Bugün 40kmlik bir sürüş yaptım. Sürüşte uzun rampa tırmanma olsun düz yolda gitme olsun hepsinden biraz vardı.
MTB kullanıcısı değilim arazi yollardan her zaman uzak dururum. Sıcak asfalt ve düzgün yol sürücüsüyüm.
Daha önce normal spor ayakkabı kullanıyordum sonrasında flat pedal ayakkabısı olan Adidas 5.10 Freerider ayakkabısına geçince arada çok fazla bariz bir fark olduğunu hissettim.
Ayakkabının en ön kısmında fotoğraftan da anlaşıldığı gibi parmak koruyucu bir tabaka var ayrıca ayağın üstünü destekleyen bir yastık koymuşlar.
Ayak bileği desteği ve yastığı mevcut.
Ayakkabıların havalandırması gayet iyi.
Ayakkabılar pedala öyle bir yapışıyor ki bisiklet ile bir oluyorsunuz sanki spd pedal ve ayakkabısı gibi.
Ayakkabılar pedaldan hiç bir şekilde kaymadı ve sorun çıkarmadı.
Hafif viteste 90-100 kadans çevirip normal de benim ayaklarım pedaldan ayrılırdı ve düşme tehlikesi yaratırdı lakin bu ayakkabılar ile böyle bir söz konusu değil. O kadar çok uğraştım lakin ayakkabılar pedallardan ayrılmamak için inat etti.
Ayakkabılar sert bir yüzeye sahip spd ayakkabı gibi düşünebilirsiniz. Pedala uyguladığım gücün arttığını daha ilk dakikadan anladım. Önce den meğerse pedala uyguladığım gücün çoğu boşa gidiyormuş.
Rampa çıkarken çok rahat ettim, önceden ayakkabılarım rampa çıkarken yamulur ve kayardı bu sorun ortadan kalktı diyebilirim.
Ayağınızı kaldırmadığınız sürece pedal üstünde ayakkabı cm bile oynama yapmıyor.
Bilmiyorum benden mi kaynaklı ama 35km den sonra ayaklarımın belirli yerlerinde ağrı ve acı oluştu belki de alışma sürecindeyim?
Bu ayakkabıları hem yürüyüş ve sürüş için alacak olan arkadaşlar kesinlikle bunu aklınızdan çıkartın. Bu ayakkabılar ile yürümek gerçekten güç ve rahatsızlık verici. Ben bunun bilincinde olarak satın aldım.
Kullandığım pedallar Crankbrothers stamp 1.
Kullandığım bisiklet Trek FX2 2022 Disc.
Lastikler Pirelli p7 Sport 32c.
Ayakkabıyı satın aldığım fiyat ve tarihi 2,210 TL. 15-04-2023
Satın aldığım website: (link)
Freeridesshoptr güvenebilirsiniz sahibi sevecen ve çok yardımcı olan bir enduro / mtb sürücüsü.
Kendileri hediye olarak ta iki adet çok güzel sticker yolluyor.
Umarım alacak olan kişilere yardımcı olmuşumdur.