Scudo Sports

Foruma Veda

@suyunsesi Abi arkadaşın biri kadro küçük seleyi en aşağıya indirdim yinede olmuyor diyor sele borusunu kısaltıp denemesini önerdiğimiz de bir arkadaş çıkıp bir öneri verirken özen gösterin diyor ( @roudeur ) olayı izah ediyorum gene anlamıyor bu sefer cahil cahil yok ya biz de selenin tamamını kesecek yapıştırıcıyla tuttaracak sanmıştık diyor. Burda da şimdi kahve kültürü falan deyip karizma kasıyor. Ben İnsanlara saygı duyuyor muyum acaba diye bi sorgula kendi sonra kahve kültürüne devam...

Scudo
Koldato en başından beri kıl oluyor zaten teknik konuşan forumdaşlara. Açıymış nabızmış Vo2Max'mış, kendi konuşamaz, sorsan 2 kelime edemez ama edeni de tiye alır. Gider saçma sapan başlıklarla hit kasar, bel altı şakalarıyla (ne de olsa burası erkek forumu) kıraathaneye çevirmiştir forumu (yönetim de buna müsaade etmiştir, çünkü umursadığı tek şey görüntülenme sayısıdır, çünkü bisikletforum.com bir ticarethanedir) yanına da topladığı 3-5 kendi kafasındaki tiplemeyle. Sorsan elle tutulur 10 yorumu çıkmaz şu forumda. Ama bu foruma yıllarını vermiş adamın veda başlığının altına gelir acınası bir genelleme yazar.

Forumdan defolup gitmen için ne kadar uğraştığıma ve engellendiğime @Admin şahit. Açık açık yazıyorum bak buraya: Çok uğraştım bu forumu b*k etmeni engellemek için koldato. Kokuşmuş zihniyetini de alıp gitmen için elimden geleni yaptım. Ama başaramadım. Hitin yüksek olduğu için korundun. Sana dokunamadım.

Şimdi forumdaki en fazla mesaj sayısına, en yüksek hite sahip, ama içi bomboş olan, bisiklet forumun 1 numaralı üyesisin ama gel senle bisikletler hakkında, kadrolar hakkında, ekipman hakkında, giyim-antrenman-beslenme hakkında 2 lafın belini kıralım, konuşalım, fikir alış verişinde bulunalım desem ne yaparsın koldato? Ne biliyorsun bisikletle ilgili? Ne kadar donanımlı beynin? Ne var kafanın içinde? Goygoy yapmaktan başka, bu forumda şaklabanlık yapmaktan başka ne var o kafanın içinde koldato?

Dil uzattıklarının tırnağı bile olamazsın. Bunun farkında olamayacak kadar acınası durumdasın.
Bu mesajı görünce kimmiş ya bu dedim. Lakin sonra anladım ki engellediğim kişilerden biriymiş. Neden engellediğimi bile hatırlamadığım böyle baya kişi var. Konuya alakasız yorum mu yazıyor, engelliyorum. Kendi yorumuna gelen cevaba agresif geri yorum mu yazıyor engelliyorum. Çoğu zaman da etkileşim içinde olduğu kişi ben olmuyorum. Ama vallahi forum pamuk gibi oldu. Ha böyle olayların başını sonunu kaçırıyorum ama başını kaçırdığıma göre engellediğim kişileri engellemenin ne kadar doğru olduğunu görüyorum.
Engelleyin arkadaşlar, acaba önemli bir şey kaçırır mıyım demeyin engelleyin.

@Muhammet Ağrı yahu sen bomboş muhabbetlik bir başlık açıp onun yüzlerce sayfaya ulaşması için sürekli boş yazılar yollayan bir insansın. ne yüzle gelip bana laf atabiliyorsun? millete "abi abi" çekerek taraftar toplamaya çalış anca. verdiğin öneri yanlıştı, sana laf anlatmaya uğraşmak istemediğim için uzatmadım. gelip de burada bana hiç laf sallamaya çalışma, başkasına çuvaldızıysa kendine iğne önce. lütfen bana cevap verceksen özelden ver, başlığı meşgul edip de verimli bir tartışmayı kişisel bir laf atıştırmaya döndürmek istemiyorum.

@suyunsesi savaş etmek ile gördüğümüz olumsuz davranışı belirtmek arasında fark var. ilerleyen yaşlardaki insanlar nedense hiçbir tartışma ve çatışma olmasın, suya sabuna dokunmadan var olalım istiyor. gerçekçi değil ama, birbirimizin kusurlarını doğru sınırlar içerisinde konuşarak ancak ilerleyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
10 yıldır forum üyesiyim.Okurum, soru sorar ve malumat sahibi olduğum konularda paylaşımda bulunurum. Bir gün forumdan ayrılmaya karar verirsem bunu bir başlık açıp bütün ahaliye duyurur muyum? Hayır. Zira ne forum benim için o kadar önemli ne de ben forum için o kadar önemliyim. Yani demem o ki dostlar kimsenin ardında bıraktığı boşluk doldurulmaz değildir.
Selam olsun sessiz sedasız çekip gidenlere!

@roudeur eğer popilist birisi olmasaydın bu yazıyı ortaya değil bana özel yazardın

Boş muhabbet dediğin konu güldük, eğlendik 150 sayfaya gitti Benim ricam ile bitti de sen kimsin acaba... İstemeyen okumazdı gözünüze mi soktuk
Ayrıca @mariokaldato nun son mesajına kısmen katılmasam da ona laf söyleyen bir kişiden çok daha edep sahibi bir Ağabeyimizdir bisikleti çok iyi bilmekle adam olunmuyor maalesef. Bahsettiğim kişinin bana yazdığı sildirdiğim mesajın ss ini yapıştırsam buraya acaba bayan arkadaşlarımız ne der bayan arkadaşlarımızın burda olduğundan bahsediyor da. İsmini yazmadım, anlaşılıyor zaten kimden bahsettiğim.

Arkadaşlar ben de foruma "veda ediyorum" kalın sağlıcakla.

@suyunsesi savaş etmek ile gördüğümüz olumsuz davranışı belirtmek arasında fark var. ilerleyen yaşlardaki insanlar nedense hiçbir tartışma ve çatışma olmasın, suya sabuna dokunmadan var olalım istiyor. gerçekçi değil ama, birbirimizin kusurlarını doğru sınırlar içerisinde konuşarak ancak ilerleyebiliriz.
Haklısın, "Suya sabuna dokunmadan var olalım" kısmı yanlış. Ama olay o değil. Bana göre boş sebeplerden ilerleyen ve tartışmadan çatışmaya dönüştürülen durumlar oldukça gereksiz. Tartışma elbette olsun. Ama bunu beyin fırtınası yerine çatışmaya dönüştürecek karakterler de var. Ayrımı yapabilecek seviyede değil insanların büyük bir çoğunluğu.
Sessiz kalın da değil olay. Olay, doğru yönlendirin, doğru cevap verin. Karşınızdaki kişinin duygu durumunu görmeden, yazdıklarına ilk önce pozitif bakabilmeyi becerebilmek olay. Bunu burada yapabilecek yetişkinliğe ne kadar erişebilmişiz dersin. Olumsuz davranışı belirtin kısmında da, cevap verirken aynısı ile karşılık verdiğinde sen de eleştirdiğinle aynı oluyorsun zaten. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye düşünüp korkmak ta yanlış. Önemli olan düzenin yapıcılığına katkıda bulunabilecek net davranışları sergilerken, doğruları belirtmeye çalışırken, zarar vermemek. Kişiler, kazanılmaya çalışılmak yerine, itildiklerinde hata yapan bireylere dönüşüyorlar.
Tartışalım ama beyin fırtınası şeklinde.
Yanlışlara sessiz kalmayalım, ama yapıcı olacak şekilde...
Özetle bi zahmet biraz empati, biraz saygı, e biraz da beyin kullanmak düşüyor insan olabilmek için.

@Muhammet Ağrı sen ortadan bana laf atarsan, başlık altında cevap alırsın. ne bekliyordun? sen aslan kesilcen, herkes karşında kuzu mu kesilecek?

istemeyen okumazdı konusuna göremediğin bakış açısını sağlayayım. ben diyelim ki yeni kullanıcıyım. bisikletforum'a giriyorum. eurosport izleyerek başlamışım spora diyelim ki, sarper ve berkem beylerin anlatımlarına aşinayım. sanıyorum ki konuşulan konular falan ona yakın olcak. sonra aa bi bakıyorum ki, montello diye bir konu var. 100-150 sayfa yazılmış. 3-5 sayfası kadro açısı tartışması, gerisi bomboş muhabbet. hiçbir teknik bilgi paylaşımı yok, hiçbir hava direnci konuşmak falan yok. bu forumda da en popüler olan konu. en popüler olan konuda beklentimin bu derece tersi bir hal görürsem, nasıl davranırım sence?

burada kimsenin ADAM OLMASINA gerek yok. adam olmak ne demek bir kere, nasıl cinsiyetçi bir laf söylediğinin farkında bile değilsin. kimsenin adamlığı, kimseyi de ilgilendirmez. bisiklet forumu burası. burada ağırlıklı olarak BENCE teknik bilgi üzerine konuşulmalıdır, yarışlara dair muhabbetler edilir ve azınlıkta olarak hoş beş muhabbeti döner. ama işte senin gibi kullanıcılar ağırlıkta olduğu için, ad hominem yapıp kişinin söylediğinin içeriğine hiç bakmadan ADAM MI BUNU SÖYLEYEN diye bir yaklaşım sergiliyorsunuz. eğer içini rahatlatacaksa ben sana direkt özgürlük veriyorum, ben ADAM DEĞİLİM. benim için hiçbir ağırlığı olmayan bir şey bu. artık şu adamlıkmış, erkeklikmiş muhabbetlerini bir bırakın. kahve ağzı diyoruz, insan utanır da bu ağızı kullanmaktan çekinir. ama tam tersi, daha da yüz bulup kahve ağzını iyice açığa çıkarıyorsunuz. egonuzdan sıyrılın da azcık yazılanlarda ne anlatılmaya çalışılıyor biraz anlamaya çalışın.

@suyunsesi ben çatışma durumuna katılmıyorum. internet üzerinde birbirine yazan insanlarız. neyin çatışmasını yaşayabiliriz? en en en en fazla yapılabilecek şey birbirimize özelden küfretmek -ki bunu yapmışlığım vardır bu arada- ve bu küfürün de hiçbir ağırlığı yok bence. bomboş laflar. çatışabilecek bir zemine sahip değiliz. o yüzden, tartışmayı boyutlandırmaya ya da sınırlandırmaya bence çalışmamalıyız.

@Corelli Mağduru kaliteyi arttırmak adına bir çaba gösteriyoruz, yazdığın şeye bak. kelimeler yetersiz gerçekten.

bu karın ağrılarını yaşamadan daha iyi noktalara varmak mümkün değil. herkes ayan beyan, sert bir şekilde de olsa eleştirilerini dile getirecek ki hepsini özümseyip sonradan bir çıkarım yaptıktan sonra daha iyi yerlere varabiliriz. o yüzden, biraz tadımız kaçtı diye hemen konuya kilit vurulmamasını rica ediyorum. cefayı çekmeden, sefa sürülemez.

Bir kişinin kendince haklı sebeplerle, gayet medeni bir biçimde yazdığı veda yazısı bazılarımızın eteğinde biriktirdiği taşları ortaya dökme yeri haline gelmiş.

Herbirimiz insanız, hatalı ve eksiğiz. Üstelik ses tonu, mimik ve beden dili gibi yardımcılardan yoksun sadece yazıyla kendimizi ifade etmek durumunda olduğumuz bir ortamdayız. Daha hoşgörülü, daha özenli, daha uzlaştırıcı bir dil kullanmamız gerekiyor.

Kaliteyi yükselteyim derken kişileri doğrudan hedef alan, senli benli atışmalara girmek işe yaradı mı gerçekten? Forumun epey eski bir moderatörü olarak üzülüyorum bu ego savaşlarını gördüğümde. Daha çok üzüldüğüm ise mevcut yönetimin bu konu karşısındaki hali. Ne yapsalar kötü olacaklar.

@Sadettin Z. vedanın sebebini incelerken bu konulara giriyoruz. hiç alakasız bir bağlam da değil yani. kişiye yönelik konuşuyorum ama, kişiye yönelik olan laflarımdan bir şeyler anlayabilecek baya kullanıcı var forumda. belki onlara da bir faydası dokunur sebebiyle buraya yazıyorum. benim de hatalarım var, mükemmel değilim. kibirli bir şekilde yazmıyorum bunları.

özetle, bisikletforum'un bu hali çok matah değil. böyle devam ediyor mu? ediyor ve uzun seneler eder de. ama matah değil yani bence. bu kadar. daha da bu başlığa yazmayayım, farklı yorumlanabiliyor. konuşmak isteyen özel mesajla ulaşsın lütfen.

yahu bırakın insanları zapturapt altına almayı. 15 yıldır onbinlerce başlık açılıp yüzbinlerce mesaj atılmış forumda aradığınız her teknik mesele var. Hadi oda olmadı yabancı forumlardan bu bilgiyi edinebilirsin. 21 yüzyılda bilgiye ulaşamadım diyen kişi internet cahilidir. Uzatmayalım.
Forumda kurallar dahilinde herkese yer var. Gel ne olursan ol gel. kaldatoya bu forumda en çok takılan kişiyim. Evet teknik kalem oynatmaz ama hikayeciliğinde bir kemalettin tuğcu gibi binler okur yazdıklarını. Tamam bana göre banal gelebilir ama bana göre. Orhan pamuk gibi yazacak biri varsa elinden tutan yok oda yazsın oda okutsun kendini. Ben üçhürel dinlerim kimide aleyna tilki. Alıcısı var sonuçta. Bundan dolayı kınayalım mı. Bu böyledir dünyada. Entellik için bizim dinlediğimiz okuduğumuz şeyler kendi ülkesinde lümpenlerin hayatını anlatır ve oradan çıkmadır. Bugün lümpen avam olan şey yarın elit olur hasa ait olur. Bilemeyiz. Uzatmayalım.
Forum epistemolojik cemaatin buluşma yeri değildir. Asilzade de olabileceği gibi külhanbeyide olacaktır. Her görüşten çıkarılabilecek bir hisse mutlaka olacaktır. Yeterki barış içinde birarada yaşamayı bilelim. Sıkıntı yok.

Birkaç ay önce de ben ben bazı şikayetlerimi yazmıştım. Özellikle de bu trollük yapan ruh sağlığı bozuk kişilerle ilgili... Engellediğim için adını bile hatırlayamadığım bazı kişiler inç etmişlerdi beni. Tabii ki hayat sıkıcı olmak zorunda değil, mizah da yapılmalı ama ölçüsü kaçınca mizahtan çok vakit kaybı oluyor.
2012'de üye olmuştum. O zamanlar bilgi alışverişi, samimiyet, nezaket daha ön plandaydı. Her gün bakardım, bir şeyler paylaşırdım. Şimdi ise boş muhabbetler dönüyor. Artık bir şey paylaşmak istemiyorum. Belki tam olarak veda etmedim ama birkaç ayda bir öylesine başlıklara bakıyorum, sonra da çıkıyorum.
Birilerinin siteden ayrılması site için önemli mi, bunu bilemem ama belli ki bir rahatsızlık durumu, dejerenasyon var ve site yöneticilerinin bunu ciddiye almaları gerekiyor.

yazılanlara tek tük baktım sanki binlerce türkçe bisiklet ile ilgili forum varda beğenmiyorsunuz :)
düzeltmek sorunları dile getirip düzeltmeye çalışmak yerine , kaçmayı onu da afilli bir yazıyla yapmak ta ancak Türkiye'de oluyor...
bunun da 3 sayfa reyting görmesi de çok ilginç :)

Bir insan saygın bir karaktere sahipse mizah konusunda dur noktasını, tartışma içerisinde yer aldığı süreçlerdeki dur noktasını çoğu zaman bilir. Çoğu zaman diyorum çünkü bazı zamanlar "insan oğlu şaşar beşer".. Herhangi bir forumda kadın üyelerin azlığı, yokluğu hakkında birkaç yorumum olabilir fakat bunu dile getirmeyeceğim. Sebeplerini tahmin eden karşı cinslerim olacaktır illa ki.. Yazılan her yorumu, her mesajı bir kadın olarak ciddiye alsam ne forumda, ne de evim dışında bir yaşantım olabilirdi. Herkesin kendimiz gibi saygın, düşünceli bir karaktere sahip olmadığını anlayalı çok oldu.. İnsan olabilmenin en güç davranış biçimlerinden bir tanesi, çoğu şeyi görmezden gelebilmek.. Bunu yaparsanız eğer, yukarıdaki bir vedaya yazılacak "tahrik edici, kışkırtıcı" mesajları da görmezden gelebilirsiniz.. İnsanoğlu çağımızın en popüler olan mesleği "klavye delikanlılığı"na bayılıyor.. Bilgi paylaşımı yapıyor olmak, faydalanmak ve fayda sağlamak, bisiklet ile motive etmek, birkaç tane mutlu edici görsel paylaşıp bir arada olma sorumluluklarımızı tamamlıyor isek vızıltıları duymamazlıktan gelebiliriz😊
Hayatta ara ara bu kadar kötü insan içerisinde ne işim var dediğim anlar oluyor, sonra bir nefesle bir sürüşle, o ortamdaki iyi insanların varlığını anımsayıp motive oluyorum, tavsiye ederim🥳

ben foruma 2012 yılında üye oldum, forum artık eskisi gibi değil muhabbeti o zamandan beri hız kesmeden devam ediyor. forum en az 17 yıllık bir bilgi birikimi ve bu birikim büyümeye devam ediyor. geçmiş konulara bakıp bu birikimle anlık gündemde olan başlıkları karşılaştırarak forumun artık eskisi gibi olmadığına karar veremezsiniz. yarın bir konuda bilgi almak için arama yaptığınızda karşınıza boş beleş konular değil sadece işinize yarayacak kısmı çıkacak, geri kalan gündem forumun sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken hiti aldıran magazinsel şeyler, en ciddi haber sayfaları bile bunu yapmak zorundayken forumu yadırgamamak gerek. kimse bir başkası için hayır işi yapmak zorunda değil.

@BerkEvren

Yolun acik olsun. Twitter'dan takip ediyoruz nasil olsa, soylenecek paylasilacak bir sey varsa oradan hallederiz.

Forumda kan kaybi yasanmaya devam ediyor, bunun hakkinda bir kac ay once de isyan etmistim bir baslik altinda tabi ki yazilanlarin buyuk kismi yonetim tarafindan silindi.

Malesef ki Turkiye'nin en buyuk Turkce bisiklet icerigine sahip forumu donanimhaber hatta ve hatta memurlar.net'ten dahi daha kotu yonetiliyor. Moderasyonun "moderasyon" tanimindan haber yok. Konulari yonetmek yerine tartismaya kapatip icerikleri silmiyorlar. Sebebi ise "butun mesajlari tek tek okumak cok zahmetli". Zaman zaman ben de aynisini yapayim diyorum, kendime bir forum acayim kimse olmasin, hic mesaj yazilmasin ben de rahat rahat moderasyon yapayim.

Moderasyonun kendi icerisinde cok buyu tutarsizliklari var. Misal gunun fotolarinda fotodan baska hicbir sey yok, neden cunku konu icerigi bu iyi guzel. Diger yandan acilmis baska konulara bakiyoruz, misal konu bisiklet kadrosu iceride atiyorum balik oltasi konusuluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Diger yandan malesef herkes her seyi kisisel hale getirmek konusunda buyuk caba sarfediyor. Bir paylasimda bulunuyorsunuz, fikrinizi yaziyorsunuz ama konuyla alakasi olmayan cok sacma sapan yorumlar geliyor.

Forumun malesef ki her yaninda nefret sucu isleyen icerikler fiskiriyor. Moderasyonun nefret sucu nedir, ne degildir zerre bilgisi yok.

Hep veridigim ornek. Konu aciyorsunuz "A mi yoksa B mi?" diye. Cevap geliyor "X al". Tamam alayim ama A, B ve X tecrube ettin mi, neden onu alayim cevap geliyor "Hic birisini denemedim ama X en iyisi". Bu asamadan sonra ben daha ne sorayim, ne paylasayim bu forumda? Bu olay 1 degil 2 degil.

Baltali ilah her yerde var da burada iyice fazla. Adam konu aciyor, "X urunu aldim, denedim soyle boyle" vay efendim neden onu almis da digerini almamis. Cok pahaliymis, ne gerek varmis vs. Insanlar sizden icazet almak zorunda mi secim yaparken?

Berk'in sorudugu sorularin cevabi cok basit ve net. Sebep yonetimin gercekten yetersiz olmasi. Durum boyle olunca da kaliteli icerik ureten insanlar forumdan gidiyor. Icerik uretmek yerine goy goy yapan, populizm pesindeki kullanicilar artiyor. Bununla beraber her yerde oldugu gibi kutuplasma ve vasatin yuceltilmesi burada da mevcut. Durum boyleyken kaliteli icerigin forumda kalmasi mumkun degil.

Baska bir forum acilip orada kaliteli icerik uretilmedigi surece bakacagimiz yer burasi. Bununla beraber bu forumda bisiklet uzerinden paylasim yapilip fikir alisverisi olur mu hic sanmam. Goygoya devam.
ben foruma 2012 yılında üye oldum, forum artık eskisi gibi değil muhabbeti o zamandan beri hız kesmeden devam ediyor. forum en az 17 yıllık bir bilgi birikimi ve bu birikim büyümeye devam ediyor. geçmiş konulara bakıp bu birikimle anlık gündemde olan başlıkları karşılaştırarak forumun artık eskisi gibi olmadığına karar veremezsiniz. yarın bir konuda bilgi almak için arama yaptığınızda karşınıza boş beleş konular değil sadece işinize yarayacak kısmı çıkacak, geri kalan gündem forumun sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken hiti aldıran magazinsel şeyler, en ciddi haber sayfaları bile bunu yapmak zorundayken forumu yadırgamamak gerek. kimse bir başkası için hayır işi yapmak zorunda değil.

Merhaba,

kimse bir başkası için hayır işi yapmak zorunda değil.

Bu kismi anlayamadim, kusuruma bakmayin.

Forum reklamlardan para kazaniyor, ne kadar fazla reklam gosterirse o kazanci o kadar artiyor. Fazla reklam gostermesi icin de fazla ziyaretci gerekli. Ziyaretciyi buraya getiren ise uyelerin urettigi icerik, forum yonetimi herhangi bir icerik de uretmiyor bildigim kadariyla.

Bu durumda bahsettiginiz hayir isi tam olarak nedir?

Son düzenleme:
Ben; bilgiye aç,tecrübeye saygılı ve paylaşımın en büyük erdem olduğuna inanan bir insanım.
Bu platformda;@Sadettin Z. ,@selim82 gibi genç , bilgili ve egodan arınarak bilgisini paylaşan insanları seviyorum.(ilk aklıma gelen onlarca kişiden)
Bu tür insanlar ve düşünce yapıları bu forumu değerli yapıyor benim açımdan..
Bir bütünü oluşturan,geliştiren ,güçlendiren parçalara(kişilere) odaklanmak benim bakış açımdır.
Saygılar.

Son düzenleme:
Geri