Scudo Sports

Fixie üzerine ...

Yalnız o bahsettiğin tek vitesli bisanlarla fixie arasında dünya kadar fark var. en büyük fark fren yok fren :)
Hocam ben köyde freni olan bir Bisan görmedim, tabi yeni alınmadıysa :) hepsi en az 10-20 senelik aletler. Bakım falan hak getire.

Scudo
Olacak da. 11-52 rubleli bir bisiklet kullansanız da terleyeceksiniz.

11-52 değildirde 52-11 dir bence.. Veledrom pist bisikletleri gibi oran :D İlk kalkışta pist bisikletçileri gibi ıkınıp sonra bağırarakmı hızlanıorsun? :D Yüzde19 eğimli yolda nasıl kalkıyorsun? nasıl çıkıyorsun 52-11 ile? Pedal kırılır be pedal :D

Fixieler banada sempatik ve bağımsız gelir. Ama ama ama trafikte, virajlarda, yokuşlarda vs vites şart.

Not: 11-52 de olabilir beynim durgun biraz antremandan geldim. Du kahve içeyimde kendime geleyim :D

Not: 11-52 de olabilir beynim durgun biraz antremandan geldim. Du kahve içeyimde kendime geleyim :D

11-52 MTB rublelerinden söz ediyorum. 10'lu ya da 11'li kaset olarak satılıyorlar. Bir proje için alan araştırması yaptığımda Aliexpress'te set olarak satıldıklarını görüp hayretler içinde kaldım. Yoksa daha önce bana da 11-52 ruble var deseler inanmazdım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
11-52 MTB rublelerinden söz ediyorum. 10'lu ya da 11'li kaset olarak satılıyorlar. Bir proje için alan araştırması yaptığımda Aliexpress'te set olarak satıldıklarını görüp hayretler içinde kaldım. Yoksa daha önce bana da 11-52 ruble var deseler inanmazdım.

Bildiğin tırtıl gibi çıkılır yokuşlar :D

52/11 oranı günlük hayatta kullanılan fixielerde tavsiye ettiğimiz bir oran değildir. Kullanan var mı? Var. Dizleri mahvediyor. Bence gereksiz kahramanlık.
Velodromda yahut rollerde kullanılır. Şehiriçi trafikte ideal 44/16 oranıdır. Yokuşu çok olan bir rotada 42/19 idealdir.

Şu an yol yarışıma para harcamak gerekmeseydi kesinlikle bir tane toplardım.Yani görünüş olarak bile çok cezbediyorlar insanı.Bence yol bisikleti ve dağ bisikleti olanların bile altında kesinlikle bir tane fixie olması gerekir

(link) fuji bey neler yapıyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Arkadaşlar fixe kullanıp dizlerinden sorun yaşayan oldu mu ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sevilecek bir tarafı olmadığı için 😂
Doğru aslında. Cicisi, bicisi yok, düz bisiklet.🤣
☆☆☆
Fixie demişken takip ettiğim bir sayfadan.😅
Screenshot_20200925-201825_Instagram.jpg

52/11 oranı günlük hayatta kullanılan fixielerde tavsiye ettiğimiz bir oran değildir. Kullanan var mı? Var. Dizleri mahvediyor. Bence gereksiz kahramanlık.
Velodromda yahut rollerde kullanılır. Şehiriçi trafikte ideal 44/16 oranıdır. Yokuşu çok olan bir rotada 42/19 idealdir.
42/19 ile uludağ full segmenti 25 ortalama ile alırsın herhalde 🤪🤪 ne gereksiz bir zülümdür. Eğer pro değilsen 34 32 90 kadansla adam yanından dondurma yalayarak geçer.

Ankarada fixie sevemezsiniz. İstanbul 7 tepe derler, ankarada bayırın haddi hesabı yok.

Arkadaşlar fixe kullanıp dizlerinden sorun yaşayan oldu mu ?

Soru yanlış. "Fixie kullanıp da dizinden sorun yaşamayan var mı?" olacak o soru 😂
52 aynakol 11 ruble mi oluyor?

Doğrudur. Bu oran sadece velodromda kullanılabilir. Aynakolu 53 ya da 55 olanlar da var. Şu anda pist bisikeltinde UCİ standardı nedir bilmiyorum. Değişmiş olabilir.
42/19 ile uludağ full segmenti 25 ortalama ile alırsın herhalde 🤪🤪 ne gereksiz bir zülümdür. Eğer pro değilsen 34 32 90 kadansla adam yanından dondurma yalayarak geçer.

Doğrudur.
Memlekette Uludağ segmentini 25 ortalama ile çıkabilen biri var mı? Varsa harcanmasın segment kovalama işlerinde.
Ankarada fixie sevemezsiniz. İstanbul 7 tepe derler, ankarada bayırın haddi hesabı yok.

İç Anadolu düzdür diyen coğrafya öğretmenlerinin yatacak yeri yok.

Skid yapıyorsanız aynakol ve ruble tamsayı katları kullanılmazmış.
mesela
36-18
48-16
36-12
gibi
Ayak posizyonu hep aynı olduğu için lastik hep aynı noktasından erirmiş.
Bu bilgiyi de kenara sıkıştıralım.

Geri