Scudo Sports

Forumda hem motosiklet hem de bisiklet kullanan kaç kişiyiz?

Hem motosiklet hem de bisiklet kullanan kaç kişi var?

• Toplam katılım
    167
2 yıldan fazladır motosiklet (scooter) kullanıyorum. A sınıfı ehliyetim ve 15 bin km'den fazla tecrübem var.

Yaklaşık 9 yıl aradan sonra katlanır bisikletle dönüş yapmayı planlıyorum.

Scudo
15 yıldır motosikletim var. Hepsinin yeri ayrı. Bir şeyle ilgilenirken diğerini bırakmak mantıksız gelir bana hep. Evde araba, motor, bisikletler, trainer hazırda durur. O an neye ihtiyaç varsa atlarım üstüne.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yakında ben de motor alacağım galiba. İşe bisikletle giderken terlemekten bıktım. Kıyafet değiştirmek falan da işkence gibi geliyor. A2 ehliyet var. Özel seri ucuz bir motor alıp deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Ucuz ve sorunsuz scooter tavsiyesi olan varsa bana yazabilir tavsiyelere açığım.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Yakında ben de motor alacağım galiba. İşe bisikletle giderken terlemekten bıktım. Kıyafet değiştirmek falan da işkence gibi geliyor. A2 ehliyet var. Özel seri ucuz bir motor alıp deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Ucuz ve sorunsuz scooter tavsiyesi olan varsa bana yazabilir tavsiyelere açığım.
Yamaha pcx tabiki fiyatını karsilayabilirsen muadili yok ama fiyatı diğerlerine göre tuzlu

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Eskiden ZZR600 - ZXR - ZX6R - R1 sırasıyla kullandım, sonra sakin süreyim dedim Honda Foresight maxi scooter kullandım. Müstakbel eşim "ya motosiklet ya ben" deyince evlendim :D

Motorsuz bisiklet ile devam

Eskiden ZZR600 - ZXR - ZX6R - R1 sırasıyla kullandım, sonra sakin süreyim dedim Honda Foresight maxi scooter kullandım. Müstakbel eşim "ya motosiklet ya ben" deyince evlendim :D

Zx6r sesi çok hoşuma gidiyor gelecekte neden olmasın diyorum sonra motor alırsam hızdan öleceğim aklıma geliyor. Kesinlikle kendimi kontrol edemem gaza gelirim

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Sym bakabilirsiniz , her yönü ile mantıklı bir tercih.

pişmanlık var mı hocam :D

Türkiye'de montajlanan çin malı scooter markalarının hiçbirini önermem. Sözde servisleri insanı hayata küstürüyor. Ruhsatta 50cc olup 100-125cc özel seri diye satılanların hepsi bu markalarda zaten. Ayrıca 50cc için zorunlu trafik sigortası yakında meclisten geçip yasalaşacak.

Voge, Zontes, Qj motor gibi sandıkta gelen görece kaliteli çinli markalar var ama satış sonrasına yuki, rks baktığı için önermem. Sıralama olarak japon > avrupa > tayvan > hint düşünebilirsiniz.

Bu yıl çıkan gümrük gözetim vergi artışı yüzünden fiyatlar saçma bir hal aldı. 0 km güncel modellerden honda dio, sym fiddle 4, hero dash 110/125 öneririm. Tvs jupiter f/p bir model ama uma (mondial) burada montajladığı için sıkıntı yaşayan çok kullanıcı var.

Yamaha pcx tabiki fiyatını karsilayabilirsen muadili yok ama fiyatı diğerlerine göre tuzlu

Honda diyecektiniz sanırım.

@Kadir Eskici Pcx iyidir. Ben de Yamaha Xcity kullanıyorum. Honda veya Yamaha Japondan şaşmayın, Kafanız rahat olur. Yıllık yağ filtre değiştirir binersiniz.

Konuyu yeni gördüm. Aşağı yukarı yarı yarıya motosiklet binicisi var gibi.
Bende de motorlu araçlardan Otomobil Astra, Motosiklet Dominar 400, Elektrikli Bisiklet RKS GT25, Şehir Bisikleti Mosso Legarda Pro X20 MDM var.
Hepsinin yeri ayrı. An itibariyle en çok motosikleti kullanıyorum.

Ankara'dayım. Havalar sabah 9:00 dan sonra 10 derece ve üstündeyse işe bisiklet ile gidip geliyorum. Diğer türlü günlük motosiklet kullanıyorum.

Ameliyat olduğum dönemde bacakları yukarı fazla kaldıramamak ve kendimi fazla zorlamamak için elektrikli bisiklet almıştım. 2-3 ay civarı kullandım. Bisikletten sonra kullanımı pek haz vermedi. Şu an kısa mesafelerde sağa sola gitmek için iş yerine kullanıyoruz.

Otomobil ise son zamanlarda en az kullandığım araç oldu. Herhalde 6 ay civarı kullanmamışımdır. Belki birkaç kere bir şeyler taşımak için. Otomobil sürmeye dayanamıyorum. Mecbur değilsem binmiyorum. Sinir küpü oluyor insan.

Vücut ve şartlar el verdiği sürece sağlıklı olmak için iki teker şart gibi. Hepsinin yeri ve keyfi ayrı.
Diğer yönden bisiklet fitleştiriyor ama motosiklet deyince aklıma şu geliyor.

harbi-motorcu-tisortu-sifir-beyaz-t-shirt-harbi-motorcu-1051022-74-B.jpg

• Hahaha
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Ben yaz kış motosiklet kullanıyorum, motosikleti bugün bıraksam arabayla gitgel yapsam eminim 2 haftada psikolojim bozulmaya başlar bu trafikte, bu insanların içinde.

Herkese motosiklet tavsiye ediyorum, bilinçli, ehliyet sonrası en az güvenli sürüş ve hakimiyet eğitimi alarak, full ve kaliteli ekipmanla kullanmak şartıyla tabi :)

Tabi bir de bütçeyi zorlayın olabildiğince oturaklı, yüksek cc, japon ya da avrupa bir şey alın diyeyim yeni alacaklara
Bence honda nc750x başlangıç için de günlük kullanım için de uzun yol için de müthiş bir tercih. Hiç korkulacak bir şeyi yok. Satalı 2 sene oldu ama onu çok arıyorum hala.

Bisikletlerim ise keyiflik, keyfim ne yapmak istiyorsa ona göre birine atlayıp çıkıyorum dışarı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bir ara bende motor kullandim. Pandemide al sat 2 kurus kazaniriz diye bi baktim altimda akrapovic eksozlu honda crosstourer 1200 var. Ama motorun istanbulda ciddi tehlikesi odugunu dusunerekten sattim birdahada binmedim motora. Ama çok keyifli bir olay yalan yok. Heleki motorunuz gucluyse o ses o ivmelenmeyi bir yasayan birdaha birakamaz.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Maks. 80-90 km lik bir gezi ve Zaman engelim yok ise bisiklet.

100+ km ise net motosiklet

Her ikiside çok keyifli ama bisiklet ile doğayı, çevreyi daha güzel, daha keyifli izliyorsun .
Motosiklet ile çevre öğeler çok hızlı akıyor, dikkat etmen gereken, daha çok kontrol ve öğe var.
Bu sebeple bisiklet ile gezmenin keyifi çok daha farklı.

Bİsiklet mtb
Motosiklet dualsport dibine kadar dağ bayır :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Geri