Konumuz bisiklet firmalarının yaptıkları ve yapacakları değil. Ticari firmalar işlerine ahlak kuralları içerisinde yaptıkları sürece tartışma konumuza ve imza kampanyamıza karıştırmamızda fayda olduğunu düşünüyorum. Salcano, ticaretini ve reklamını neden böyle yapıyorsun diye sorgulama hakkımızda olmadığını düşünmüyorum tam tersine,yaptıklarını da taktir ediyorum.
Federasyonun parası yok,Salcano olmasaydı 3-5 yarış düzenlenebilirdi gibi bir yaklaşımı da kabul etmem mümkün değil. Eğer federasyon,yurt dışına,bisiklet sporuyla alakası olmayan birine, milli formayı giydirip ülkemizi temsilen şampiyonaya gönderebilecek parayı bulabiliyorsa. Bu kişi daha 1 tur dahi atamadan, diğer sporcular tarafından tur bindirilip yarış dışı kalıyorsa, bence gerçek sporcuların harcırahlarını ödeyebilmesi ve yarışları da organize edebilecek parayı bulabiliyor olması gerekir.
İşin diğer boyutuna gelecek olursak. Yarışların adları eğer satılığa çıkmış olduğunu bilseydik,belki aramızda para toplayıp bizde teklif verebilirdik. Ne de olsa benim ve diğer vergi mükelleflerinin ödediği vergiler demek ki yeterli olmuyor. Neyse ben bari üzerime düşeni yapayım. Yarışlardan kazandığım harcırahı artık federasyona bağışlıyorum ve göndermelerini istemiyorum. Arkadaşlar organizasyonlarda milyonlarca avro harcanıyor. Lütfen olayı basitleştirmeyelim ve konumuzu dağıtmayalım.