Scudo Sports

Flibber sökmek için anahtar?

Türk bisiklet camiasında şu "flibber" terimini kim uydurdu nasıl oluştu çok merak ediyorum. Hiç bir dilde bisiklet üzerine böyle bir kelime yok. Freewheel (fıriviil) den kulaktan kulağa yanlış şekilde dönüp dolaşarak evrildi desek... Bu nasıl bir evrimdir, "fırivil" den "flibber" a...

Bi de şöyle bişey var, freewheel'e değil de freehub'a deniyor. Bi de jant'a "cant" diyenler var, o olay da çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Scudo
Türk bisiklet camiasında şu "flibber" terimini kim uydurdu nasıl oluştu çok merak ediyorum. Hiç bir dilde bisiklet üzerine böyle bir kelime yok. Freewheel (fıriviil) den kulaktan kulağa yanlış şekilde dönüp dolaşarak evrildi desek... Bu nasıl bir evrimdir, "fırivil" den "flibber" a...

Bi de şöyle bişey var, freewheel'e değil de freehub'a deniyor. Bi de jant'a "cant" diyenler var, o olay da çok güzel.
Firen ile fitesi unutmayalım. 🤣🤣

(link)

Efendim bu free hub açmak için mi, ruble anahtarı yazılmış ama?

@el Cezeri Evet freehub (flibber da deniyor) açmak için. Açmak için saat yönünde çevireceksiniz.

Flibber olayı ilginç gerçekten, ama ben de jant yerine cant derim. Öyle okunuyor çünkü. Ama yazarken jant yazarım :)
(link)
Efendim bu free hub açmak için mi, ruble anahtarı yazılmış ama?
Ama her freewheel rubleyi açmaz, sadece çift tırnaklıları açıyor. O kadar çok çeşidi var ki bu meretin.

@Anonim Şuna "çember" veya "teker" desek, olsa bitse herşey... :)

Free hub umun bakıma ihtiyaci var. Kendim yapayim dedim. Gobek bakimlarini yapmayada niyetliydim. Aletler ne kadar da pahalı arkadaş. Yine bisikletçiye gitmek zorunda kalacağım. Elimden geldiğince kendim halletmek istiyorum. Ama yok yani hersey çok pahalı, ucuzuda bi işe yaramiyor. Bisikletçiye vereceğim paraya alet aliyim desem. Yok sadece ruble tutma aparatini dahi alamam heralde.

Free hub umun bakıma ihtiyaci var. Kendim yapayim dedim. Gobek bakimlarini yapmayada niyetliydim. Aletler ne kadar da pahalı arkadaş. Yine bisikletçiye gitmek zorunda kalacağım. Elimden geldiğince kendim halletmek istiyorum. Ama yok yani hersey çok pahalı, ucuzuda bi işe yaramiyor. Bisikletçiye vereceğim paraya alet aliyim desem. Yok sadece ruble tutma aparatini dahi alamam heralde.
Yine de takım almak uzun vadede çok daha hesaplı geliyor. Freehub bakımına gelirsek, özel flibber anahtarı almaya gerek yok aslında. Spiral kullanan biriyseniz, inox disk takılmış bir spiral ile bir lokmayı anahtara çevirebilirsiniz.

@Anonim freehub anahtarı ile 2 tırnaklı freewheel anahtarı farklı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Homyl Bisiklet Freehub Vücut Sökücü Installer Bisiklet Hub'ları Sökme Kaldırımı Kurulumu (Yurt Dışından)

Hepsiburada'dan yeni aldım. Yeni üye olduğum için forum bana link kullandırmıyor. Yukarıdaki şekile Hepsiburada'da aratırsanız, aletin sayfasına ulaşırsınız. 129,34 TL.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
@bozselcuk Açmak için saat yönünde çevirmeniz gerektiğini biliyosunuzdur, yine de hatırlatayım dedim. Bisikleti bağırsaklarına kadar kurcalamayı sevenler için gerekli bir alet. Güle güle kullanın.

Yine de takım almak uzun vadede çok daha hesaplı geliyor. Freehub bakımına gelirsek, özel flibber anahtarı almaya gerek yok aslında. Spiral kullanan biriyseniz, inox disk takılmış bir spiral ile bir lokmayı anahtara çevirebilirsiniz.

@Anonim freehub anahtarı ile 2 tırnaklı freewheel anahtarı farklı oluyor.
Burada kaç mm lokma kullanmış tam anlayamadım.

Burada kaç mm lokma kullanmış tam anlayamadım.

Başta imperial 13/16 inç ve metrik 21 mm lokmaları gösterip sonra 21 mm olanın daha uygun olduğuna karar veriyor, çünkü önemli olan dış çapı.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri