Scudo Sports

Fethiye Babadağ tırmanma yarışması.

Önce % 40 ın yanlış uygulandığını idda ettiniz. Sonra anladınızki yanlış uygulanmamış:) .Şimdi de neden % 40 uygulanıyorki diyorsunuz.

Kural varsa herkese var yoksa yoktur.

Ayrıca bu yazıları burada yazacağınıza direk olarak teknik kurul görevlilerine ve hakemlere birebir , yüzyüze olarak söyleyin. Bu işi forumda çözemezsiniz. Ama forumda yazıp birilerinden teşekkür ve onay almak hoşunuza gidiyorsa orasını bilemem....

Scudo
@Hakan YazmanBöyle bir mesajın üzerine yazmam gereken şeyler var.

Birincisi, hiçbirimiz orada çalışan türk hakemlere bu "yapılan yanlış" çamurunu atmamalıyız ve atamayız. Ben 30 civarında yarış organizasyonunda bulundum, gittiğim yurt dışı yarışlar dahil 30'a yakın UCI komiseri ile tanıştım ve uygulamalarını gördüm. UCI yarışlarında baskın kişi görevli gelen UCI komiseridir. Eğer onun kafasına yatmazsa asla uygulatmaz. Yani yapılan uygulama ne olursa olsun Fethiyedeki (ki kendisini tanımıyorum) görevli UCI komiserinin de onayından geçmiştir.

Zaman limitine gelince. Evet dağ bisikleti kurallarında yazılı şekilde yok. Yol bisikletinde var. Almanyadaki Isgl maratonuna katılan Cüneytin yazısını okuduysanız dışardaki maraton yarışlarında da zaman limitinin uygulandığını görmüşsünüzdür. Zaten başka sebeplerden de olsa XCO yarışlarında da zaman limiti %80 adı ile uygulanıyor.

Birini Hakan ile birlikte Alanyada diğerini yurt dışında aldığım UCI kurslarında öğretilen en önemli şey değişken koşullarda UCI komiserinin mantıksal kararı verebilmesidir. Olabilecek problemleri çözmek için bu yetki -kurallarda olmayan uygulamalar için bile- UCI komiserine verilmiştir.

Sonuca gelecek olursam, zaman limiti kurallarda yazmasa bile uygulanabilir, Türkiyedeki ve yurt dışındaki yarışlarda uygulanmıştır ve uygulanması mantıklıdır.

Bu konuda itiraz edilmesi gereken tek nokta % zaman limiti olabilir. Çünkü birinci sporcuya göre değişkendir. Uygulamada sabit bir süre konsaymış her sporcu ne zaman tutulacağını bilirmiş. Bu lehte olabildiği gibi alehte de olabilir. Basit bir örnek vereyim, lider sporcular beklenenden yavaş da çıkabilirdi (teknik sorun, sağlık sorunu, DNS vs gibi sebeplerle). Bu durumda % limit daha uzun süre verirdi.

Son olarak, Alanya'ya gelen komiser bildiğim kadarıyla IDO. Ido ile yanılmıyorsam 3 yarış yaptık. Sanırım bu uygulamada itiraz edeceği tek nokta % zaman limiti olmuştur. Sorun'un doğru şekilde iletilmesi gerektiğine inanıyorum. Hala bu mesajımı okuyup Alanya'da olan varsa Ido'ya gidip şunu sorsun; "Bir tırmanma yarışımız var, yavaş sporcuların son kısımlarda yürüyüp çok geç varması olası, aynı şekilde zirvede tamamlanacak yarıştan sonra hem bisikletli hem araçlı geri dönüşler başlayacak, alternatif yol yok, bu durumda tırmanan son sporcu(lar) ile inen araçlar karşılacak ve tehlike oluşturacak, parkurun orta noktasında zaman limiti uygulayıp limitte kalan sporcuları geri göndererek bu problemi çözelimmi?".

Hakan ispatlama çabanı saygıyla karşılıyorum. Ancak bu yolda başkalarına zarar vermeye başladın. Siper'den ziyade Fethiyedeki UCI komiseri bu uygulamadan sorumludur. Siper sadece olayı uygulayandır. Bunu atlama lütfen. Hakem toplantısında neler konuşulduğunu nasıl bu kararı verdiklerini bilmiyoruz.

Gürolcuğum zaten benim de sorunum % zaman limiti, yoksa belirlenmiş zaman limitine bir karşı bir sorunum yok, belirli hesaplanmış bir zaman limiti gerekliliktir, benim karşı olduğum performansının ne olacağı hiç belli olmayan (Türkiye şampiyonu, avrupa şampiyonu, Dünya şampiyonu? vs) birisinin yarış içinde bizden habersiz belirleneceği limitine karşı yarışmak.

Birilerine zarar verdiğim fikrine ise katılmıyorum, zaten Alanya kapanış yemeğinde Sevgili Siper abi ve Birol abi ile konuştum ve aramızda hiç bir kırgınlık dargınlık yok. Ayrıca bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum, zaten herşey ortada ...

• Beğen
Tepkiler: felis911
Geri