her ne kadar forum iyi bir bilgi ve arkadaşlık kaynağı ise de, burada gereğinden fazla zaman geçirmek zaman kullanımını verimsizleştiriyor. Yani harcanan zamanla edinilen bilgi ve kurulan arkadaşlıklar kıyaslandığında, aslında zamanımızı ne kadar verimsiz geçirdiğimizi anlıyoruz.
hayatımıza, zaman ve çaba/çalışma talebi fazla olan uğraşlar/işler soktuğumuzda, hayattan aldığımız tatmin ve menuniyetimiz artarken, sosyal platformalarda daha az zaman geçirmeye başlamamız bir tesadüf değil.. çünkü "gerçek" hayatta, gerçek uğraşlarla ve/veya gerçek arkadaşlarla geçirilen zaman insanı daha mutlu ediyor, hayatını daha anlamlı ve verimli kılıyor. geliştiriyor.
yalnız, ne yazık ki, bu platformların ve internetin gerçekten bağımlılık yapma özelliği var.. ve sosyal platformlarda/oyunlarda geçirilen zaman giderek artıyor. ve bu süre arttıkça, işe yarar şeyler yapmaya da üşenmeye başlıyoruz.. hayat bilgisayar başında geçmeye başlıyor... bu kısır döngünün kırılması ve bir orta yol bulunmasının şart olduğunu düşünüyorum.
@Admin
ara ara hesaplarını donduran, böylece feysbuk'ta geçirdikleri süreyi azaltan arkadaşlarım var. bende dondurmak işe yaramıyo. yetiştirmem gereken şeyler veya sınavım falan varsa, eğer bilgisayarda da işim yoksa, bilgisayarı toptan dolaba kaldırıyorum : ))) -- bir kere de forum admininden üstümü çizmesini rica etmiştim... süreyi tam hatırlamıyorum ama, sanırım bi 3-4 ay kadar, yasaklı kalmıştım : ))