Scudo Sports

Fixie üzerine ...

Bisikletler harika ortam şahane fixie tarzı yurtdışında baska sevıyede.
Fiksi dediğin şey eski hizmet bisiklet bile değildir. Bunlar düz yolda pedal çevirip, youtube videosu çeken arkadaşlar. Hedef tutturamayınca amaç marjinal olmak oluyor. Var mı bir tane uzun metrajlı tırmanış videosu çeken?

Scudo
Fiksi dediğin şey eski hizmet bisiklet bile değildir. Bunlar düz yolda pedal çevirip, youtube videosu çeken arkadaşlar. Hedef tutturamayınca amaç marjinal olmak oluyor. Var mı bir tane uzun metrajlı tırmanış videosu çeken?
Amaci tirmanis degil genelde sehir ici kullanim ve şov için kullanılıyor.Bu tarz herkese hitap etmez orası başka konu

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus

Fixie ile neden tırmanış videosu çeksinler yahu. Yol bisikletiyle dağ parkuru, şehir bisikletiyle zamana karşı videosu çeken var mı?

Adil fixie ile yaptığım uzun turuların haddi hesabı yok. Sırf bu mesajın yüzünden 300+ yapıp foruma Stava kaydını atmak vacipken farz oldu.

Uzun tırmanış için sana göre ideal olan neyse bir segment at. Onu da yapacağım. Nereye tırmanamaz bu fixieciler diyorsan oraya tırmanacağım.

fixie bisikletlerin tipleri, özellikle bullhorn olanların gidonları, hoşuma gittiği için bisikletimi bullhorn gidona çevirmeye çalışıyorum. tam bir fixie olmayacak ama en azından frenli ve vitesli de olsa gidondan benzeteceğim. başlangıç için ilk bullhorn gidon için fren sipariş ettim.

.Ekran görüntüsü 2024-07-21 114520.png

fren geldikten sonra Türkiyede çok nadir bulunan bullhorn gidonu yurtiçinden sipariş verdim. normalde onu da yurtdışından isteyecektim fakat önce yakın olanı tercih etmek istedim. aksilik olursa iade imkanı olsun diye.

bullhorn gidonum da elimi ulaştığında heyecanla kuracakken bir de ne göreyim, fren kolları gidona uymuyor. çapları aynı uzunlukta ya da gidonunkisi birkaç mm daha dar olabilir. gidon girişlerini 18mm diye tahmin ediyorum.

gidon.png(hayal edemeyenler için konum fotoğrafı)

daha sonra yurtdışından başka bir gidon siparişi geçecekken ölçülerinde dış çapın 22.2 fakat iç çapın da 18mm olduğunu gördüm. ben dış çapı görünce almaya ikna olmuşken iç çapın ölçüsünü görünce biraz kafam karıştı. hangisini alacağımı hangisinin uyup uymayacağını bilemedim.

daha sonra daha genişi illaki vardır diye ararken aşağıdaki gidonu gördüm;

(başına h ekleyin)ttps://tr.aliexpress.com/item/1005006788967419.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailBottomMoreOtherSeller.18.5bf7rGZdrGZdHt&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=f3bbe42a-0e87-495c-b4af-df5426b59ee2&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:f3bbe42a-0e87-495c-b4af-df5426b59ee2,tpp_buckets:668%232846%238111%231996&pdp_npi=4%40dis%21TRY%21779.19%21389.60%21%21%21161.46%2180.73%21%4021015b8217215538394864629e671e%2112000038305354450%21rec%21TR%21906293718%21X&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%7Cquery_from%3A
gidon2.png

farklı satıcılara soruyorum açıklamadaki ölçüleri yazıyorlar fakat uzak yoldan gelecek iade imkanı zor ve uymayan ürün gelirse gidon değişiminden caymaktan korktuğum için sipariş vermeden buraya sormak istedim. bilen biriniz var mıdır, bu gidon bu fren kollarına uyar mı, iç çapı diğer gidon gibi 18mm midir? eğer hiç biri olmazsa hangi gidonu almalıyım?

bu arada dipnot olarak eklemek istedim. bunu da şimdi farkettim, sanırım gidon uzunluğu ile iç çap genişliği doğru orantılı. hatalıysam düzeltebilirsiniz.

Borunun et kalınlığı 1.5 mm olsa kurtarır ama 2 mm olursa kurtarmaz. Şu bilgilerle net bir şey söyleyemez kimse. Satıcıya "What's the inner diameter of the tips? I'm asking if I could mount the tt brake arms or not" gibi bişey yazarsan anlar.

Son düzenleme:
Borunun et kalınlığı 2 mm olsa kurtarır ama 1.5 mm olursa kurtarmaz. Şu bilgilerle net bir şey söyleyemez kimse. Satıcıya "What's the inner diameter of the tips? I'm asking if I could mount the tt brake arms or not" gibi bişey yazarsan anlar.

teşekkür ederim yardım için.

Forumda her gün yeni bir şey görüyorum, ben daha çömez bir bisikletçi bile değilim sanırım :hihi:

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Merhabalar ben bu tür bisikletlere yeni merak salmış biri olarak bisiklet arayışına başladım şuan kıbrısta yaşıyorum açıkçası fixie bisiklet kullanan hiç görmedim bende İnternet'e kısa bir arama yaptım ama yaşadığım bölgede sıfır olarak pure fix markası var araştırdım ama pek olumlu yanıtlar yok fiyatı şuan 16.000 TL 2. El başka bir bisiklet bulabilirmiyim merak ediyorum pure fix markasını bu fiyata önerirmisiniz veya önereceğiniz sıfır veya 2.el önerileriniz olursa bir arayışa başlamak istiyorum fiyat aralığım 400-600 dolar arası yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

@gencfix Şu ikisinden birini alıyosun. Üstüne sadece fixie dişlisi ve kamalı aynakol alıyosun. Dişliyi arka göbeğe yapıştırıyosun. Oluyor sana fixie. Üsttekinin jantları 26" gibi geldi bana. 28" ise al. Arka dingil yuvasında kaynak var gibi geldi. Ona dikkat etmek lazım. Boyun kaç?

(link)
(link)

@gencfix Şu ikisinden birini alıyosun. Üstüne sadece fixie dişlisi ve kamalı aynakol alıyosun. Dişliyi arka göbeğe yapıştırıyosun. Oluyor sana fixie. Üsttekinin jantları 26" gibi geldi bana. 28" ise al. Arka dingil yuvasında kaynak var gibi geldi. Ona dikkat etmek lazım. Boyun kaç?

(link)
(link)
Çok teşekkür ederim boyum 1.79 bu tarz bir bisiklet alıp toplayacağım daha uygun olacak zaten bu tür içinde ilk deneyimim olacak o yüzden başlangıç seviyesinde düşünüyorum

Screenshot_20240815_092350_com.android.chrome.jpg
Şu tekli rublenin kalitelisi marka olarak nedir? Ya da hepsi standart mı?

Merhaba fixie toplamak istiyorum bir kadro set buldum orta göbek dahil var ama hollowtech göbek ve hallowtech e uygun 46 t lik aynakol bulamadım bulsam bile çok 10.000 TL gibi uçuk fiyatlar var yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba fixie toplamak istiyorum bir kadro set buldum orta göbek dahil var ama hollowtech göbek ve hallowtech e uygun 46 t lik aynakol bulamadım bulsam bile çok 10.000 TL gibi uçuk fiyatlar var yardımcı olursanız sevinirim
ikinci el aynakol bulun, aynakola ve kadronuza uyumlu göbek alın, aliexpressten de aynakol uyumlu 46t dişli alabilirsiniz, bunlar genelde narrow wide oluyor bunlarla half link zincir kullanamazsınız. normal zincir kullanacaksanız böyle çok daha uyguna gelecektir.
dip not, 30 euro sınırını geçmemeye çalışın böylece gümrüğe takılmazsınız.

@DarkShadow. Attırıcısız bisikletlerde uzun ömür bakımından 1/8" zincir kullanılıyor ve fixie'de de olması gereken bu. Bu sebeple elindeki aynakola uygun 1/8" (yani sacı en az 2.5 mm kalınlığında) yaprak bulamazsın. İki seçeneğin var:

1 - Paraya kıyıp hazır hollowtech göbeğin varken, fixie/pist bisikletlerde kullanılan 144 BCD aynakolu dişlisi ile beraber almak.
2 - Üstündeki aynakolu ve göbeği çıkartıp, dede bisikletlerinde bulunan 46t kamalı aynakol almak. (Bu seçenek hollowtech kadar verimli olmaz. Ayrıca, kamaların montaj/demontajında dikkat edilecek ve uygulaması zor noktalar var).

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@DarkShadow. Attırıcısız bisikletlerde uzun ömür bakımından 1/8" zincir kullanılıyor ve fixie'de de olması gereken bu. Bu sebeple elindeki aynakola uygun 1/8" (yani sacı en az 2.5 mm kalınlığında) yaprak bulamazsın. İki seçeneğin var:

1 - Paraya kıyıp hazır hollowtech göbeğin varken, fixie/pist bisikletlerde kullanılan 144 BCD aynakolu dişlisi ile beraber almak.
2 - Üstündeki aynakolu ve göbeği çıkartıp, dede bisikletlerinde bulunan 46t kamalı aynakol almak. (Bu seçenek hollowtech kadar verimli olmaz. Ayrıca, kamaların montaj/demontajında dikkat edilecek ve uygulaması zor noktalar var)
144 bcd alacak kadar zengin değilim kamalı aynakol da uğraştırır en iyisi kare milli orta göbek alayım 46t lik aynakol da alırım

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Son düzenleme:
  • Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç. ve MakRo
Geri