Scudo Sports

İnceleme Focus Izalco Max Disc 9.7

Benim ki macerasız olduğu için reyting düşük , düz aldık bindik. Focus çok şahsına münhasır bi marka. Dışarda az rastlıyorum . Forum da bile bi klubü yok. Aldığımdan beri en çok uğraştıran ; garmin mount oldu çünkü gidon boğazı piyasaya da bulunan hiç bir mounta uymuyordu, gittim tornacılara cnc cilere yaptırdım . Sonra trainer a bağlayalım dedim Sokma milli ve kendine has rat diye bi aks mekanizması kullandığ için klasik trainera bağlayamadım. Trainerı değiştirdim.
Bisikletten çok memnunum, jantları ve set üst düzey, disk fren gerçekten çok rahat. Bunlar Focusda değil başka bir karbon kadroda olsa aynı hissi yaşarmıydım bilmiyorum. Kadro gerçekten çok hafif (890gr)ve sert bi kadro , Focus aero ve Tırmanış arası bi kadro dizayn etmiş ki bu tarz kadrolar şuan revaçta.
Tabi bisikletin hakkını henüz veremiyoRum. Bi gün hızımı ortalama 35 lere getirebilirsem o zaman daha Verimli bi inceleme yaparım.
ama asla bi montello olmayacaK :)

Sayın abim sizin bisiklette Montello'dan aşağı kalır değil . Bakmayın biz biraz işin goygoyundayız. İncelemelerinizi yorumlarınızı sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. Güzel bisikletlerin incelemesi , yorumları , özellikleri bizi en az sizin kadar memnun eder. Bu arada güle güle sağlıklı günlerde kullanının bisikletinizi.

Scudo
@Tolga Özdemir Her ne kadar bir montello olmasada gideri var hahaha😂😂

Bisikletten zerre anlamam. Burada okuduklarımdan bilgi sahibi oluyorum. Fakat bu 2 bisiklette gerçekten bana göre süper bisikletler.

@PianoMan bu işin gecikmesi olmaz. Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıklı ve güzel günlerde pedallayın İnşallah.
İzinde olduğum ve köyde tarla tapan işlerinde karınca gibi çalıştığım zamanlara denk gelmiş , kaçırmışım konuyu. :)
@Tolga Özdemir ve @ErzincanLee sağolsunlar emek harcamışlar. :harika:

Tekerine taş değmesin. Rabbim her daim gönlüne göre versin. Bu arada pide ile kurtulamazsın. Tek başıma bir Oğlak yiyecek işkembe var bende.😍🧿

@necmeddin Teşekkürler Abi Güzel bisiklet başlığı takip ediyorum. Ama nedense anlamadığım şey şu yaptığım yorumların tamamı neden silinme başladı. Bunuda anlamış değilim. 🙄

@PianoMan kıymeti dostum görünürde kablo yok demişsiniz bu gidonun ve kadronun aynı anda grup setin buna müsaade etmesiyle oluyor değil mi. Bisiklet mükemmel duruyor maşallah.
Di2 Ultegra disk fren değil de di2 Ultegra kaliper fren olsaydı kablolar görünür müydü yani aynı kadronun disk fren olmayan modeli var mı. Teşekkür ederim.

@PianoMan bu işin gecikmesi olmaz. Hayırlı uğurlu olsun. Sağlıklı ve güzel günlerde pedallayın İnşallah.
İzinde olduğum ve köyde tarla tapan işlerinde karınca gibi çalıştığım zamanlara denk gelmiş , kaçırmışım konuyu. :)
@Tolga Özdemir ve @ErzincanLee sağolsunlar emek harcamışlar. :harika:

Tekerine taş değmesin. Rabbim her daim gönlüne göre versin. Bu arada pide ile kurtulamazsın. Tek başıma bir Oğlak yiyecek işkembe var bende.😍🧿
Eyvallah , daha güzelleri senin olsun, şu pandemi uzun bi izne çıkıp şehir şehir gezicem, sana da uğrarım inşallah oğlak da yeriz bayılırım .
@necmeddin Teşekkürler Abi Güzel bisiklet başlığı takip ediyorum. Ama nedense anlamadığım şey şu yaptığım yorumların tamamı neden silinme başladı. Bunuda anlamış değilim. 🙄
Benim de bi mesaj gitmiş , ne gitmiş bilmiyorum ama bence gitmesi doğru değil. İnsani bir iletişim ,konu sapar sonra toparlar. Bu tarz emrivaki işler hoş değil sn moderatörler.
@PianoMan kıymeti dostum görünürde kablo yok demişsiniz bu gidonun ve kadronun aynı anda grup setin buna müsaade etmesiyle oluyor değil mi. Bisiklet mükemmel duruyor maşallah.
Di2 Ultegra disk fren değil de di2 Ultegra kaliper fren olsaydı kablolar görünür müydü yani aynı kadronun disk fren olmayan modeli var mı. Teşekkür ederim.
Biri diskler için biri di2 kablosu daha da kısalabilir. Gidon ve kadro uygun ise içeri alabiliyorsunuz . Aslında entegre uygun bi gidon ile o kablolar da içeri alınır ama şuan ki görüntüsü henüz rahatsız etmiyor .
diskler değişse de di2 kablolu olacağından bi kablo daha aşağıda olur Sram komple kablosuz diye biliyorum .
İzalco max 9 seri yeni kadrolarının hepsi disk diye biliyorum . Sitesinde görmedim.
rica ederim sn hocam maşallah İçin teşekkürler ben de maşallah yolluyorum size

Son düzenleme:
Eyvallah , daha güzelleri senin olsun, şu pandemi uzun bi izne çıkıp şehir şehir gezicem, sana da uğrarım inşallah oğlak da yeriz bayılırım .

Benim de bi mesaj gitmiş , ne gitmiş bilmiyorum ama bence gitmesi doğru değil. İnsani bir iletişim ,konu sapar sonra toparlar. Bu tarz emrivaki işler hoş değil sn moderatörler.

benim de bazi mesajlaar silinmis bu sabah gordum ama sorun degil, muhakkak kacirdigimiz bir nokta vardir ki , konudan uzaklasmisizdir ,silinmistir. 👍

benim de bazi mesajlaar silinmis bu sabah gordum ama sorun degil, muhakkak kacirdigimiz bir nokta vardir ki , konudan uzaklasmisizdir ,silinmistir. 👍
Hocam bu arada cervelo focus kardeş markalarmış . Siz cervelocusunuz bilirsiniz, Focus da daha klasik bisiklet çizgisinde devam edip cervelo da daha marjinal çizgiler izleniyormuş aero grupta.

@PianoMan Cervélo Kanada menseili biliyorsunuz , 2012 yilinda Hollanda'li PON Holding tarafindan satin alindi , bu Holding bunyesinde marka olarak Focus'da vardi. Dolayisiyla , haklisiniz ayni cati altina girdiler ve kardes oldular . Ancak , anlasmada kesinlikle Cervélo'nun ARGE ve muhendislik kismi ayri tutuldu , yani Focus 'u ureten ARGE ve muhandislik ekibi , Cervélo'ya mudahale etmeyecekti ve VWD (Vroomen White Design) adi verilen ozel yapim kadrolar da aynen devam edecekti., bu baglamda da dediginiz gibi , cizgiler cok farkli. Cervélo'da cok daha keskin hatlara sahip , cok daha aero kadrolar uretiliyor.

edit : bu konuda yani Cervélo ve dizayn ve kadro konusunda daha bilgili ve arastirmalar yapmis sayin @Serkan Mıstınoğlu var, o daha da derin bilgiler verebilir.

Son düzenleme:
Focus da İzalco serisinde aero bi bisiklet yaptığını iddia ediyor . Rüzgar tüneli testlerinin oldukça başarılı olduğunu yabancı sitelerden okumuştum. Ama aynı anda klasik görünüm ve konforu da korumamız gerekiyor diyor baş mühendisi. Burdan da şunu çıkardım, sanki bu bisiklet daha günlük kullanıcı amatörler için . Cervelo tarafı ise son derece iddialı , daha pro bakanlar için.

Benim de bi mesaj gitmiş , ne gitmiş bilmiyorum ama bence gitmesi doğru değil. İnsani bir iletişim ,konu sapar sonra toparlar. Bu tarz emrivaki işler hoş değil sn moderatörler
Neyse sağlık olsun demekki yapıyoruz. Bazı hatalar. Diğer bisikleti ne yaptın abi alıcısı çıktımı oda çok güzel bir bisiklet

@PianoMan Ben yine de laboratuvar dışı testlere önyargılıyım. Bence en sağlıklı sonuçlar laboratuvar koşullarında yapılır.

bisiklet adaşım sn Tufan Sağnak dan benden daha iyi bi inceleme olmuş, nispeten daha objektif bi kıyaslama , paylaşmak istedim.

253912 dosyayı görüntüle
Kıymetli ahbabım aero bisikletler çok güzel tırmanabiliyor. Scultura ile en küçük yani 32 dişli de 7-8 km hızla tırmandığım Kayseri kuzey çevre yolundaki %5 eğimli rampayı karbon aero bisikletimle 28 dişli 12-13 km/h ile Tırmandım tabi bunda son dönemdeki tırmanış antrenmanlarımın faydası mutlaka olmuştur. Ancak bu kadar belirgin olmazdı.
Sizin Fokus harika bir aero bisiklet. 😉

Elbette haklısınız @M.İhsan ancak eldeki imkanlarla bir profesyonelin hissiyatını öğrenmiş oluyorum, ben nispeten faydalı buldum

bisiklet adaşım sn Tufan Sağnak dan benden daha iyi bi inceleme olmuş, nispeten daha objektif bi kıyaslama , paylaşmak istedim.

253912 dosyayı görüntüle

Bu farkın büyük ihtimalle powermeterlardaki farktan kaynaklandığını düşünüyorum. Izalco Max çok daha hızlı bir bisiklet ama bu fark, böyle bir parkurda ve bu hızda olmaz.

Geri