@BerkEvren
Yolun acik olsun. Twitter'dan takip ediyoruz nasil olsa, soylenecek paylasilacak bir sey varsa oradan hallederiz.
Forumda kan kaybi yasanmaya devam ediyor, bunun hakkinda bir kac ay once de isyan etmistim bir baslik altinda tabi ki yazilanlarin buyuk kismi yonetim tarafindan silindi.
Malesef ki Turkiye'nin en buyuk Turkce bisiklet icerigine sahip forumu donanimhaber hatta ve hatta memurlar.net'ten dahi daha kotu yonetiliyor. Moderasyonun "moderasyon" tanimindan haber yok. Konulari yonetmek yerine tartismaya kapatip icerikleri silmiyorlar. Sebebi ise "butun mesajlari tek tek okumak cok zahmetli". Zaman zaman ben de aynisini yapayim diyorum, kendime bir forum acayim kimse olmasin, hic mesaj yazilmasin ben de rahat rahat moderasyon yapayim.
Moderasyonun kendi icerisinde cok buyu tutarsizliklari var. Misal gunun fotolarinda fotodan baska hicbir sey yok, neden cunku konu icerigi bu iyi guzel. Diger yandan acilmis baska konulara bakiyoruz, misal konu bisiklet kadrosu iceride atiyorum balik oltasi konusuluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?
Diger yandan malesef herkes her seyi kisisel hale getirmek konusunda buyuk caba sarfediyor. Bir paylasimda bulunuyorsunuz, fikrinizi yaziyorsunuz ama konuyla alakasi olmayan cok sacma sapan yorumlar geliyor.
Forumun malesef ki her yaninda nefret sucu isleyen icerikler fiskiriyor. Moderasyonun nefret sucu nedir, ne degildir zerre bilgisi yok.
Hep veridigim ornek. Konu aciyorsunuz "A mi yoksa B mi?" diye. Cevap geliyor "X al". Tamam alayim ama A, B ve X tecrube ettin mi, neden onu alayim cevap geliyor "Hic birisini denemedim ama X en iyisi". Bu asamadan sonra ben daha ne sorayim, ne paylasayim bu forumda? Bu olay 1 degil 2 degil.
Baltali ilah her yerde var da burada iyice fazla. Adam konu aciyor, "X urunu aldim, denedim soyle boyle" vay efendim neden onu almis da digerini almamis. Cok pahaliymis, ne gerek varmis vs. Insanlar sizden icazet almak zorunda mi secim yaparken?
Berk'in sorudugu sorularin cevabi cok basit ve net. Sebep yonetimin gercekten yetersiz olmasi. Durum boyle olunca da kaliteli icerik ureten insanlar forumdan gidiyor. Icerik uretmek yerine goy goy yapan, populizm pesindeki kullanicilar artiyor. Bununla beraber her yerde oldugu gibi kutuplasma ve vasatin yuceltilmesi burada da mevcut. Durum boyleyken kaliteli icerigin forumda kalmasi mumkun degil.
Baska bir forum acilip orada kaliteli icerik uretilmedigi surece bakacagimiz yer burasi. Bununla beraber bu forumda bisiklet uzerinden paylasim yapilip fikir alisverisi olur mu hic sanmam. Goygoya devam.
ben foruma 2012 yılında üye oldum, forum artık eskisi gibi değil muhabbeti o zamandan beri hız kesmeden devam ediyor. forum en az 17 yıllık bir bilgi birikimi ve bu birikim büyümeye devam ediyor. geçmiş konulara bakıp bu birikimle anlık gündemde olan başlıkları karşılaştırarak forumun artık eskisi gibi olmadığına karar veremezsiniz. yarın bir konuda bilgi almak için arama yaptığınızda karşınıza boş beleş konular değil sadece işinize yarayacak kısmı çıkacak, geri kalan gündem forumun sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken hiti aldıran magazinsel şeyler, en ciddi haber sayfaları bile bunu yapmak zorundayken forumu yadırgamamak gerek. kimse bir başkası için hayır işi yapmak zorunda değil.
Merhaba,
kimse bir başkası için hayır işi yapmak zorunda değil.
Bu kismi anlayamadim, kusuruma bakmayin.
Forum reklamlardan para kazaniyor, ne kadar fazla reklam gosterirse o kazanci o kadar artiyor. Fazla reklam gostermesi icin de fazla ziyaretci gerekli. Ziyaretciyi buraya getiren ise uyelerin urettigi icerik, forum yonetimi herhangi bir icerik de uretmiyor bildigim kadariyla.
Bu durumda bahsettiginiz hayir isi tam olarak nedir?