Scudo Sports

Fetiye bisiklet turu

metin mülayimoğlu

Aktif Üye
Tepki
52
Bisiklet
b'Twin
Bir tutku fethiye bende dostlar bu tutkuya ortak etmek istiyorum kendimi.

Fetiye ve çevresinde oturan bana bilgilerini paylaşacak dostlardan tecrübelerini a z fetiye yi gezip ölü denizden saklı tüm koyları gezip kimini yat turu kimine de bisikletle gideceğim

Fetiye saklı kent arası yolların zorluk derecesi kabak koyuna nasıl giderim ,kayaköy gemile koyu,tlos ,oradan kalkan kekova demre meiss adasına geçiş ip uçları en son bir ihtimal olimpos yapıp ören yerleri göreceğim kimi zamanda vakit nakit dolmuşa binip gezebileceğim bir organizasyon düşünüyorum çadır kurarak ilerlemek en mantiklisi gibi geliyor bu konuda bana fikir verebilecek herkesten yardım istiyorum .

Scudo
Yazım hatası düzelteyim hemen arkadaşlar teşekkür ederim saolun,ağustos sonu geçmeyi düşünüyorum ☺

• Beğen
Tepkiler: ogeday13
@metin mülayimoğlu Fethiye de 3-4 gün harcarsın. Kayaköy, Ölüdeniz, Gemiler ve 1 günde ölüdenizden tekne turu yaparsan kelebekler vadisini falan görürsün.

Tekne turu dönüşü kabak koyuna gidip geceyi orada geçirebilir ve ertesi gün saklıkente geçebilirsin. Fethiye - saklıkent yolu kolay bir yol ancak kabak-saklıkent yolunu bilemiyorum. Saklıkent sonrası tlos-xhantos üzerinden kalkan-kaş-Kekova-Demre rahat olur.

En zorlanacağın yerler Kaş-Kekova-Demre olur. Kalkan'ı tepeden görüp geçsen yeter bence. Çadır için kamp alanları mevcut zaten. Demre sahilde izin veriyorlar diye biliyorum. Ölüdeniz'de olmaz ama mat serip yatabilirsin çadırı kurmadan.

Teşekkür ederim kıymetli bilgilerin için gelince de bir çay içelim hatta özelden yazayım müsait olursan görüşürüz ,a z ye bu ise vakit ayırdım mental olarak ta hazırım hayırlısı ise gidip bu güzel yerlerin keyfini yaşamak istiyorum @S.Koca sorularım olur teknik anlamda su anda yolculuk ediyorum memnun oldum tanıştığıma başka fethiye dostlar olursa onlarlada tanışmaktan memnuniyet duyarım :)

@Enes Şahbaz Burası ufak bir yer olmasına karşın nem oldukça değişken. Antalya ile bir kıyaslama yapamayacağım. Sadece Fethiye merkezi beni rahatsız ediyor diğer yerler daha iyi.

Fethiye'de yaşayan birisi olarak bir kaç tur rotası vermek isterim. Zira Fethiye diyince akla Çalış, Ölüdeniz, Hisarönü geliyor çoğunlukla.
Gerçi bisiklet tutkunları Babadağ tırmanışı, Faralya, Kabak koyu güzergahını biliyorlardır ama Saklıkent güzergahında da görülecek çok yerler var. Mesela saklıkent yol ayrımından girdikten sonra Girmeler Kaplıcaları ve Alexander Cave (Büyük İskender Mağarası görülmesi gereken bir yerdir. Girmeler kaplıcasının diğer adı da Gebeler kaplıcasıdır. İnanışa göre hamile kalmak isteyenler suyundan içerlermiş. Büyük İskender Mağarası ise, meşhur Büyük İskender doğu seferi sırasında güya buraya uğramış ve iki köyü birbirine bağlayan bu mağaradan geçmiş. Mağaranın bugün sadece bir kısmına girilebiliyor çökmüş olduğu için ilerlemenin imkanı yok. Mağara tutkunlarının el atmasını bekliyor. Yoldan biraz daha ilerleyince sola Tlos yol ayrımına girmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yol dar eğim yer yer fazla ve bakımsız bir yol ama yaklaşık 5 km sonra Tlos harabelerine ulaşacaksınız. Amfitiyatrosu, hipodromu ve en nihayetinde Eşen vadisine bakan Hamamını muhakkak ziyaret edin derim. Yanlış hatırlamıyorsam bu kazıları Kenan Işık'ın abisi Fahri Işık yönetmişti. Fethiye'ye ilk geldiğim zamanlardaki halini hatırlıyorum da baya iyi bir çalışma sergilendi. Eli öpülesi bir adamdır kendisi. Daha sonra Tlos ilerisinde Yakaköy civarında sağlı sollu birkaç restorant var. Şu veya bu diyemeyeceğim ama hepsinin de ayrı bir güzelliği var. Dinlenmek buz gibi suya dalıp serinlemek için ve de birşeyler yemek için ideal yerler. Daha sonra yola inin saklıkente doğru giderken Saklıkente bir km kala sağda Gizlikent ve Şelale tabelasını göreceksiniz. Mutlaka girin derim. Sizi en az Saklıkent kadar güzel bir kanyon bekliyor. Kanyona giriş ücretsiz. Girmeden önce yanınıza biraz para alın aşağıda çay keyfi yapmak süper oluyor. Yaklaşık 300 mt su içinde yürüyüp şelaleye ulaşıyorsunuz. Şelalede duş alıp geri dönün ve en son durakta çayınızı içip yukarı çıkın. Yukarıda da yine güzel yemek yiyebileceğiniz bir restorant var. Yolun sonunda da Saklıkent kanyonu var. Yanınıza biraz para alın ama düşürebileceğiniz hiçbir eşyayı almayın derim. Kanyonun ilerisinde buz gibi sudan karşıya geçip kanyonu gezmenizi tavsiye ederim. Eğer dağcıyım ben tırmanmak istiyorum diyorsanız pek de zor olmayan bir parkurda birkaç km daha ileri gidebilirsiniz ama bir yerden sonra tehlikeli olmaya başlıyor. Saklıkentte de işimiz bitti ne yapalım derseniz Saklıkentin önünden devam eden yoldan köylerden geçerek Antalya yoluna çıkış yapabilirsiniz. Yola sanırım Eşen Köy civarında çıkıyor. Biraz geride Pınara, Sidyma ören yerleri var. Letoon tam karşınızda bir yerlerde mutlaka gezmeniz lazım. Yolu devam ederseniz sağa doğru gittiğinizde Eşen Köyü ve içinden geçerek gidebileceğiniz Alınca var biraz uzakta ama asfalt yoldan gidiliyor. Geceyi Alınca'da Catchy kampingde geçirin. İşletmecisi Özkan Cevlan'dır selamımı iletirsiniz. Dünya tatlısı bir adamdır. Alınca'da manzara mükemmeldir. Hava iyi olursa Rodos'u bile görebilirsiniz. Bu yoldan ertesi gün geri dönüp Patara kumsalına ulaşabilirsiniz. Patara harabeleri o kadar güzel restore edildi ki inanamazsınız. Dünyanın ilk meclis binası özellikle görülmeye değer. Harabeleri geçip kumsala vardığınızda serinlemek için denize girmek şart. Şimdilik bu kadar daha sonra Fethiye'de alternatif rotaları yazmaya devam edeceğim.

@fkaradag yeni iye olduginuz icin konuyu gundeme getirmissiniz iyi olmus

Bir düzeltme yapmam lazım. Sanırım fahri Işık Patara kazılarında bulunmuş sadece. Tlos kazılarında emeği olup olmadığı net değil. Neyse önemli olan her iki ören yeri de eskilere oranla çok güzel gün ışığına kavuştular sonuçta görülesi yerler.

Bu arada @vizeligezgin kardeş. 21 Nisanda çalışıyor olacağım. Fethiye otogarından çıkış yapacakmışsın. Şimdiden uğurlar olsun. yolun açık olsun. bolca gezi yazısı isteriz senden.

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
@fkaradag çok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin 2016 mayis da tam orada 1.etapi bitirmistin..insagram hesabimdanda paylasimda olucagim

Geri