Scudo Sports

Fethiye Babadağ tırmanma yarışması.

Scudo
Ufak bir yanlışlık yapmışım elit-b sonuçlarında düzeltiyorum

1)Kemal Küçükbay
2)Oksal Özdöl
3)Adem Masal

• Beğen
Tepkiler: is_bike
@Oksal Özdöl

Oksal, derecen için tebrik ederim.
C.tesi günü antrenmanlarında sanırım sendin çıkıştaydın,biz 5 kişilik bir grup inişte karşılaştık,selamlaştık..Üzerinde sarı renkli trials...yazan bir t-shirt varmıydı?

organizasyondan aklımda kalan iki önemli şey var:

birincisi, teknik toplantıda yüzde 40 olarak açıklanan baraj,
yarışta yüzde 30'a düştü. bu değişiklik yarışmacılara startta
dahi haber verilebilirdi. verilmedi.

ikincisi, yarış devam ediyorken, bir dünya azman kamyonet,
yarışmacıların arasından paraşütçüleri yukarı taşımaya
devam etti.

yine de herşey çok güzeldi. oraya gelerek bize bu güzelliği
yaşatan tüm yarışmacılara teşekkür ediyorum.

@mystery of altar

Çok teşekkür ederim. Evet üzerimde sarı kolsuz bir forma vardı ama arkasında t.d.i TRİATHLON yazıyordu.Bende sizi hatırladım (daha doğrusu içinde bulunduğunuz 5 kişilik grubu):)

resmi sonuçlar federasyon sayfasında açıklanmış arkadaşlar...
tahmin ettiğim gibi elite b' de baraja takılmadan zirve gören son kişi benim :D:D
(baraja takılan üç kişi de bisikletçi değilmiş zaten :D)

@hypromellose

Şuan siteye bakıyorum fakat bulamadım ???

Tamam buldum :)... teşekkürler

yarışmadan ter döken herkese teşekkürler..
Hasab abi siteye fotoğraf koymayacak mı ?

@günay

Hasan abiyi yarışta görmedim. Belki benim gözümden kaçmıştır ama sanıyorumki bu yarış gelmedi...

Arkadaşlar daha önce de yazdım mı bilmiyorum; Babadağ'da yarışabilmeniz bile büyük şans.

Çünkü Babadağ mülkiyet olarak 2005 yılından itibaren 49 yıllığına özel sektöre kiralandığı için özel mülk sayılır. Yani bize "çıkın kardeşim arazimizden" de diyebilirlerdi. Bu apayrı bir konu zaten; çünkü çok başarılı bir girişim ve proje olmadı.

Neyse ki önemli bir kaza olmamış; ama gerçekten bu trafik olayı rezalet olmuş.

Yalnız bir arkadaşımızın maddi hasarı var; bunu o araçtan / şirketinden talep etselerdi keşke.

bisiklet federasyonunun sitesindende öğrenilebilir ama ben genede link koymak istedim.

yarış sonuçları:

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: nuriaktürk
Yarış sırasında yukarı yamaç paraşütü yapmak için hiçbir kamyon veya jip çıkmadı sadece bir tane jandarma aracına denk geldim. Vede sonradan süpürge araç yolda kalanları toplamak için zirveye kadar geldi. Fakat araca binmeyip devam edenlerin yanından geçerken onu paraşüt kamyonu olarak algılayan oldumu bilemem. Yani trafik yoktu :)
Maddi hasarın kaynaklanma sebebi nedir? araç bisikleti falanmı ezmiş yoksa bisikletler aşağı taşınırken oluşmuş bir hasarmı???

@Oksal Özdöl

siz yarışı 1.42 ile bitirmişsiniz. evet, sizler gelene kadar araç görmediğinize
eminim. fakat yarışı 2.32 ile bitiren de var. arkadaşım sizin kategorinizde
2.15 yaptı ve o bitiş çizgisini geçerken, onunla hakemler arasında tam bitiş
çizgisini ortalayacak şekilde bekleyen kocaman bir desoto vardı. çünkü
o aracın park edebileceği bir boşluk kalmamıştı zirvede. hakem yerinden
kalkmak zorunda kaldı dereceyi ölçebilmek için.

ben ilk araçla zirveye çıktığımda zirvedeki tek araç bizimkiydi. bir iki araç da
aşağı inmelerine izin verilmediği için 1700 m. dedikleri noktada bekliyordu.
oysa ki arkadaşım bitişe ulaştığında bisiklet bırakacak yer bile yoktu ortalıkta.
bu araçlar ayrı bir yoldan geldiyse onu bilemem. bunları da eleştiri yapmış
olmak için söylemiyorum. belki bilmediğim başka bir durum vardır. gördüğümü
söylüyorum.

bir yarışçının bisikleti süpürge aracı tarafından ezilmiş diye biliyorum.
detaylarını bilmiyorum. kabahat kimdeydi bilmiyorum.

saygılar.

@nikanam

Doğru biz geldikten sonraki kamyonları gördüm finişteki olaylarada bizzat tanık oldum.

Hasar konusundada eğer bisiklet araç tarafından ezildiyse problem var. fakat aşağı taşınması sırasında gerçekleştiyse onda kişinin sorumluluğu var. Kamyona koymayıp bisikletle de inebilirdi. Kamyonla indirdiğinizde hasar göreceği aşikar. Adamlar inerken gaza basıyorlar. Zeminde oldukça kötü :)

Evet çocuklar Bu Yarışta Yoktum.Hatta Alanya'da da yokum..Şayet İptal Olmazsa Bozcaada'da Sezonu Kapatırız.

@Oksal Özdöl

bende ayrıntısını bilmiyorum fakat. bisikletin araç tarafından ezildiğini biliyorum!
şahsen ben 1700 pisti hizasındaki son u dönüşü yaptıktan sonra, o yolda pedal basmaya debelenirken (eğer dursaydım tekrar kalkamazdım), arkamdan gelen kamyon yol vermem için bana korna çalıyordu... 2-3 dakika beni takip etti ve sonunda yol vermek zorunda kaldım! adamların hiçde umurlarında değildi valla yarış falan!

Diğer konuya önce yazmıştım buraya da yazayım asıl yerini bulsun.
Ek olarak : böyle hatalar olacağını bildiğim için teknik toplantıdan önce hakemlerin yanına gidip konuştum, dedim yüzde koyarsanız kimin ne zaman geçtiğini bilemeyiz tempomuzu neye göre ayarlayacağız dedim, anlattım dinletemedim, organizasyonun tek amacı yarışın biran önce bitirilip evlere dönülmesiydi, dedim ki ben dünya masraf yapıp 850 km 12 saat yoldan geliyorum siz neden bizim için 30 dakika daha beklemiyorsunuz. Dedim ki bir zaman söyleyin şu saatte gelin diyin ona göre gelelim ama dinletemedim olan oldu :(...
Yapılan hatayı öğrendiğimde çok moralim bozuldu ve yarışmayı, bisiklet sporunu herşeyi bir anda silmeyi düşündüm hayatımdan, emeğimize çabamıza saygı gösterilmeyecekse bu sporu yapmak için harcadığımız zamana emeğe ne gerek var, geçtiğimiz senelerde yapılan bu hatalar yüzünden bisiklet sporunu bırakan sporcular kervanına bir kişi daha eklenecek federasyon için ne farkeder ki ?...

Babadağı da açıklayayım bu arada içimi boşaltayım, önce toplantı da uci olmayan kategorilere kontrol noktasına 1. gelenin %40 zamanı limiti uygulanacağı söylendi biz de ok mantıklı dedik, sonra beni ve birçok kişiyi durdurdular, zaman yanlıştı çünkü 63 dakkada gelmiştim (bunun kanıtını gösterebilirim polar saatimin kayıtlarından) tırmanışın yarısına (türkiye elite şampiyonu bütün tırmanışı 90 dakikada yapmış geçen sefer, kaldıki masterların süresi çok daha uzundur) sonra Siper abiyle konuştum önce şöyle böyle dedi, sonra yaw %40 dan %30 a çevirdik dedi, (tabii bundan hiçbir yarışçının haberi yoktu) dedim neden öyle yaptınız, bir an önce yarışı bitirelim diye (!) dedi. ancak ona rağmen takılmamam gerekiyordu. Bu arada kategoriler 2 dakika arayla başlatıldı bizim masterlar en geç yani 8 dakika sonra başladı sonradan öğrendiğime göre bu zaman eklenmemiş bizim zamanımıza daha doğrusu 8 dakikamız kesilmiş, yani tam rezillik, hakemlerin bizim başlama zamanımızdan haberleri yok, tabii ben emeklerimin antrenmanlarımın boşa gittiğine mi yanayım, oraya gelmek için harcadığım zamana mı, harcadığım yüzlerce ytl paraya mı, stratejimi ayarlayıp limiti geçecek şekilde ve 2. yarıda basmaya gücümü ayarlayarak geldiğim için ve haksız yere durdurulduğum için harcırah alamadığıma mı yanayım. Ve bütün bu aksilikler ne için ? Organizasyon yarışı 20-30 dakika erken bitirip gidebilmek için. Oksal lütfen babana bu yazıyı okut ve ne kadar kırgın olduğumu ilet. Bu gidişle zaten az olan yarışçı sayısı iyice soğutulur, yarışlara en iyi 5-6 kişiyle devam edersiniz...

yarışa gitmediğime şimdi sevindim :D bende bunlardan korkuyordum.bütün sezon antrenman yap hepsi boşa gitsin.yarışacam diye birsürü masraf et malzeme al.12-13 saat yol git,harcırah alama...vs.vs.

@Hakan Yazman

Hakan abi sizin kategorinizde %40 noktasına gelen ilk sporcu (Mert Mutlu) Yarışın ilk start zamanından 50 dakika sonra %40 noktasına geldi. Mert Mutlunun iyileştirilmiş zamanı 50-8= 42 dakika. Bu zamanın %40 ı 16,40 dakika yapıyor. 42+16,40= 58,40 dakika yapıyor. Eğer kural bu şekilde uygulansaydı 59 dakikadan sonra gelen tüm master sporcuları durdurulacaktı.

Oysa uygulama 50 dakika üzerinden % 30 uygulanarak yapıldı ve çıkan sonuçtan 2 dakika düşüldü. Yani Uygulama sizin lehinize olarak yapıldı.

Normalde 59 dakikada durdurulması gereken master sporcular 63. dakikada durduruldu.

İlk durdurulan sporcuda sen olmuşsun. Yani yapılan uygulamada hiçbir haksızlık olmamış aksine sporcuların lehine bir uygulama yapılmış.

Geri