Scudo Sports

Flatbar dropbar'a dönüşümü uygun mu?

Sti kollarla klasik V fren kontrol edilmiyordu? Centilever ile klasik V fren arasında performans farkı varmı dersiniz ona göre de seçim yapabilirim.

Birde şu resimde arkada delik mevcut buraya kaliper fren takilamazmi?

Çok sordum ama çare yok ☺️

Dosyalar

• IMG_20201006_153143.jpg
    IMG_20201006_153143.jpg
    294,9 KB · Okunma: 11
  • Beğen
Tepkiler: portakallimon
Scudo
@Akbulut Evet o gösterdiğiniz yer kaliper fren için olması lazım. Bazı kadrolar fren sistemi için seçenek sunuyor kullanıcıya

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
@EnginK. Önde neden yok ona anlam veremedim, arkaya kaliper öne centilever ile drop bar sorununu çözeriz sanırım.

@Akbulut Oraya caliper takılıyorsa ilk defa böyle kadro görüyorum. Bagaj/çamurluk vs için de düşünülmüş olabilir.

Caliper fren takmak için 5 mm allen anahtarı ile sıkılan vidanın oraya uyması gerekiyor. Uyuyor mu? Bir de janta olan yüksekliğini ölçmek gerekir fren bacaklarının yetişip yetişmeyeceğini anlamak için.

V-frenin kablosunu çok çekmek gerekiyor. Hatta STI kol gerekenden 8-10 mm daha az çekiyor denk geldiğim bir tabloya göre. Sonuna kadar sıksanız bile iyi fren yapamamanız demek bu. Cantilever frenleri kendim hiç kullanmadım, performansını bilene sormak gerek.

• Beğen
@portakallimon Bana da çok ilginç geldi bi vida deneyip görmek lazım teşekkür ederim. Centilever' araştırıyorum güzel görünüyor hala kullananda var yeni bı soulrider' da gördüm ama performansı bilemem tabi.

Sora 3x9 st3400 STI kolları buldum eski 2.el ama 550tl diyor pahalı değil mi sora için. Claris komple set var 800tl ye 3x8 destekleyen.

@Akbulut Cantilever frenleri iyi araştırmanızı öneririm. Kesinlikle kullananlardan bilgi alın (başlık açın vs). Benim Google araştırmalarıma göre tercih edeceğim bir sistem değil çünkü, iyi düşünmenizi öneririm.

STI kollar maalesef korkunç pahalı. Benim profil resmimdeki bisikleti flatbardan dönüştürdüm 2-3 yıl önce. STI kollar Sora R-3000 ve çiftini o zaman 900 TL'ye almıştım. Bir de attığınız Sora kollar eski teknoloji. Yeni Clarisler eski Soralardan kaliteli olabilir, bunu da kullanıcılara sormak lazım.

@Akbulut Cantilever frenleri iyi araştırmanızı öneririm. Kesinlikle kullananlardan bilgi alın (başlık açın vs). Benim Google araştırmalarıma göre tercih edeceğim bir sistem değil çünkü, iyi düşünmenizi öneririm.

STI kollar maalesef korkunç pahalı. Benim profil resmimdeki bisikleti flatbardan dönüştürdüm 2-3 yıl önce. STI kollar Sora R-3000 ve çiftini o zaman 900 TL'ye almıştım. Bir de attığınız Sora kollar eski teknoloji. Yeni Clarisler eski Soralardan kaliteli olabilir, bunu da kullanıcılara sormak lazım.

Öylemi anladım dikkat edicem birkaç kişi klasik V fren ile STI lerin çalışacağını söylüyor eğer öyleyse gerek kalmicak.

Evet çok fazla eski sisteme o paraları vermek. Claris için tavsiye bekliyorum.

Teşekkür ederim.

@Akbulut V-fren - STI birleştirseniz çalışır. Ama kötü çalışır. STI'ı sonuna kadar sıksanız şu anki kullandığınız freni yarım sıkmışsınız gibi çalışır. Ben frenler konusunda risk almazdım. Bir kez ihtiyacınız olduğunda duramamanız her türlü masraftan ve uğraştan daha kötü sonuçlar doğurabilir.

STI ve v-frenlerin birlikte kullanımı hakkında birkaç konu:

V-freni STI ile sağlıklı olarak kullanmak için şu linkteki pulley sistemi var aslında ama nasıl bulunup satın alınır bilmiyorum. Online satışı yok gibi.
(link)
Bulursanız STI ile çalışır.

Bir de mini v-fren diye bir şey varmış. Kısa çekim gerektirdiği için STI ile uyumluymuş. Bunu da bir kullanana sormak lazım, benim hiç fikrim yok.

• Beğen
@Akbulut V-fren - STI birleştirseniz çalışır. Ama kötü çalışır. STI'ı sonuna kadar sıksanız şu anki kullandığınız freni yarım sıkmışsınız gibi çalışır. Ben frenler konusunda risk almazdım. Bir kez ihtiyacınız olduğunda duramamanız her türlü masraftan ve uğraştan daha kötü sonuçlar doğurabilir.

STI ve v-frenlerin birlikte kullanımı hakkında birkaç konu:

V-freni STI ile sağlıklı olarak kullanmak için şu linkteki pulley sistemi var aslında ama nasıl bulunup satın alınır bilmiyorum. Online satışı yok gibi.
(link)
Bulursanız STI ile çalışır.

Bir de mini v-fren diye bir şey varmış. Kısa çekim gerektirdiği için STI ile uyumluymuş. Bunu da bir kullanana sormak lazım, benim hiç fikrim yok.

Çok teşekkür ederim farklı farklı şeyler görüyor, öğreniyorum sayenizde☺️ Bende o topa girmem durmak en önemli konu bende o yüzden bu kadar üstüne düştüm.

O aparat güzel çözüm gibi araştırmak lazım nerde bulunur.

Mini v fren konusunu da araştırıyim teşekkür ederim tekrar.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Geri