Scudo Sports

Fedarasyonu Kınıyorum

federasyonu şimdi telefonla aradım
yarış sorumlusu ile konuştum
tüm hassas arkadaşlara sevgilerimi sunarım
Sevgili Çağatayın eşi zaten federasyonda çalışıyormuş

ifadesi şöyle
Çağatay"ı herkesten çok biz severiz
Çağatay"ı unutmamız mümkün değil
haziran ayında listeyi İCUya göndermiştik
o sebeple adı geçmemiş olabilir
ancak
daha resmi liste mevcut değil
O sebeple yarışın resmi adı henüz kesinleşmedi
bilgilendirme yapacağız

Scudo
Kurumların görevlerinden birinin de, örnek alınabilecek kişileri topluma, özellikle de çocuklarımıza sunuyor olması gerekir. Çağatay örnek alınacak meziyetlerin tamamını üzerinde taşıyordu. Bisiklet camiası bu örneği benimsemişti.

Federasyonunlar ticari veya politik kaygılardan uzak kalarak, temsil ettiği camianın taleplerini karşılamalıdır. Yarışlar kişilere özel veya politik kaygılar la yapılmamalıdır. Federasyonun görevi 1 kişiyi olimpiyatlara göndermek veya yurt dışından ithal yarışçıları ülkemize getirip milyon dolarlar saçarak yarış düzenlemek değildir. Camiaya üye insanların isteklerini ve taleplerini de göz önüne alması gerekmektedir.

olayı politize etmeden federasyonun hareketi beklenmeli. bize düşen bu olmalı
federasyonun ne düşündüğünü öğrendiniz

sadece faraziyelerle konuşmayalım
elinde delili olan konuşsun

hamasi konuşmalar
su-i zan
dedikodu
gıybet

dini tabirler değil bunlar
bunlar topluma zarar veren şeyler
somut
gerçek zehir

artık bekleyip
gerçekten federasyonun ne yaptığı görülmelidir
vesselam

@mustafa akman

Mustafa kardeşim, Ben kimseyi yargılamıyorum. Mahkemelik bir konu olur, hakimde benden bilgi ve belge isterse o zaman yazın anlam kazanır. Ben ve konuyla ilgili kişiler, Pınar hanımın, federasyonda bazı işlerde görev aldığını gayet iyi bilir. Ancak bu konuyu gündeme getirmek neden anlayamadım. Yarışın düzenlenmesini Pınar hanım mı istemiyor. Öyle olmadığını gayet iyi biliyorum. Federasyondan artık kesin cevap istiyoruz. Desinler ki ‘’Bizim böyle bir gündemimiz yok. Bir şey söylendik ama şimdi arkasında duramayacağız. Yada ‘’Biz her sene bu kupayı geleneksel olarak düzenleyeceğiz’’ konuyu uzatmayalım. Ama yine duyduğumuz aynı şeyler.

Gelelim bahsettiğim diğer konulara. Detaya girmeden beni rahatsız eden 2 şeye dikkat çekmek istemiştim. Ancak benden çok siz rahatsız oldunuz,anlayamadım. Neyse şunu unutmamak lazım. Bu sene düzenlenen yarışlarda inanılmaz derecede katılım düştü. Kategorimde ki yarışçı azlığından dolayı, artık müsabakalara katılmak benim için anlamını yitirmeye başlamıştı. Bu azalma diğer kategorilerde de var. İncelerseniz görürsünüz.

İkinci konunun detayına girmeden size şunu söylemek isterim. Yabancı sporculara para vererek ülkemiz de yarıştırmak bana bu günkü durumda anlamlı gelmiyor. Belgeye gerek olmadan bana şunu söylerseniz sevinirim. Sporcularımızın hemen hemen hiçbir varlık gösteremediği uluslar arası bir yarış için ne kadar harcanıyor. Bana sakın reklam demeyin. Ülkemizde ki yarışçıların, sponsor olduğu firmalardan aldıkları bisikletlerin bile bankalara borçlandırılarak aldıklarını ve de bunları ödeyemediklerini gayet iyi biliyorum.

@mustafa akman

"olay"ı politize etmekten korkmayınız...
netekim, federasyona verilen ödenekler, iktidarla beraber artmıştır. cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun bu denli "iyi" organize edilişinin sebebi budur. ama evin salonunun sadece misafirlere özel olması babında yapılan harcamalar, ülkemin gençlerine çocuklarına harcan/a/mamaktadır...yitip giden genç motivasyonların yanı sıra "yalnız" bırakılmış bir cenazemiz vardır.

gördüğümüze sahip çıkmak ve hemen refleks gösterip de tavrımızı korumak insani bir yaklaşımdır. bisiklete gönül vermiş bir dostumuzu hissedebildiğimiz ortak alanların varolabilmesi gerekirken "kaale alınmayan" tavırlar görmemek için de buradan ses veriyoruz.

aleyküm selam'mı demek gerekiyor anlaşılabilmesi için?

federasyonu beklemektense onların da bizi beklemesi gerekebilir/gerekmelidir.
bacakları çalışan bizleriz...yol yordam konuşulacaksa masaya beraber oturulmalıdır.

@Sadık Dedeoğlu

Bravo.. Kesinlikle çok önemli bir konuya parmak basıyorsun.
Olaya öncelikli olarak "reklam" gözüyle bakılıyor. Bir sürü ünlü sporcu geliyormuş. (Nedense hep yedekler ama?) Bir sürü kişi bunu da tv den izliyormuş. Dünya para döksen yapılamayacak turizm reklamı oluyormuş.(Acaba ???)

1 tane sporcun olursa ancak 1 kişi olimpiyatlara gider (ve 35nci olur gelir) Daha sonra da göğüslerini gere gere bakanın yanına çıkarlar : "olimpiyatlara sporcu gönderdik ya" derler. Yine ve yine "reklam" malesef . Aslında bu ülkede herkez kısa vadede göstermelik ne yaparımın yani kendi çapında ucuz reklamın derdinde. Biri de çıkıp yahu biz idarecilerin asıl görevinin HALKA HIZMET olduğunu anımsamaz. Bir taş üzerine bir taş biz koyayım demez.

Çağatay'ın durumuyla ilgili biraz daha beklemek gerekecek. Fakat yarışın isminin düzenlenmesi için elimizde federasyon görevlilerinin de olduğu 100 lerce sporcunun imza listesi var. Bu imzalar boşuna toplanmadı.Gerekli yerlere ulaşması için elimizden geleni yaparız.

en azından bir cevap hakları vardır diye düşünüyorum
yoksa
federasyondan beslenen biri değilim
bisikleti seven biriyim

bana saldıracağınıza
federasyona bir mail atma zahmetine giriniz
onlar eminim ki size cevap vereceklerdir

iletişim adresini paylaşmıştım

zaman sevgi zamanı
http://1.bp.blogspot.com/-JFITmoGRbAA/TWahIpXoI-I/AAAAAAAABU8/rYuCdmoSmA8/s1600/kirmizi-gul.jpg

düşmanlık zamanı değil

etraf düşman dolu zaten

@Sadık Dedeoğlu

@F.Ekin

@F.Ekin

@Sadık Dedeoğlu

@Sedat R.TOSUNOĞLU

@F.Ekin

@F.Ekin

@semra yetiş

@Eray Helvacı

@Teoremos

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Çağatay adına yeni bir yarış düzenlemeliler ankarada.
Hatta halen bulunamayan şahıs için federasyon yukarıdakilere baskı yapmalı.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Benim en çok merak ettiğim şey :"Çağatay kardeşimizin katilini bulmak için federasyon ne yaptı,ne kadar-nereye kadar uğraştı ve şu an için ne yapıyor?"

"Çağatay'ı herkesten çok biz severiz" diyorlarsa,önce bu sorunun cevabını versinler...

Federasyonla şimdi konuştum tekrar
Sadık kardeşim haklı çıktı :mad: :mad: :mad:
federasyonu koruru gibi göründüğüm için de utandım şimdi :boese157: :boese157:

yarışın adının Çağatay Avşar olarak belirtilmesi teklif olarak sunulmuş
ancak olumlu yanıt alınmamış

Bu saatten sonra da değişir mi dediğimde
"Bu konuda bir eksiklik olabilir.
Tepkiler son derece haklıdır" denildi, federasyon yetkilisi tarafından

anladığım kadarı ile yarışın adı değişmeyecek

şimdi sıra yapılması gerekenlerde

medeni tepki verilmeli

bence federasyona mail ve fax çekilmeli
resmi listede adı ne olursa olsun
o gün
geçen sene olduğu gibi
masterlar katogorisine bir kupa eklenebilir
adına bir stant açılıp
bisikletin gelişimine katkıda bulunacak faaliyet yapılabilir

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı
Adres: Ulus İşhanı A Blok Kat:4 - Ulus/Ankara
Telefon: (0312) 310 96 13
Faks: (0312) 312 12 75
E-mail: info@bisiklet.gov.tr

bu sayfadan direkt mesajını gönderebilirsiniz

(link)

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
Biraz empati yapmak istiyorum. Acaba federasyon böyle bir kazayı gündemde tutarak bisiklet kullanıcılarının azalacağını mı düşünüyor.Ne kadar unutmaya veya unutturmaya çalışırsak çalışalım,bir gün gelir korkularımızla yüzleşmek zorunda kalırız. Aksine sorunlarımızın ve korkularımızın üzerine giderek çözüm yolu bulmalıyız.

Ben arkamda beni koruyan sorumlarımı çözebilen,çıkarlarımı gözeten güçlü bir federasyon olmasını istiyorum. Ne yazık ki şu anda bu yok.

Evet, buyrun empati yapalım...

Hepimiz bu kararın alındığı toplantıdayız diyelim. Eminim birileri bunun olmasını gönülden isteyecek ve oylamaya geçilecek. Ama birileri de çeşitli nedenlerden çekimser veya olumsuz oy kullanacak. En muhtemelen neden şu olabilir mi?

Biz bugün Çağatay Avşar adına bir yarış düzenlersek, önümüzdeki yıllarda kaybedeceğimiz sporcular içinde bunu isteyecekler. Bu durumda bisikletçi sporculardan oluşan bir etkin takvimimiz olacak. İş iyice çığırından çıkabilir ve ben en iyisi aleyhinde oy kullanayım.

Ben ise bu anıt konusunda ısrarcıyım. Çünkü şöför kılıklı bu katilin (hayvan bile denmez ki en vahşi hayvan bile bunu yapmaz!) oradan her geçtiğinde o anıt gözüne batsın. Her seferinde aklına gelsin unutamasın. Rüyalarına girsin ve vicdanına yenik düşüp teslim olsun. Olayın oluşunu ve kaskı ile delileri topladığını düşündükçe çok kötü oluyorum...:(

Arkadaslar ne yazık ki federasyonlar herkesin bildigi gibi genel olarak spor ve sporcu odaklı degil ...yonetim ve tatmin olayı (kimi parasal kimi de kariyer )
federasyondan duyarlılık beklemeyelim derim
cagatay icin yarıs organize edelim hem de aynı gun

federasyona dilekce yazmanın anlamı yok zaten konuyu biliyorlar

SALCANO konusu zaten apayrı bir hikaye selamun aleykum deyip sektorun basına
her kulup federasyon sporcu onların cunku yuru ya kulum dendi

@mustafa akman

size kesinlikle ve önşartsız katılıyorum

Arkadaşlar yasal mevzuatları öğrendikten sonra, benimde önerim aynı tarihte biz bir yarış düzenliyelim ve gerekirse ödülde koyalım bu yarışa. Bende elimi taşın altına sokmaya maddi manevi hazırım, ne gerekiyorsa yapalım.

Bizler kişisel anma istemiyoruz. Çağatay ın yaşamı, sporcu kişiliği ve başına gelen bu olaydan dolayı örnek ve ders teşkil edebilecek durum olduğunu düşünmekteyiz. Her ne şekilde olursa olsun bunun hatırlanabilmesi için federasyonun kalıcı bir şeyler yapması gerekir. Şahsi olarak kendi çabalarımızla bir şeyler yapabiliriz. Ancak bu durum uzun soluklu olmaz. Anıt işine gelecek olursa. Keşke olsa,ancak onu başarabilmek bence bundan çok daha zor.

Benim federasyondan konuştuğum baştan sona,herkes ama herkes konuya olumlu yaklaşmıştı. Bu konuyla ilgili bir çoğunun da imzaları ve beyanları var. Ne oldu da değişti????

Eğer denildigi gibi anterenman yaparken veya yarışırken federasyona üye bir sporcu ölüyorsa. Bu federasyonda varlık gösteremiyorsa,işte o zaman insanlar bu spordan kaçacaklardır. Onlar da ismi ne olursa olsun yarıştaracak sporcu bulamayacaklardır.

@F.Ekin

Niye daha önceleri; istanbul arnavutköy!,artvin! aksaray,kocaeli,kapadokya vs .. biliniyormuyduda yarış yaptılar.

Niye aramızda bitlisli muşlu olanlar yokmu .. ?Farklı olmak,yaratmak kötü bir şeymi.. çok yanlış şeyler düşünüyorsunuz.Bizzat o parkurları çıkarmada bende yardımcı olucağım federasyona. DİĞER KONUYA OLAN SAYGIM da SONSuzdur. onu karştırmamak lazım !

Geri