@Ali Kılıç 35.5 cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Biz kendimiz kaşındık, hikayeyi az biraz anlatmak isterim.
bir hocamın eline bi yerlerden 1970-80 civarı touring çelik bir bisan geçti, baya seri numarası falan var. kendisinde pinarello lungavita special edition var flip flop göbekli. Seviyor single speed, bu bisanı nasıl fixed yaparız diye oturduk düşündük. (Sonra inanılmaz bilimsel bi şekilde

)Arka çatalı alttan kesip kaynakladık, geometriyi biraz toparlamak adına. Milimetrik işler yaptık da bilemiyorum. kadro kulakları içe doğru olduğundan kapatılıp, fixed/single için fork endimizi açtık. Voila, pinarellonun jant setiyle denedik, sıkıntısız. Yeni çelikmaşa alındı bu arada dik açılı falan onları geçiyorum. Şu an macunla üstünü düzeltmeyi bitirdik gibi. Ben biraz mükemmeliyetçiyim, ıncık cıncık tarıyorum. İnanın işçilik de rezalet kadronun standardında, çok uğraştık. Astar bekliyoruz şu an kargoda. Vaktimiz çok, ilmek ilmek işlemek hedefimiz, biraz da bütçeleri denkleyerek gitmek. Çünkü bu tamamen keyfi, ikimizin de bisikleti var hali hazırda. Para durumlarımız ucu ucuna hep, ekstra masraf yoruyor.
ben bu işlemler süresinde, fixeddan bi nefret ettim bi çok sevdim. Kültürü hoş, mantığı süper ama ülkemizde her şey gibi ulaşılması çok sıkıntılı, parça temini falan çok uğraşı. Maşayı bulmak bile bi ton mesaiydi. Bugün çok çalıştık foto almayı unutmuşum, yetiştirmem gereken başka işlerim de çıkınca foto yalan oldu. Ha bu arada üstünden söktüğümüz seleyi kaplayıp tekrar kullanıcaz, gariptir made in italy çıktı onun da altından. Misal o fren askısının üstündeki BİSAN İZMİR yazısına zımparalarken denk gelmek falan. Böyle şeyler keyiflendiriyor beni.
Bir fixed çıkarıcaz, bu ay değil, bu yıl değil ama 2021de, binilebilecek bi şekil 54 kadro çelik fixed olacak. Hem de böyle inci beyaz üzerine doodlelı falan

Biraz uzun oldu umarım sıkmamışımdır.