Scudo Sports

Flatbar dropbar'a dönüşümü uygun mu?

@Aybek Cihan evet hocam, tam dediğiniz gibi, bu rakamın üstüne gidon boğazı, gidon elcik derken 1000 e yaklaşacak masrafı.

Scudo
@Hakan1969 Bey bu tarz yap bozları defalarca yapmışımdır siz de yapabilirsiniz ama düşük bütçeli bulacağınız çözümler kullandığınız 105 setin kalitesine yaklaşamayacaktır.
Muhtemelen biliyorsunuzdur ama minik bir hatırlatma genellikle cyclocross bisikletlerde kullandığımız fotoğraftaki gibi ekstra fren kolları dropbara alışma sürecinize yardımcı olabilir ...

FB56008A-9CEF-49FB-84F2-E2C5E31B4E05.jpeg

@Gökay Akçay enbüyük sorun dropbarın dar olmasından kaynaklı gidon tepkisi. daha geniş bir flatbar daki elin 1-2 cm ileri geri hareketi ile dar bir dropbar daki aynı miktarda hareketi eşit etkiyle sonuçlanmıyor malum. dar olunca eliniz azıcık sola dönse (mesafe olarak) açısal değişim çok daha fazla oluyor. çok sağsol yapılıyor bu sebeple. birde üst vücudun ağırlığının gidona yüklenmesiki 105 kiloyum, durumu daha kontrolsüz hale getiriyor.

@Hakan1969
Benim de tam tersi, elleri düz gidondaki gibi tuttuğumda ağrı oluyor. Tüm bisikletlerde ya drop ya da bulhorn takıyorum bu yüzden, hiç olmadı en azından martı gidon...
Sarılıyor gibi tutmak bana daha doğal geliyor.

@Anonim barend takmıştım carraroya, öyle cidden çok rahattım, @bsda9784 hocamın kısa ve hafif yukarı açılı gidon boğazı fikrini düşünüyorum, sanırım deneyeceğim.

@Hakan1969
Muhtemelen kilonuz çok fazla olduğu için tüm yükü kollarınıza, bileklerinize bindiriyorsunuz.Kilo verdiğinizde sorununuz çözülecek.Selenin fazla yukarıda veya gidonun fazla aşağıda oluşu da hakimiyeti zorlaştırır.
Eğer mümkünse bisiklet üzerinde yandan bir fotonuzu paylaşın ve biz de fotoğraf üzerinden bike fit ekibi olarak yardımcı olmaya çalışalım @trainspotting35 üstad derdinizi çözer

@hamlet2006 yarına atayım resim, çok teşekkürler.

@Hakan1969

Bileklerinizde ağrı sızı , uyuşma oluyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@hamlet2006 oluyor, bilekte değil ama özellikle avuçlarımın dış kısımları. sürekli tutuş pozisyonumu değiştirme ihtiyacı hissediyorum. yaklaşık 5 km den itibaren başlıyor.
IMG_20200212_122906_2.jpg
IMG-20200212-WA0002.jpg
boyum 179 bacak 81 kilo 105 gibi. resimde çok göbekli, kollar kalın görünsede bol kıyafetten öyle..profil resmimdeki yapıdayım şuan. kıyafet için özür, ev halleri.
bisiklet m kadro, sele boru profili 50 TT ise 55.5

Son düzenleme:
@trainspotting35 Çetin Hocam kurban hazır. Engin tecrübelerinizle sizi bekliyoruz.

@Hakan1969 Ağabey, ilk fırsatta bakacağım. İlk sıkıntı, selenin öne eğimli olması ağırlığını daha çok öne bindirir. Hakimiyet için de iyi değil

Gidon biraz açısal olarak yukarı çevirilip hoodlar aşağı alınacak gibi geldi. Hoodların o pozisyonu avuç içine çok baskı yapabilir. Sanki sele de bir tık yukarı gibi geldi. Omuzların genişliğine gidon genişliğiniz uygun değilse tutuştan dolayı ellerin dış kısımlarında ağrı olabilir. Bunlar sadece varsayım elbette. Bir iddaamız yok bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Süper Dede Mümtaz abi Giant M kadromu 171-181 arası kullanabilir diyor. Hemde yeni TCR için bu modelde tt 55.5 yeni TCR de 55 sele burnu aşağıda ve önde olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Süper Dede Mümtaz abi Giant M kadromu 171-181 arası kullanabilir diyor. Hemde yeni TCR için bu modelde tt 55.5 yeni TCR de 55 sele burnu aşağıda ve önde olabilir mi?
Bisiklet, Hakan beyin altında kaybolmuş..Bana göre sağını solunu uzatmak yerine bir boy büyük bir kadro daha sağlıklı olur. Benim fikrim bu yönde ama illaki bu kadro deniyorsa, o zaman gidonun yükseltilmesi ve boynun uzaması şart gibi duruyor...
218804 dosyayı görüntüleBen aynen tavsiye ettiğim gibi yaptım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Süper Dede hocam yakın çekimden olabilir, @trainspotting35 in de dediği gibi m bana uyuyor aslında ama herşey boyla bitmiyor doğrudur. kıyafet öne eğilince daha iri göstermiş. bende bakınca küçük dedim. 😁.bundan önceki bisiklet 46 kadro idi düşünün halimi. satıcıya olmaz bu bana diye ısrarcı oldum ama zorlayıp " tam oldu " diyerek elinde olanı satmıştı (itmişti).
@hamlet2006 sele açısını malum sebeplerden öne yapmak zorunda kaldım, sele yüksekliğinide pedal en alttayken topuk koyup bacak düz olacak şekilde ayarladım. gidonu 3-5 derece yukarı kaldırdım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Cemal Ç. Aynen katılıyorum, aratıp buldum topiği..hoş flat ten drop a dönüş için açılmış ama konu conversion sonuçta.
@bsda9784 ufaktan fiyatlara baktım kafadan 1000 tl gider gibi oysa bunu sat üstüne koy, fitness araştır gibi seçenekler olmaya başlıyor. Alışmaya çalışmak istemiyorum, tüm ağıelığımı bar a yükleme hissi hoşuma gitmedi hocam yaa, yoksa bisiklet kız gibi.
Yok hocam oyle bin liralara mal olmaz. Oncelikle ustundeki sti kollarin modeli nedir acaba? O modelin flat uyumlu vites kollarindan alip, elindeki dropbar gidon, sti vites kolu gbi parcalari ikinci elde satarsiniz kafa kafaya kurtarır

pedal en ilerdeyken diz izdüşümümü pedalın ortasına gelecek şekilde ayarlamaya çalıştım ama bu henüz tam olmadı.

hocam hiç uğraşma drop bara alış , sonra zaten flat istemezsin

pedal en ilerdeyken diz izdüşümümü pedalın ortasına gelecek şekilde ayarlamaya çalıştım ama bu henüz tam olmadı.
Evet sözünü ettiğiniz ayar çok önemli. Seleyi geriye çektiğinizde diz izdüşümü pedal orta miline gelmiyorsa sıkıntılar çıkabiliyor. İz düşüm ileri gelirse diz önü ağrısı, geride kalırsa üst baldır yorulması gibi sorunlar oluyor. Ama sele daha fazla geriye gitmiyorsa o zaman kadro küçüktür diyebiliriz.

@Goflet yüksek hızda inemiyorum , o canımı sıkıyor, diğerinde elimi bırakarak indiğim yokuş bununla korkutucu. gidonda maşada vs hiç boşluk yok oysa. ben ince tekerin-jantın bana uymadığına karar vermeye başladım.
@Süper Dede biraz önde şuan, havayı bekliyorum ayar için.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri