettim kendimi :)

Geri