Scudo Sports

Firig vadileri dağ bisikleti turizm kupası

bu yarışta sadece harcırah ve ödül vardı. zamanında verildi... onun dışında kalan herşey, çok emek harcanmış olsa da, maalesef sınıfta kaldı...

örneğin, 40. km'de önde giden gruba piknik masası hazırlandı ve uzunca bi süre muz bahçesi eşliğinde arkadan gelen grubu bekledikleri söylendi onlara da... arkadaşlar soğudu... ve bence arkada kalan gruba (yani bize) bizi bekledikleri için sinir oldular...

ama bu arada, arkada kalan grubu (yani bizi) öndekilere yaklaştırmamak için ellerinden geleni yaptılar...

zaten "diskalifiye edin bizi, bi rahat bırakın da pedallayalım.." diye diye en az bi 20 dakika harcadık... öndekilere yaklaştığımız bi noktada yeniden devam ediceksiniz dediler... tamam dedik... orta yol açısından, kabul ettik... bindik minibüslere, yükledik bisikletleri... ama bi ara kamyonun hızı 12 lere kadar indi, 2 bisikletin arkasına takıldık gittik... falan filan....

40. km'ye vardığımızda... kimimize bisikleti verildi kimimize verilmedi... kimimize ana yola çıkana kadar devam edebiliceğimiz söylendi, kimimize "bisikletini alamazsın" dendi.... resmen kavga ettik yani... bi görevlinin dediği bi başkasınınkini tutmuyo... su yok, incecik akan bi musluk... zaten bisikletimi zor almışım, bi de 10 dakikada anca suluk doldurucam... neyseki kamyoncu amcam var... muhtemelen kendine aldığı suyu bana verdi... sayesinde 25 diil, 20 dakika geç çıktım... yarım saat geçmedi önümde bi hakem, dur gidemezsin... e hani en azından ana yola kadar gidebilicektik ????????????

amaaaan hangi birini anlatalım.... bisiklet keyfi adına bence sınıfta kaldı... herşey ilk 3 diildir, ki bence ilk grubu da durdura duradura soğuta soğuta...
ödül verdiler ama onların da yarış keyfini çaldılar....

ha bi de, makarnanın sosu güzeldi :) ne diyim yani...

önümüzdeki yıl her şey daha iyi, biraz daha akıllı mantıklı olur umarım....

Scudo
ya bi de madem bu kadar tehlikeli bi yer, kimseyi yalnız bırakamıyosunuz, ana okulu öğretmeni gibi, aman arkada kaldın aman düşersin, aman taş yol....
niye orda pedallıyoruz???? başka rota mı kalmadı??

madem asfalt yol, niye mtb??? madem mtb, niye soktunuz ki bizi o (trafiğin çok)tehlikeli (olduğu) yollara, yok muydu patika matika??

@Caner Sağcan

10 kadar sprcuyla konuştum ayrıca buraya da söylediklerimin doğru olduğunu yazmaya başladılar farkındaysanız.Sadece siz ve görevli ekip söylediğinizi destekliyor buda gayet normal.Ayrıca konuştugum insanların büyük kısmı derece yapan arkadaşlardı ona rağmen bunları duydum.

@Caner Sağcan

Görev yaptıgınız yarışmanın tanıtım broşüründen haberiniz yok ilk sayfaya bakarsanız 84 km yazdıgını okuyacaksınız.benım yazdıklarımı okursanız teknik toplantıya katılmamım mumkun olmadıgını da okuyacaksınız.hakemler ile ilgili bilgi yukarıda yazılmış onları da okursunuz.Federasyon 2 yıldır Eskişehirde yüzme hocasına bisiklet antrenörü diye maaş veriyor bana federasyonu anlatmayın.Tanıtımda 84 km parkur yazıp sonra bunun 64 km sini gezi 20 km sini yarışa çeviren tabiki siz değilsiniz ama yanlış bir karardır ayrıca gezi kısmını da yapmak isteyen insanlara yaptırmamışsınız pek çok insan zorla arabaya bindirilmiş.Madem gezi karışmayın emniyet tedbirini alın derler adama.4 saat boyunca yol emniyeti alamıyorsanız bunun suçlusu sporcu değil organizasyondur.Ben size hiçbir şey yüklemiyorum siz üstünüze alıyorsunuz yazdığınız ilk mesajda muhteşem bir organizasyon filan yazdınız ben sadece bunların olmadığını birinci kişilerden belirttim.Sizin tükettiğiniz benzin benim sorunum değil ücretini alabilirsiniz buraya yazmanın anlamı yok diye düşünüyorum.Ben istediğimle görüşürüm fikrimi de yazarım isteyen istediğine inanır.Hiç birşey karalamıyorum ne duyduysam onu yazıyorum yazdıklarımın doğru olduğunu da 2 kişi belirtmiş.Doğruya doğru yazmışım harcırah ve diğer konulara tek söz yazmadım farkındaysanız yanlışlarınızı söylüyorum.Siz cevap verdiğiniz için size söylüyorum yoksa bana ne organizasyondan yarışmadan der geçerim.Eğri oturup doğru konuşmak lazım.....

• Beğen
Tepkiler: djjoshua2005
Arkadaşlar, ben en son gelen araçtaydım. Dışarıdan bir gözle ,bisiklet selesinden değil, bakarak akşam eski bir UCI hakemi ve organizasyon çalışanı olarak görüşlerimi yazarım. Açıkça yazayım, insanlık hali; midemi bozduğum için ilk moladan sonra altıma yaparım korkusuyla giderken yavaş yavaş artan gaz sancısı artık kalbime kadar ağrı vermeye başlayınca pedal çeviremez hale geldim.

Hiç kimse kendisini eleştirmiyor. Yazdıklarım ağır gelirse, kendiniz hakkında yapıcı bir eleştiriniz yoksa lütfen yazmayın. Benim derdim polemik yaratmak ahkam kesmek değil; aynı coğrafyada bir sonraki sene gerçek bir dağ bisikleti maratonu koşabilmek, eğer gücüm yetmiyorsa da orada olmak...

Zorla yoldan toplananları, organizasyon eksiklerini, bizim camia olarak eksiklerimizi, sporcuların eksiklerini uzun uzun yazayım oturup... Şimdi iş zamanı; herkese iyi haftalar.

teknik toplantıda sporcuların öndeki aracın hızına uyması gerektiği söylendi fakat tavşan sporcular ne kadar basarsa onlar da o kadar hızlı gitti. saatte 35 km ortalamayla gittiklerini söyledi tavşan gurup.(tur kısmı için söylüyorum) her gün antremanını yapan profesyonel sporcuların bu hızına bizim uymamızı nasıl bekliyorsunuz anlayamadım. 500 m kala derken zaten son 20 km den bahsetmiyorum, benim gitmem gereken 64 km den bahsediyorum . 63.5 olarak gösteriyordu km saati.
afişte veya internetten kayıt yaparken elit erkek diye bir şey görmedim eğer görseydim bunu dikkate alıp gelmezdim zaten.sizin söylediğinize göre elit erkek yazıyorsa 23-30 yaş arası sporcuları kapsar ve 23den küçük 30 dan büyük sporcuların da o yarışa katılamaması gerekir. kamp alanı , yemek servisleri , kamp yerindeki güvenlik çok güzeldi buna sözüm yok.

yarış ilanında verilen detaylı bilgide, 84 km yazıyordu...
başlangıç saati 10:30 bitiş 16:00 idi.. yani yarışmacılara yarışı bitirebilmeleri için 5.5 saat verilmişti...

arkada kalan bisikkletliler toplanmaya başlandığında daha bir saat geçmemişti... nerden biliyorum... çünkü benim yanıma geldiklerinde 22. km idik, bir saat yeni dolmuştu ve benden önce araca alınmış bisikletçiler vardı... "yol güvenliğini sağlayamıyoruz" açıklaması ise içler acısıydı...

sabah yarış öncesinde vali bey'in kendisi, frig vadisi'nin yürümek için çok uzun olduğunu ama bisikletle gezmenin mümkün olduüğunu insanlara göstermek istediklerini söylemişti...

bir yarışta bile her köşe başında ve yol boyunca bekleyen jandarmalara rağmen, güvenli değilse... frig vadisinin bisikletli turistlerce gezilmesi nasıl mümkün olucak, biri bana bunu anlatsın...

bir başka konu da parkur uzunluğunun zaten 84 km olmamasıydı... birkaç kişiden, saatlerinin 90 üstü (biri 98 dedi) olarak ölçtüğünü duydum... parkurun tam olarak kaç km. olduğuna da bi açıklık getirilirse sevinirim, merak ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
yarışta 1. olan Esra KÜRKÇÜ 'yle konuşurken km saatinde 95 yazdığını gördüm haritalar yanlıştı ve km ölçümü de yanlış yapılmıştı.

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
sayın
ferhat köse kusura bakmayında görev yaptıgımız organisazyonun afişinden tabiki haberimiz var hatta sizin haberiniz olmayan bir çok şeydende kimlerin müdahele ettiğini daha önce yazdım sizin yarış hakkında bu kadar yazı yazabilmeniz için orda olmanız gerektiğini düşünüyorum bana göre dış kapının mandalısınız
peki bu para ödüllü yarış için daha önce bu organisazyonda görev almış bir bisikletçiden bilgi alan insanlarla konustuk en az 7 kişi ne dedi biliyormusun, bize gelmeyin dedi parkur berbat organisazyonu biz yapmıyoruz valilik yapıor harcırah yalan ödül yalan herkesi kandıracaklar diye bilgi aksettirilmiş ve yarış sonuçlandıgında ortaya cıkan manzarada herkesden tebrik aldık ki alınana bilginin ne amaçla verildiğini zaten herkes anladı

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
organizasyon 100% ta değildi ama bazı arkadaşlar sorun çıkarmak için elinden geleni yaptılar, gerçekten sporculuk ile alakası olamayan insanlar, tek dertleri para gerçekten çirkin şeyler teknik toplantıdan, ödül törenine kadar tüm söyledikleri çelişiyor hakem ve organizasyon sahipleri çok iyi dayandılar.

sorun çıkaranlar kayıt anında para için geldiğini gösterdi zaten.

Yarışın yönetimi hakemlere bırakılmışsa kimin nerde yalnız bırakılacağını,araca alınacağına siz karar veremezsiniz.Organizasyon çerçevesinde birşeylere ne şekilde karar verildiği sizi bağlamaz.Şartlar sizin için uygunsa gelir katılırsınız.Bu işler sizin düşündüğünüz kadar kolay olmuyor,bu kadar kolay yazılar yazmayın.Eminim birilerinin başına birşey gelseydi herkes araçlara alınmayıp beklenseydi yine organizasyonu suçlayacaktınız.

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Son zamanlarda geçirdiğim en güzel 3 günü yaşadım. Oradaki doğayı ve insanları anlatmak mümkün değil. Harika insanlar. Eskişehir, Afyon ve Kütahyalı bütün arkadaşlara teşekkürler.

Yarış konusuna gelince yarış tek galibi vardı İL ÖZEL İDARE - MESUT AKGÜN konuyla ilgili başka söze gerek yok. Bir insan bu kadar mı çalışkan olur. Bu kadar mı özverili çalışır. Beyfendi ve örnek alınacak bir insan.

Yarışta çok eksiklikler vardı tabi değerli hakemler ve biz aksaklıkları topralamaya çalıştık. Elimizden gelenin fazlasını yaptık. Hakemlere kimse haksızlık etmesin etmemeli. Kuyudan taş çıkartmak kolay olmuyor. Hep beraber 40 akıllı o taşı çıkartmaya çalıştık.

Yarış gidişatına gelince bizlerin isteği dışında gelişmeler oldu. Değerli Vali'lerimiz kendilerince emniyet açısından bazı önlemler aldılar. Haksız da değiller. Büyük bir arazi ve bir çok bağlantı yolu olunca mecburen arkada kalanlar toplatıldı. Toplatılmasaydı bir çok kişi yolunu kaybedecekti. Yollarda bekleyen araçları gördünüz bütün gün anayolları kapatmak da orada güneşte bekleyen sürücülere de hak vermek gerekiyor.

Hr lisansı olan bisiklet yarışçısı anlamına gelmiyor. Bir lisans çıkartmak 1 gün bile sürmüyor. Yarışa gezi amacıyla gelindiği zaman derelerde tepelerde resim çektirme amacıyla gelenler bu işin hakkını veren sporcuların hızını engelliyor dolayısıyla. Her iki tarafta haklı duruma düşüyor. Bana kalırsa resim çektirme yeri finiş sonrasıydı.

Bu yarışta bence bazı bay ve bayan arkadaşlar centilmenlikte sınıfta kaldı.

Spor demek 200 TL harcırah almak için numaralar yapmak değildir.
Spor demek 2 muz yerine 3 muz alarak diğer arkadaşın hakkını yemek değildir.
Spor demek kendi suyunu başkasına vermemek değildir.
Spor demek çadırsız gelip de benim yatağım nerde? demek değildir.

daha o kadar diyebilirim ki!

Çok güzel şeyleri de anlatalım.

Muhteşem bir doğanın ve muhtşem bir tarihin üzerinden geçtik. Frig vadilerine mutlaka gidin.

Resimleri gördüğünüz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız. Resim çeken arkadaşlardan bekliyoruz.

Demeyi unuttum,

Önümüzdeki yıl Frig Vadisinde uluslararası düzeyde bir yarış yapacağız. Delta MTB Race Gold Tour yarışlarının bir ayağını Eskişehir Yazılıkaya Anıtları'nda yapacağız. Şimdiden duyurulur.

Kabaca programı açıklayayım da şimdiden bilinsin.

Bisiklet Festivali + Dağ Bisikleti yarışı.

Çadır kapm, Tarihi gezi ve finalinde yarış.

Bilgilerinize

Ulaş çok güzel yazmışsın, eline sağlık. Akşam vakit olunca evden ben de biraz eklemeler yapacağım; buradan sorulara cevap yazacağım. Cevaplar şahsi değil soruya karşılıktır. Yapıcı olarak öneriniz varsa konuşun yoksa negatif yıkıcı yorumlarla kimseyi oyalamayın...

mesut bey gerçekten son ana kadar çok ince bir kibarlık ile bizleri yönlendirdi bende kendisine yine teşekkür ediyorum

teşekkürler ulaş bey güzel bir açıklama olmuş ben bu yarışı belki unutacağım ama 60-70 yaşındaki dedenin bana 4 yudumluk suyunu paylaşmasını hiç unutmayacağım

yarışa katılan sporcu olarak..................................................................................yorumsuz......... çünki neden eksiklikleri motorsiklet üstünde 85 tl yakıt yakarken göremessiniz....bırakın herkes eksik yönleri söylesinki seneye daha iyi bir organizasyon olsun...toz pembe gösterirsek birbirmizi poh pohlarsak. bu organizasyon bunda ılerı bırmetre yol almaz....evet Mesut Bey konusunda herkes hemfikir.. zaten Mesut bey gibi çalışsaydı her birim.. sorun olmazdı...fotograf kameramanlar motorsikleti yüzünden bol kaya buyuklugundekı mucurlu iniş bölümünde insanlar düşmek zorunda kalmasdı......evet insanlar 200 tl için gelmiş olabilirler...ama bu onları kırmanız anlamına gelmes.. elma ile armut karıstırmak insanlara kara surmek dogru degıl..ozaman kayıt esnasında bunun önüne geçilebilirdi...kural kuraldır. hıckımseye gore genisletilemez.. esneme yapıldıgından dolayı zaten sorunlar ıle karsı kasıya kalıyorsunuz...bir sey ya yarıstır yada tur gezidir...vede ona gore katılımcılar alınır...yani kimse kırılmasın derseniz herkesin gönlünü hoş etmeye calısırsanız. cıkacak manzara 4000 tl almış kişiyide 200 tl almış kişiyide memnun edemessiniz....bence herkes eksik bulduklarını yazsın ama kımseyı suclamadan.tesekkür ederim ...iyisi ile kötüsü ile güzel gecti emeği gecen herkese teşekkürler...İmpex Schneider Boxing Wba Yönetimi Romanya.

ben eksik yok kusursuz bır yarıs oldu demedım eksikleri ve yanlısları duzeltmek ıcın elimizden geleni yaptık hıc bır zaman bir toplulugun tamamını memnun edemezsınız ama herzaman artı eksıyı goturur ufak tefek problemler dısında pek bısı yoktu dusununkı sabah kahvaltısı hazırlayacak personel yerlerde ambulans gorevlılerı arabalarda uyudu hepsı bısıkletcıler ıcın parayı pulu hepsını gectım hangı yarısta bır organızator sıze forma tshirt sapka kupa bardak eldıven canta verdı

@Caner Sağcan

Caner bey haddinizi bilin terbyesizlik yapmayın.Dış kapının mandalı cümlenizi aynen iade ediyorum.Şu an 200 km yol yaptım Mudanyadayım yani yeterince bisikletçiyim yorum yapabilirim yaptıklarım da yorum değil birinci kişilerden duyulanlar.Bugün foruma giiirmeyecektim sırf sizin terbiyesizliğinize dayanamadım bunları yazıyorum.Bana başka hikayelir de anlatmayın bire bir Eskişehir otogarında karşıladığım sporcular ile konuştum dinlediklerimi yazdım zaten yarışa katılmış arkadaşlar da aynı cümleleri yazmış ve beni desteklemiş.Asıl siz kim oluyorsunuz tek başınıza savunmaya geçtiniz.Büyüklük hatayı kabul edebilmektir.Sizde kabullenin ve seneye aynı hataları yapmayın diye yazıyoruz yaranız varsa gocunmaya devam edebilirsiniz.Son defa yazıyorum ben organizasyon hakkında genel görüş bildirmedim siz mükemmel organizasyondu yazdınız bende pek öyle değildi yazdım hepsi bu.Çok fazla dış kapı ve mandalı beklentiniz varsa söyleyin gelir Kütahyada yada siz gelirsiniz Eskişehirde size dış kapının mandalı nasıl bir şey gösterebilirim.Terbiyesizliğe luzum yok seviyenizi bozmayın....

Geri