Scudo Sports

Fixed Aynakol karşılaştırması

Teşekkürler,

Arka tarafta fixed converter diye birşey var, eski tip göbekleri fixed işlevini yerine getirecek şekilde dönüştürüyor. (link)

Dün akşam ölçtüm, sele borusunun merkezinden zincir hizasına 43mm gibi bir mesafe gerekiyor. Eğer 103mm sugino göbek alırsam, o zaman denildiğine göre 43mm chainline tutturuluyor ama fiyatı 25£ yani yaklaşık 22€. Sanırım 103 Sugino göbekle halledebilirim bu işi ve büyük ihtimalle çok çok dayanıklı bir göbektir.

Shimanonun mümkün olan en kısa göbeğini (107mm) alıp deneyebilirim en kötü ihtimal. Biraz ayarlamayla olur tahminimce. Ama gaza gelip Sugino göbek almak ta var :)

Scudo
Sheldon Brown olmasa ne yapardık bilmiyorum :)

(link)

Buradan anladığım şu,
ISO millerin ucu daha uzuni JIS lerin ise daha kısa, sanki ISO nun ucundan biraz kesilmiş gibi. Yani ISO bb de 110mm kullanılıyorsa JIS te 103 kullanılması normal olabilir.

Yani dediğine göre, aynı uzunlukta ISO ve JIS bb alırsak.

ISO aynakol + JIS bb kombinasyonunda aynakol 4,5mm dışarıda kalıyor, tam tersi
JIS aynakol + ISO bb de aynakol 4,5mm kadar içeride kalıyor.

İki farklı standart aynı anda kullanılabilirmiş, pek sorun olmuyormuş, ama aynakol zart zurt çıkarılp takılırsa aşınma fazla olabilirmiş.

Yau tam herşeyi takıcam, bu sefer bb anahtarını tutucak kadar büyük anahtarım yok :S Zaten sabırsız adamım, 1 haftadır aynakol başucumda bekliyorum öyle. Ama yine de en son haliyle bisikletin resimlerini heralde yarın ekleyebilicem sonunda :)

benimde aynakol geldi, track dişlisini bekliyorum, fakat mevcut aynakol vidaları ile olmayacak bu iş çünkü vidalar 2li aynakolda 2 yaprağıda tutacak ölçüde yapılmış, tek yaprağı sıkmıyorlar, arkaya güzel bir pul ayarlamam gerekecek, yada uygun bir vida... bu tip şeyleri işe başladıktan sonra farkediyor insan... :)

Selam,
Şimdi bana gelen messengerın yaprağı baya kalın, yaklaşık 2 katı kadar kalın o yüzden belki gerek kalmayabilir pula veya yeni vidalara :)

Bugün sabah ilk kez yeni aynakol ve yeni diğer malzemelerimle 1 saat antrenmana çıktım. Normalde yol bisikleti ile yaptığım bi parkuru fixed ile yapmış oldum ilk defa.
1. Messenger çok iyi, güven veriyor ve eskiye göre rijitliği hissedebildim :)
2. Bol yokuşlu, kısa kısa tırmanışlı bir bölgedeyim, 46x19 fena değil, %10 luk yokuşu çok zorlanmadan çıktım. Ortalama hız 25 26 küsür, ama daha hızlı gitmiyor, fazla hızlı pedal çevirmek gerekiyor
3.Fixed le antrenman yapmak çok daha iyiymiş :) artık 1-1,5 saatlik olan antrenmanları hep fixed le yapıcam, daha uzunları için söz veremem :)

Herkes fixed alsın, marka model ne olursa olsun. çok gaza geldim, tutmayın beni :)

Bu arada bugün yeni bir göbek haberi okudum dergide. Freewheel/fixed için tekerleği çıkarmaya gerek kalmayan göbek. Üretici Halo, arka tarafta dişlinin yanında sanki bir disk var. Disk fren rotorlarının yarısı çapında, onu çevirince mi itince mi ne fg dan ss ye dönüyor. Şimdi bulamadım internette ama eve gidince adına bakar yazarım.

Düzeltme, Halo değil Affix marka.
http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2010/02/11/1265900677146-1ep226hrebt3s-798-75.jpg

(link)

Geri