hgercek
Daimi Üye
- Tepki
- 803
Yapmıyor diyelim, türkçesi düzgün olmayan bir duayen turcu, bir mekanik dehası burada kalabilir mi kalamaz mı?..Etnik dili türkçede olmasın hadi..Net fikrinizi merak ettim..Bu tip arkadaşlar bisikletle ilgili bilgileriyle burada kalsınlar mı, yoksa türkçeyi düzgün kullanamadıkları için gitsinler mi? Gri yok..Ben forum esasen "bisiklet" tabanlı olduğu için hiç düşünmeden kalsınlar derim...Tabi bu benim şahsi fikrim, forum farklı düşünüyor olabilir...
Turkiye'de kaç kişi bisiklete biniyor bilmiyorum, forumun aktif kaç üyesi var bilmiyorum..Bildiğim arada uçurum olduğu..Foruma giriyormusun dediğim kimseden olumlu cevap almadım henüz..Ustasından yolda denk geldiğim turcusuna..Sanırım hep bu "beğenmeyen gitsin " özgüveninden...Kalsalar, camiayı kucaklasa forum daha iyi olmaz mıydı?
@Serkan Mıstınoğlu yeni kayıt olduğumda çok takdir ettiğim beyefendi bir arkadaştı..Niye yok?
Amacınız polemik yaratmaksa, boşuna uğraşıyorsunuz. Kimseye git demiyorum. Sadece kurallara uymaya çalışın diyorum. Bunda anlamayacak ve "hayır ben uymayacağım" demekteki ısrarınızı da anlamıyorum.
ben de size soruyorum, net cevap verin, gri yok. Kurallara uyacak mısınız yoksa "hayır ben kural mural tanımam" demeye devam mı edeceksiniz?
Kurallara uymaya çalışmakla "hayır ben kurallara uymam, beni ilgilendirmez" demek arasında fark var. Sizin ısrarınız, ben uymam tarafında. Uymayacaksanız sizin tercihiniz. Kurallara uymadığınız için geçici veya kalıcı ceza aldığınızda da "niye uzaklaştırıldım" diye şikayet etmeyin.
Konuya dahil olmak istemezdim ama dayanamadım. Hakan abi diyor ki: potansiyel bu kadar. Burada dayatılan kanun/kural fazlasını istiyor olabilir ama Hıdır hesabı... Ne yapsın adam 45 yaşında Türkçe gramer mi öğrensin sırf burada yazabilmek için?
"akademik bir şey ya da iş maili vs. olmadıkça" diyerek cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. Burada sadece birbirimize yazmıyoruz. Sadece üyeler de okumuyor. Burası bisiklet konusundaki en büyük Türkçe kaynak. Yüzlerce insan buradaki bilgi kaynağına başvuruyor. Bisikletin kutsal bilgi kaynağı.Muratcan G demiş ki:konu 3-5 harfi bir araya getirmek değil. 3-5 harfi bir araya getiremeyenle değil cümle başına büyük harf kullanmamak meseleye dönüşüyor burada. türkçe’yi korumak bu kadar basite indirgeniyorsa zaten ohoooo. virgülüme bile dikkat ederim ancak neymiş, büyük harf kullanmıyorum diye uzaklaştırılıyorum.
20 yıldır online her mecrada, akademik bir şey ya da iş maili vs. olmadıkça böyle yazıyorum. buna alışmışım. fakat cümle başlarını büyük harfle yazmadığım için türkçe’yi düzgün kullanmadığım düşünülüyor ise buyrun uzaklaştırın. dilimizi kurtartmış olursunuz (!).
"ya ... ikide bir kural deyip duruyosunuz, sokacam kuralınıza. ben napiyim küfür etmeden yazamıyom ...”
büyük harfle yazmadığım için türkçe’yi düzgün kullanmadığım düşünülüyor ise buyrun uzaklaştırın. dilimizi kurtartmış olursunuz (!).
Okuma-yazmayı doğru düzgün sökememiş çocukları ilkokuldan mezun edersen, bunun etkilerini hayatın her alanında görürsün.
Bugün tartıştıklarımız, ileride göreceklerimizin yanında çok masum kalacak.