Scudo Sports

Foruma Veda

Aslında uzun uzun detaylarını, sebeplerini yazacaktım ama forumun moderasyon mantığını görünce hepten vazgeçtim.

- Bir çok eski üye neden forumdan gitti?
- Bisiklet yerine neden daha çok diğer konular konuşuluyor?
- Bisiklete gönül vermiş bir ton insan (Ve özellikle kadınlar) neden foruma girmiyor / yazmıyor?

Forum bu soruları dürüstçe kendine sormadıkça benim yazacağım, paylaşım yapacağım bir yer olmayacak bundan böyle. Büyük ihtimal bu konu da cevaplara kapatılır forumun huzurlu ortamı (?!) kaçmasın diye.
Tek satır bile bilgi alışverişimiz olan herkese teşekkür ediyorum kendi adıma.

Scudo
@BerkEvren foruma veda etmene kesinlikle katılmıyorum. Forum da 5 yılı tamamlamışsın. Teorik,pratik ve estetik bir çok paylaşımını okudum. Aslında sağlam bir okuyucu olarak tüm paylaşımlarını ve mesajlarını okudum dersem yanlış olmaz. Hepsine katılmam mümkün değil.
Senin hakkında kendimle hem fikir olduğum kesinlikle bir tarzının olduğudur. Bazen çok gıcık , kendini beğenmiş ve aşırı yüksek egolu paylaşımların da yok değil. Bazen de sorulan sorulara verdiğin mütevazi ve samimi cevaplar da yok değil.
İnsanlarla tartışırsın, anlaşırsın ,anlaşamazsın,sevilirsin,sevilmezsin veya benzeri çok farklı durumlarda olabilirsin. Bırakıp gittiğin zaman hiç bir yere gidemezsin. Yarın 45 yaş diyeceğim. Hayatın bana öğrettiği kişinin kendinden ve gerçeklerden kaçamadığı oldu.
Yorgun hissediyorsan biraz dinlen , kafa dağıt derim. Bu şekilde gitme ve hiç kimseyle vedalaşma. Seni seven bir çok arkadaşın şu yazdıklarına üzülecek. Ben ise sadece ayrılmak istemene üzüldüm. Berk Evren gittiği zaman forum çok mutsuz olacak değil. Yanlışlıklar varsa da düzelecek değil. İnsanın olduğu her yer kusurlarla doludur. Çünkü zayıf varlıklarız.

Son olarak sana " Git kardeş , dolaş biraz gel çünkü dünya senin düşündüğünden çok küçük. Karşılaşmak istemediğin ot himalaya zirvesinde Everestingi tamamladığın anda senin için bitmiş olacak. Git kardeş sen SoulRider'ın ile pedallarken ben seni Sedonayla sollamış olacağım. Git kardeş , bıraktığın herşey gölge gibi ardından izleyecek seni. Git kardeş, yanlız Elon Musk'tan bir Mars bileti alıp öyle git. Dünya da kalırsan eğer gördüğün her bisikletlide Foruma olan hasretin ateş olup seni yakacak. Git kardeş ,sen gittiğin zaman büyük bir yükten kurtulacağım ve bundan sonra yazacaklarını okumak zorunda kalmayacağım. Gir kardeş, vedalaşma olarak değil , kafanı toplayıp geri dönmek üzere git".
KAL kardeş , kalmak istersen @hamlet2006 gibi sar bana. Bugüne kadar bir çok kızdığım konu oldu ama bugünden sonra kızmayacağım sana. Senin hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim. Her ne karar alırsan al , Barış ve Huzur içinde kalasın.

Dur gitme @BerkEvren sana diyeceklerim var önce helallaşmamız gerek. Herkes bisikletime laf söylerken senin laf etmene neden sitem ettim biliyor musun? Seni kurban seçtim o an rating e ihtiyacım vardı. Mıstınoğluna kızmıştım konuyu bir an önce 100 sayfaya çıkarmam gerekiyordu ve senin gibi popüler bir forum üyesine sitem ederek ratingi arttırdım konu 150. sayfaya gitti 🤣🤣🤣 herkesten özür dilerim ee bu da benim sosyal deneyim olmuştu. @necmeddin abi de her zaman yanımda oldu bunu söyledikten sonra yanımda durur mu bilmiyorum ama ikiniz de adam gibi adamsınız.

@BerkEvren foruma veda etmene kesinlikle katılmıyorum. Forum da 5 yılı tamamlamışsın. Teorik,pratik ve estetik bir çok paylaşımını okudum. Aslında sağlam bir okuyucu olarak tüm paylaşımlarını ve mesajlarını okudum dersem yanlış olmaz. Hepsine katılmam mümkün değil.
Senin hakkında kendimle hem fikir olduğum kesinlikle bir tarzının olduğudur. Bazen çok gıcık , kendini beğenmiş ve aşırı yüksek egolu paylaşımların da yok değil. Bazen de sorulan sorulara verdiğin mütevazi ve samimi cevaplar da yok değil.
İnsanlarla tartışırsın, anlaşırsın ,anlaşamazsın,sevilirsin,sevilmezsin veya benzeri çok farklı durumlarda olabilirsin. Bırakıp gittiğin zaman hiç bir yere gidemezsin. Yarın 45 yaş diyeceğim. Hayatın bana öğrettiği kişinin kendinden ve gerçeklerden kaçamadığı oldu.
Yorgun hissediyorsan biraz dinlen , kafa dağıt derim. Bu şekilde gitme ve hiç kimseyle vedalaşma. Seni seven bir çok arkadaşın şu yazdıklarına üzülecek. Ben ise sadece ayrılmak istemene üzüldüm. Berk Evren gittiği zaman forum çok mutsuz olacak değil. Yanlışlıklar varsa da düzelecek değil. İnsanın olduğu her yer kusurlarla doludur. Çünkü zayıf varlıklarız.

Son olarak sana " Git kardeş , dolaş biraz gel çünkü dünya senin düşündüğünden çok küçük. Karşılaşmak istemediğin ot himalaya zirvesinde Everestingi tamamladığın anda senin için bitmiş olacak. Git kardeş sen SoulRider'ın ile pedallarken ben seni Sedonayla sollamış olacağım. Git kardeş , bıraktığın herşey gölge gibi ardından izleyecek seni. Git kardeş, yanlız Elon Musk'tan bir Mars bileti alıp öyle git. Dünya da kalırsan eğer gördüğün her bisikletlide Foruma olan hasretin ateş olup seni yakacak. Git kardeş ,sen gittiğin zaman büyük bir yükten kurtulacağım ve bundan sonra yazacaklarını okumak zorunda kalmayacağım. Gir kardeş, vedalaşma olarak değil , kafanı toplayıp geri dönmek üzere git".
KAL kardeş , kalmak istersen @hamlet2006 gibi sar bana. Bugüne kadar bir çok kızdığım konu oldu ama bugünden sonra kızmayacağım sana. Senin hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim. Her ne karar alırsan al , Barış ve Huzur içinde kalasın.
Neco ben ayrılsam bu kadar döktürmezsin. Az daha yazsaymışsın nobel edebiyat ödülüne aday olacakmışsın. Berk evren meselesine gelecek olursak kapı acık arkanı dön ve cık istenmiyorsun artık dersem ayıp etmis olurum. Cok hassas olmamak lazım. Bu dünya hassas ruhlar için bir cehennemdir. Cok kisi geldi gecti forumun tezgahından. Yeri doldurulmayanda vardı ama hepsi sonuçta birer anı ve iz bıraktı. Hayat böyle iste forum gibi bugün varız yarın yokuz. Mahkeme kadıya mülk degil. Ne diyeyim gitme kal diyemem allah isini gücünü rast getirsin.
Dur gitme @BerkEvren sana diyeceklerim var önce helallaşmamız gerek. Herkes bisikletime laf söylerken senin laf etmene neden sitem ettim biliyor musun? Seni kurban seçtim o an rating e ihtiyacım vardı. Mıstınoğluna kızmıştım konuyu bir an önce 100 sayfaya çıkarmam gerekiyordu ve senin gibi popüler bir forum üyesine sitem ederek ratingi arttırdım konu 150. sayfaya gitti 🤣🤣🤣 herkesten özür dilerim ee bu da benim sosyal deneyim olmuştu. @necmeddin abi de her zaman yanımda oldu bunu söyledikten sonra yanımda durur mu bilmiyorum ama ikiniz de adam gibi adamsınız.
Vayyyyy itiraflar itiraflar itiraflar muhammet ifendü

Yazdım, sildim, yazdım, sildim, yazdım... Okuduğunuza göre silmemişim demek ki...

Ben 2014'ten beri buralardayım, çok şey öğrendim bisiklet hakkında ve elimden geldiğince tecrübelerimi aktarmaya çalıştım. Bazen 8-10 yıl önce yazılmış olanlardan birşeyler öğrendim, bazen 8-10 yıl sonra bulmayı bilecek olanlara küçük notlar bıraktım. Başlarda bu notların Hansel ile Gretel'in ekmek taneleri gibi anlık olarak başkaları tarafından tüketildiğini, yok edildiğini gördüm. Sonra çakıl taşları olarak bırakmaya başladım notlarımı. Yel almaz, yağmur değmezse yıllar sonra birileri bulup çıkaracaktır.

Paylaşımlarımın ekmek taneleri gibi anlık olarak tüketildiğini fark ettiğimde bıraktım öyle geçici mesajları. Onay bulmaya ihtiyacı olduğunu hissettiklerim dışında kimseye bisikleti için söz söylemedim mesela. "Çok güzel", "Ne de güzel", "Rengine bayıldım", "Rengini sevmedim"... Çok önemli kazalar dışında "Geçmiş olsun" demedim mesela, ama içimde hissettim yaşayanın sıkıntısını. Az bildiğimi bildiğim hiç bir konuda söz söylemedim, ya da ben öyle sanıyorum...

Eskileri geçtim, son zamanlarda 2014/15'lerdeki kadar bile teknik konuşulmadığının ben de farkındayım. Zaten bisiklet gibi "basit" bir alet üzerine yıllarca konuşulacak teknik konu var mı, onu da bilmiyorum. Her yeni gelen dişli oranı sorar oldu. "3 sayfa geride konuşmuştuk" diyecek olsam "Zamanım yok o kadar" diye kestirip atıyor bir kısmı. Yüz yüze hiç gelmemiş ve gelmesi mümkün olmayan insanlar politika ve din tartışmaları uğruna birbirlerine giriyor. "Durun burası yeri değil" diyecek olsam "Sana mı soracağız pis bilmem neci" mesajı düşüyor ekrana 3dk sonra. Hepsinin farkındayım. Ama bu forum ve benzerleri aslında memleketin ilgili konudaki bilgi ve görgü birikimine katkıdır diye düşünüyorum. Moderatöre kızar gidersin, başka bir üyeye kızar gidersin, kendine kızar gidersin ama unutma ki aslında gelecek yılların bisikletçilerinin işini zorlaştırmaktan başka birşey değildir yaptığın.

...Neyse, gidenlerin yolu açık olsun. Kalanlardan anlatacakları olanları dinlemeye, boş konuşanları görmezden gelmeye devam...

Yolunuz açık olsun. Paylaşımlarını çok beğendiğim ve saygı duyduğum birisiniz. Twitter'dan da takip ediyorum zaten sizi. Eskiden üzülürdüm birisi gidiyorum dediğinde. Artık gitme demek sanki onu istemediği birşeye zorlamak gibi hissettiriyor. O yüzden gitme demiyorum kimseye.

Ben çok eski, çok popüler ve çok katkı vermiş bir üye değilim. Forumdaki paylaşımlardan oldukça faydalandım, elimden geldiğince de bilgi ve tecrübelerimi yazarak faydalı olmaya çalıştım. 2 yıldır falan aktifim zaten burada. İlk başlarda forum daha neşeliydi, daha hareketliydi. Gidenler gittikçe eski hali kalmadı. 3-5 sevdiğim ve saydığım insanın hatırına girip bakıyorum arada bir artık. Günde 10 kere girdiğim foruma günlerce hiç bakmadığım oluyor. Gitmek de böyle birşeydir aslında. Yavaş yavaş, azalarak... Sonra bir bakmışsın ki hiç kalmamışsın.

Boşverin gençler ayrılmaya değmez. Bazen tartıştık, ters düştük, fikirlerimiz uyuşmadı konularımız kilitlendi, uzaklaştırıldık felan ama şurada Türkiye'de tek aktif bisiklet forumunda insanlarız. Aynı ülke altında yaşıyoruz. Ortak noktayı bulup devam etmek lazım. Bu forum yılların bilgilerini, tecrübelerini taşıyor ve taşımaya devam ediyor. Geniş bir kütüphane. 3 günlük ömrümüz var bence gerek yok devam edelim hep beraber bir şekilde. Anılarımız, bilgilerimiz, tecrübelerimiz kalsın burada. Bu forumda vefat etmiş kişilerin bile bir çok yazısı, tecrübesi mevcut. Bu çok büyük bir şey.

bisiklet yerine neden daha çok diğer konular konuşuluyor sorusu benim de kafamı çok kurcalıyor. bisiklet hakkında konuşulan şeyler de hep sabit şeyler. salcano ng650 şöyle, aliexpress'te şu lamba 2 dolar falan. ekonomimize paralel olarak hep giriş seviyesinde elementlerden bahsediyoruz bisikletten konuşurken. fırsat reyonuna bim'e gelen bir ürün falan koyuluyor ya sürekli, bana çok absürd geliyor. ya da sürekli bir geleneksel kafalı abiye hürmet, yaşa hürmet, büyüklere aksi bir şey söylenmez kafası var. bu da baya komik geliyor.

ama bir taraftan da şunu düşünüyorum, bisiklet hakkında konuşsak ne konuşabiliriz? sanki bisiklet muhabbeti biraz sınırlı bir konu ve forum gibi bir internet aracı da çok fazla olanak sağlamıyor. forum olayı artık biraz çağ dışı kalmaya başladı. ama evet, size katılıyorum. bisikletforum gibi bir ismi işgal eden bir sitenin daha kaliteli ve bol içerikle dolu olmasını beklerdim. burası daha çok 40+ yaş insanların kahve kültürüyle var olduğu bir yer. arada 20-30 tane çağı takip eden ve kafası çalışan üye var. onlarla nadiren de olsa güzel fikir paylaşımı oluyor.

bu kahve ağızları varken buraya kadınlar yıllarca gelmez. zaten kadınların forum kullanımı tahminimce erkeklere kıyasla daha az. bir de durum buyken, ben kadın olsam ben de uğramazdım.

ek olarak youtubeda şimdi NorCal Cycling'i izliyordum da aklıma geldi, Türkiye'de zaten genel olarak vasat iş yapmak standart hale geldi artık. vasat içerikler, vasat muhabbetler. eleştirince de "kardeşim eleştireceğinize destekleyin, destekleyerek gelişir." deniyor hep. aynen, velespitli X ya da velespitmacera ya da ikitekerbirsekervaryaüffff kanalları destekleyerek baya gelişir. vasatlığı önce bir anlamak, kabullenmek gerek. sonrasında ancak daha ilgi çekici ve kaliteli içerik sunulabilir.

Çok süslü cümleler kuramam ama bende,sadece 3yıllık sakini olarak,forumu terketmeyle ilgili birkaç şey söyleyebilirim,bence ancak şunları içimize sindirebilirsek forumda uzun seneler huzur içinde çokta şeytmeden vakit geçirebiliriz,buranın bir devlet kurumu olmadığını yazılı olan olmayan birçok kuralının olduğunu,ama bu kuralların çoğuna aslında bir çoğumuzun uymadığını,her telden her kültürden insan olduğunu ve herkesin aynı şekilde düşünmeyeceğini,olaylara bakış açımızın herkesle aynı olamayacağını,bazen doğru bildiğimiz şeylerin aslında belkide çok doğru olmadığını,alt tarafı konuştuğumuz şeylerin dünyayı yeniden keşfetmek olmadığını yani kısacası bilgi birim paylaştığımız bir platform olduğunu idrak ettiğimiz zaman sanırım forumu terk etmeler sona erecektir.Herkes yerinde kalsın lütfen gerek yok! İyi kötü/ılımlı ters/sert yumuşak hepimizin bir mizacı var,herkes karşısındakini sevmesede,bazen görmezden gelsede,olduğu gibi kabullenmeyi becerebilmeliyiz.Herkese saygılar👍

forumdaki veganistlerden birini daha mı kaybettik yani :agla:

@BerkEvren
Forum ahalisinden sana
Özdemir Asaf'tan

Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.

Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Evren
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme,Evren

Forumun eksiklikleri olabilir .Ama bırakıp gitmek olmaz.Kalıp kendince eksikliklerin üzerine gidebilirsin .Ya da yanlış gördüğün yerleri düzeltebilirsin.Forumun çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.Gitmek yerine üye kazandırıp büyütmeliyiz.Kaldı ki size çok denk geldim okudum öğrendim .Kalmalısınız.Ayrıca ayrılma nedenleriniz yetersiz 😉🚴‍♂️

Ben bırakmayı ve bırakmanı çok mantıklı buluyorum. Birine yardımcı olmak da paylaşım yapmak da boş çünkü yardımcı olduğun kişinin derdi çoğu zaman basit bir Google aramasıyla çözülebilecek bir şey oluyor. Paylaşım yapmak da boş çünkü "yeni bisiklet aldım düz yolda 60 yapıyorum" şeklinde açacağın başlık ilgi görürken, kadro geometrisi, süspansiyon kinematikleri vs gibi şeylerden bahsettiğin başlık hiç ilgi görmüyor. Bunun örnekleri forumda var. Ben de bu yüzden paylaşım yapmayı bıraktım. Sadece alışverişle ilgili konular için arada bir bakıyorum. Bunları çıkarınca geriye sadece sohbet muhabbet kalıyor ki onu da dışarıda yapabiliyorsun. Haliyle forumda olmanın bir mantığı kalmıyor. Ben de kendi adıma yaptığınız paylaşımlar ve bilgi alışverişleri için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Geri