Scudo Sports

Forumun bağımlısı olanlar, bir şey yapmasa bile forumu sürekli açık tutanlar :)

O arkadaş Almanya'da bisiklet imalatçısı bir firmada çalışıyor. O tip başlıklar bizler için imalatçıların yaklaşımlarını öğrenmek açısından faydalı olabilirdi. İçinde "reklamasyon" kelimesi geçtiği için yanlış değerlendirilmiş anlaşılan. Reklamasyon kelimesinin reklamla alakası yok.

Scudo
@Ali Uzel

"Reklamasyon" kelimesi geçtiği için değil Ali Bey. Konuyu bir soru sorarak açıp daha sonra "biz şu şekilde yapıyoruz", "üretmiyoruz, toplayıp satıyoruz" denildiği için kaldırıldı. Yani dediğiniz gibi "imalatçı" değil.

Toplamak da bir imalat şeklidir. Bir çok firma zaten toplar.

Zaten bir süre önce başka bir başlıkta ne yaptığını yazmıştı. Hatta resim koymuştu.

Hatta firmanın ismini bile yazmıştı.

Marka vererek şu protein tozunu kullan, bu enerji barını kullan demek reklama girmiyor mu? Forum yöneticisi beynim olmadığı için anlayamıyorum herhalde.

@Ali Uzel

Maalesef "toplamak", imalat değildir. İmalat, bir ham maddeyi veya yarı mamülü işleyerek bir sanayi ürünü, bir mal üretme işlemlerinin bütününe denir ((link)).

Kendisini takip etmediğim için ne yazdığını bilemiyorum açıkçası, ama çalıştığı yeri belirtmesi piyasa araştırması yapmaktan farklı bir durum. Ben kendi muhakememe dayanarak yazılan mesajları ticari olduğunu düşündüm ve kaldırdım.

@Ali Uzel

Şimdi, bir kişinin kullandığı bir ürünü önermesi vardır; bir de kendi sattığı ürünü insanlara anlatması, satmaya çalışması, piyasa nabzını yoklaması vardır. İkisi arasında fark olduğu açıktır.

"İmalat" kelimesine ben kullandığım için takıldıysan onun yerine "topluyor" fiilini koyarak okuyabilirsin. Genel alışkanlık olarak kullandım o kelimeyi.

@Admin

İnsanlar sosyal medya dedikleri şey aslında asosyal bir yer olup çıktı herkes olmak istediği gibi görünüyor ortamda buda beni sıkmaya başladı boşa zaman kaybı oldu kısacası benim için ona harcayacağım 5 dakika ile biraz kitap okusam hiç yoktan bir şeyler öğreniriz.

@Edip Dinçer

Piyasa nabzını yoklamasında ne sorun var gerçekten anlamıyorum. Forumlara girip doçentlik tezleri için anket yapan bir sürü insan var. Herkes bu insanlara yardımcı olmak için zaman ayırıp anketi dolduruyor. Bazıları bu tezleri kitap olarak bastırıp satıyor.

Adam bilmem kac senedir rose versand da calisiyorum diyor (almanyanin en taninmis online sticisi) ve piyasada carbon alu arastirmasi yapiyor. Bu olay biraz düsündürür.... Sonra öneri yaziliyor cevabi ise üretici oldugum icin arastirma yapiyorum diyor. Burasi piyasa arastirma yeri degil, aramizda bilgi paylasma yeri.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Murat Cömez

Niye piyasa araştırma yeri değil? Araştırsa ne mahsuru olur ben anlamıyorum. İnsanlar forumlarda anket yapıp doçentlik tezlerine ekliyor diye örnek veriyorum sonra da kitap olarak bastırıp satıp para kazanıyor. Forum ortamlarında fikir alış-verişi her zaman olur.

Oldu olacak forumdan da atalım. :)

@Ali Uzel

Tabiki piyasa arastirmasi yapilir ama isin icine ticaret girince o olmaz iste. Neyse ben tartismak istemiyorum, ne yaparlarsa yapsinlar. Sonucta yönetici böyle bir karar vermisse bir bildigi vardir ve dogrudur.

@Ali Uzel

Piyasa arastirmasi elbette yapabilir fakat bunu konu acarak insanlari yonlendirerek degil inceleyerek okuyarak yapabilir.

Ayrica bisiklet uzerine olan bir forumda bisiklet uzerine ticari firma veya elemaniysaniz sponsor olmadan yada bir bedel odemeden saglanan kazanc(maddi veya bilgi) sponsor firmalara haksizliktir.forumun aylik maliyeti oldukca yuksek ve bir sekilde bu gucten cikar saglayacak insanlarin tasin altina ellerini sokmalari gerekiyor.ornek verdiginiz bilimsel calismalar farkli bir durumdur bilimsel arastitma adi altinda bilgi toplayip bunu sonradan kitap yapip satmak ise bana gore ahlaksizliktir telif yasasini bilmiyorum ama suc olmasi gerekir bana gore.

Son olarak da forum kurallarini (okuyup kabul ettiginiz) incelerseniz forum yoneticisi ile bu tip mevzulari tartismak yasaktir.Edip oyle uygun gormus konuyu kaldirmis bilgi vermek zorunda olmamasina ragmen gayet nezaket ile de bilgisini vermis biz yonetim odasinda uygunlugunu tartisir gerekirse geri acariz konuyu veya uygun goruruz o sekilde gorunmez kalir.Bazi seyleri birakin da biz dusunelim.

Konuyu baslik uzerinden devam ettirirsek daha hos olacaktir.

@Ferhat Köse

Tartıştığım bir şey yok anlamaya çalışıyorum. Herşeyi tartıştın diye ağzımıza tıkmayın.

@Ali Uzel

Her insan herseyi anlayacak diye bir garanti yok demekki anlayamayacaginiz bir konu.Birkac mesaj Edip yazmis anlatmaya calismis ustune Murat bey anlatmaya calismis ustune ben yazdim demekki anlamiyorsunuz yapacak birsey yok.yada hala merak ediyorsaniz ozelden sorarsiniz biraz daha anlatmaya calisiriz birsey de tikilmamis olur.

@Ferhat Köse

Gayet iyi anlıyorum. Yazdıkça daha iyi anlaşılıyor.

@Ali Uzel

O zaman uzatmanizin anlami kalmiyor anladiysaniz ne guzel konu ozune donebilir.

@Ali Uzel

Serbest kursu bolumunun adinda "serbest" kelimesi var diye hersey serbest olmuyor ne yazik ki forum kurallari var uyelerin sikayetleri temennileri var yazilan her "boş" mesaji onemli diye okuyup zamanini harcayan yuzlerce insanin hakki var.

Lutfen artik konu baslik uzerinden devam edecekse yazin kisisel meraklarinizi ozelden sorabilirsiniz musait zamanda hepsine cevap yazilacaktir.

• Beğen
Tepkiler: Berke
itirazların adamı,eleştiride sınır tanımayan adam ali uzel bey.hep bi karşıt tepkı verme çabasındasınız.saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
her ne kadar forum iyi bir bilgi ve arkadaşlık kaynağı ise de, burada gereğinden fazla zaman geçirmek zaman kullanımını verimsizleştiriyor. Yani harcanan zamanla edinilen bilgi ve kurulan arkadaşlıklar kıyaslandığında, aslında zamanımızı ne kadar verimsiz geçirdiğimizi anlıyoruz.

hayatımıza, zaman ve çaba/çalışma talebi fazla olan uğraşlar/işler soktuğumuzda, hayattan aldığımız tatmin ve menuniyetimiz artarken, sosyal platformalarda daha az zaman geçirmeye başlamamız bir tesadüf değil.. çünkü "gerçek" hayatta, gerçek uğraşlarla ve/veya gerçek arkadaşlarla geçirilen zaman insanı daha mutlu ediyor, hayatını daha anlamlı ve verimli kılıyor. geliştiriyor.

yalnız, ne yazık ki, bu platformların ve internetin gerçekten bağımlılık yapma özelliği var.. ve sosyal platformlarda/oyunlarda geçirilen zaman giderek artıyor. ve bu süre arttıkça, işe yarar şeyler yapmaya da üşenmeye başlıyoruz.. hayat bilgisayar başında geçmeye başlıyor... bu kısır döngünün kırılması ve bir orta yol bulunmasının şart olduğunu düşünüyorum.

@Admin

ara ara hesaplarını donduran, böylece feysbuk'ta geçirdikleri süreyi azaltan arkadaşlarım var. bende dondurmak işe yaramıyo. yetiştirmem gereken şeyler veya sınavım falan varsa, eğer bilgisayarda da işim yoksa, bilgisayarı toptan dolaba kaldırıyorum : ))) -- bir kere de forum admininden üstümü çizmesini rica etmiştim... süreyi tam hatırlamıyorum ama, sanırım bi 3-4 ay kadar, yasaklı kalmıştım : ))

@Muhiddin K.
Ben ali uzelin yorumlarini cogu zaman begniyorum, adam hic yoktan insanin arkasindan degil de yüzüne konusuyor yani söylemek istedigini direk söylüyor. Hep iyi yorum yapilcak diye bir kaide yok, bazen de ali arkadasimiz gibi kisiler lazim. :)

Geri