Scudo Sports

Forma terleme sorunu

bende hafıf tempo uzun mesafe kostugumda bacaklarımda once bı yanma sonrada kasıntı baslıyor bence bu kasların ısınmasından ve calısmasından kaynaklı bı durum

• Beğen
Tepkiler: Barış Keskin
Scudo
Bence de bir dermatoloji uzmanına danışsanız çok iyi olur.

Alerjik bünyeli olduğumdan bu ve bunun gibi bir çok kaşıntı türünü tecrübe ettim.
Çocukluğumdan beri sıcaklarda terleyince göğsüm kaşınır ve kızarır.
Arkadaşların da dediği gibi alerjik durumlar, kıyafetlerinizden, yediklerinizden, cildinizin kurumasından, stresten, o mevsimde tozlaşan bir bitkiden vb. tetiklenebilir.
Bende en çok cildin kuru olması ile kıyafetler etkiliyor.
İç katmana teri ciltten uzaklaştıran kaliteli kıyafetler giymek, özellikle banyo sonrası, ya da sizin durumunuzda spor öncesi, doktorların da tavsiye ettiği yağsız nemlendiricilerden kullanmak, cildi kurutmayan şampuan tercih etmek faydalı olur.
Daha bir sürü tavsiye var, ama sizinki belkide çok başka bir şeyden kaynaklanıyordur.
Bundan ötesi; testler, teşhis, ilaç vs. doktorun bileceği iş.

• Beğen
Giydiğin kıyafetlerde pamuk miktarı azsa poliester vs. miktarı fazlaysa vücutta alerji yapabilir . Genellikle dandik tekstil ürünlerinde sık yaşanan bir durumdur . Vücuttaki kıl tüy vs.'nin kıyafetlere sürtünmesiyle de oluşan bir durum olabilir

@olgun şenel

Hamam önerisine de :D umarım allerji olmaz da çekenleri anlamazsınız diyorum.
Kolinerjik ürtiker, solar ürtiker, aquajenik ürtiker, kontakt dermatit, atopik dermatit gibi şeyleri bir araştırın, fazlası da var :)

Çözüm üretici şeyler: pek çok üründeki "dermatolojik olarak test edilmiştir", "hipolerjiktir" yazıları, saf ve doğal pamuk kıyafetler, 1., 2. ve 3. nesil antihistaminikler, eczanelerde satılan nemlendirici pomadlar, nötr ph sabunlar ve şampuanlar, özel deterjanlar, özel nevresim takımları, kortizon içeren kremler ve damlalar, hava temizleyiciler, polen filtreleri...

• Beğen
Yazın bisiklete sırf terleme yüzünden binmek istemiyordum. Çünkü bu yüzden tam 1 buçuk ay aralıksız hastaydım. Kışın da aynı sorunla karşıkarşıyayım. Bisikletten indiğim anda terliyorum. Bazen sıcak bi ortama girmem gerekiyor. Buna karşılık hem yaz için hem de kış için ne tür şeyler giymemi tavsiye edersiniz? Yazları terleme, kışları üşüme ve terleme sorunlarını nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız hem beni hem de benim durumumda olanları sevindirirsiniz.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Bisiklete, yapacağınız etkinliğe ve hava durumuna uygun kıyafetler giyiyormusunuz peki?

@ömer korkmaz

Benim sorum da bu zaten. Hangi hava şartlarında ne tür kıyafetler giymem gerekiyor.

Benimki sorduhunuz soruya cevap değil ama ben çok aşiri terliyorum oturduhum yerde terliyorum odada gayet ilik üstümdede inçe ama hemen terliyom bisiklet kulanırken aynı tempoda pedal cevirisem öle fazla bi terleme olmuyo ama arada bir otobüs vs gibi şeyler gecmeye çalişirken terliyorum kendimi zorluyomu normal ama yane öle terleme değil bende 1 litre ter çikiyodur beki daha fazla saten kiloda alamıyorum sabit 55 kg benim yedihim normal biri yese benım iki katim olur çok hizli yemek yiyorum çok kolay açıkıyorum .
Kiyafet sorun varmiş abi ben hava soguk ve rüzgarli olduhunda hava gecirmeyen dişi plastik ama içide benimkini kaz tühü var ama ila kaz tühü olacak değil onu gibi şeylerde olur terlersiniz ama hasta olmaz siniz rüzgar gecirmeyen bişey giyerseniz sorun olmaz .

Yazinda rüzgarsiz havalarda ben hep ince şeyler giyiyodum gömlek altina ince pamuklü şeyler filan rüzgar varsa üstüme yelek giyiyodum altım da ben genelikle baldirima kadar kapatan şeyler giyi yodum .
-saten en son öle yaptıhımda bostancı sahilinde üşütüm altan gelen rüzgar sebebi ile xD Ama 1 kere oldu xD Taşada oturdum ondan bence.
Azda olsa yardımıM dokundu ise ne mutlu bana xD

Yazim yanlişi varsa affola :(

• Beğen
Tepkiler: kdralan
Arkadaşlar maşanın en üst kısmında somunların ve hava basma yerinin iki yanında da,arada o kısımlara elimi değdirdiğimde hafif bir terleme problemi,yağ tarzı birşey birikiyor.Bisikletim daha yepyeni ve aldığımdan beri gözlemliyordum bu sorunu,normalmi??bisikletim giant stp1..

Bisiklet Forması Alıcam Ama Çok Fazla Model Var
Dar Kısa Kollu Forma Yada Uzun Kollu Bol Forma
Dar Pad Yada Geniş Pad

Dar Ve Geniş Olmasının Önemi Ne Dar Olunca Dahamı Soguk Tutuyor Şünkü Böyle Don Atlet Sürmekten Pişiyom Her Yerden Ter Akıyor Serinlemek İçin 10 Dkda Bir Su İçiyom

Ter Konusunda Formamı Daha İyi Serinletir Yoksa Tenin Cıplak Olması Dahamı Etkili Eger Uzun Olmasının Eksi Yönü Olmıyacaksa Uzun Modeller Daha Hoşuma Gidiyor...

eğer uzun modeller hoşunuza gidiyorsa dar uzun bulabilirseniz tavsiye ederim bol olduğu zaman rüzgarı karşılar aerodinamik açıdan size zorluk yaşatabilir...

Dar forma daha iyi. Rüzgara karşı direncini azaltır.
Ayrıca bol olmasının bir faydası yok ki..

O Zaman Bol Olanlar Daha Çok Günlük Gezilerde Ve Turlarda Rıhat Etmek Yada Soguktan Korunmak İçin Tercih Ediliyor...Aslında Dar Forma Konusunda Tek Süphem Rıhat Gelmemesi Kot Pantalon Yada TiŞört Gibi Sıkmayacaksa Elastik Yapıdaysa Süper Olur:D
Peki Hangisi Daha Serin Tutup Teri Vucuttan Atar Cıplak Tenmi Daha Etkili Yoksa Forma Olmasımı__?

dar formada rüzgar formanın içine fazla temas etmez ve hızını performansını her zaman yüksek tutmanı sağlar ama bol formada rüzgar içeri girer ve seni yavaşlatır

ben ne giysem terletti,mor outlet'ten termal üst aldım uzun kol....ilk giymemde ıpıslak kaldım,göğüs kısmı 1 litre su boşaltmışım gibi ıslandı terden ve öylece kaldı,bende mi bir sorun var acaba? her turda ıslak ıslak dolaşıyorum,yanıma 4 kat falan yedek alıyorum...her molada değiştirme ihtiyacı hissediyorum....Yalova Bisiklet Festivalinde tanıştğımız bi arkadaş ,üzerinde discovery channel tişört vardı ve süper dedi ,hiç ter yok ve olanı da atıyor...ama 100 tl ...pahalıdır vardır bir hikmeti yaaa :((.....ben uzun termal üstü 10 tl ye almıştım :)))....hiç şikayet etmiyim dii mi ama ......TERLETMEYEN İÇLİK VE ÜST TAVSİYESİ LÜTFEN....ne alalım ve nerden alalım?

@gülden öztürk
ben de mor outlet'ten geçen gün 2 kısa 2 uzun kollu içlik aldım.
bugün kısa kollu içliği üstüne nike-fit uzun kollu tişört giyerek test ettim. ıslaklık elbette vardı ama öyle pamuklu tişörtte olduğu gibi hiç hissetmedim. bana gayet yeterli geldi.
tabii o kadar performanslı sürmedim bisikleti, orta-düşük tempoda, bilmiyorum onun etkisi var mı ama pamuklu tişörtten aşırı derecede etkili.
hatta memnun kaldığım için kısa kollu içlikten iki tane daha almayı düşünüyorum.
sırtınızda çanta oluyor mu? çanta her türlü terletiyor.

@gülden öztürk

Terleme kişiden kişiye değişir. Eğer daha ince giyindiğinizde üşümüyorsanız daha ince giyinmeye çalışın. Sürüşe her zaman üşüyerek başlayın. Bisiklete henüz binmeden üşümüyorsanız falan giyinmişsiniz demektir. Harcadığınız eforla birlikte siz de ısınacak normal bir sıcaklığa erişeceksiniz.

Ayrıca içlik forma gibi şeylerin beraberinde giydiğiniz kıyafetler de önemlidir. Kesinlikle pamuklu kıyafet giymeyin. Çoraptan iç çamaşırına kadar sentetik giyinmekte fayda var. Çünkü pamuklu kıyafetler ıslandığında nefes alabilirliğini kaybeder ve daha çok terletir sizi. Sentetik kıyafetlerse ıslansanız bile nefes alma özelliğini kaybetmez ve çabuk kururlar. Bir de kalitesiz bir yağmurluk veya rüzgarlık giyiyorsanız o da iyi nefes almayan kumaştan yapıldığı için sizi terletiyor olabilir.

Son olarak terleme gerçekten sağlık problemi yüzündense (doktora gitmeyi ihmal etmeyin. Bir çok hastalıkla bağlantılı olabilir. Erken önlem almakta fayda var.) yünlü kıyafetler giyebilirsiniz. Yünlü kıyafetler ıslansa bile sıcak tutmaya devam ederler. Terleseniz bile üşüyüp hasta olma ihtimaliniz düşer.

cevap geç oldu ama ....evet,sırtımda normal bir sırt çantasıyla dünyanın sürüşünü yaptım..içinde bir dolu eşyayla,sırtıma yapışık vaziyette :((...şimdi düşünüyorum da neden çok terlediğimin tek nedeni taşıdığım çanta sanırım :((

Geri