Scudo Sports

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

Scudo
@Criticalwave sectiginiz bisiklete göre degişir bakiyeniz ne kadar

@Criticalwave yeni konu açarsanız yardımcı olurlar.

@Khayyam Bilgisayar takıntılı olduğum için şu an zaten beni idare eden bi bilgisayarım var ama 1080p de 60fps sevdası, her oyuncunun hayalı olduğu için bende o sevdadaydım :D

Dostum bende 108 kiloyum boyum 190 olduğu için pek göstermiyor gerçi ama ayakta pedallamaya engel teşkil edecek kadar yüksek bir ağırlık. 2 hafta kadar önce aldım ve hatta keşke almasaydım gibi bir düşünce de oluştu fakat iki haftada bütünleştim diyebilirim. Zaten asker olmam hasebiyle kondüsyonum vardı ilk aldığımda ilk çıktığım yokuşta hevesim biraz kırılsa da indiğim ilk yokuşta yüzüme vuran rüzgar beni tekrar bağladı. Ekipmanlarını da kısa sürede tamamladım. Her sürüşten önce yaptığım hazırlıktan bile ayrı keyif alıyorum. Kesinlikle iyi bir bisiklet sahibi olmalı her insan...

Bence başlangıç için Kron 250, Salcan NG 650 gibi başlangıç seviyesi dağ bisikletletiyle başlayabilirsin, 26 jantla, bu kiloda bisiklet dayanır. Hem dağ bisikleti olduğu için, çok büyük fark olmasa da yol veya tura göre biraz daha efor harcamanı sağlar. Biraz kilo kaybettikten sonra, ki bu inanamayacağın şekilde kısa sürede gerçekleşir, yola veya istediğin bir klasmana geçip iyice fit olmaya doğru emin adımlarla yürüyebilirsin. Şimdiden başarılar :)

Standart üzeri ağırlık yani 120 kg üzeri için bisikletler XXL bisiklet diye geçiyor.
Bir bisiklet EN normuna göre kendi ağırlığının 10 katını taşımak üzere dizayn ediliyormuş.
Bu nedenle XXL ebad ve 17 -18 gelen sağlam kadrolu bir bisiklet sormak gerekiyor.
KTM vb markalarda
180 kg lık modeller var ama ülkemizde var mı bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: xKrein
Bisiklet sürmek zayıflatıyor mu tam anlayamadım. Zaten kürdan gibiyim..

@mrth Korkma zayiflatmaz, zayiflamak sadece sporla degil yiyip ictiklerinle olur, düzgün beslenirsen kilo aldirir aksatirsan zayiflatir. Bende zayiftim 80 kilo oldum böyle
@xKrein
Hocam boşverin 1080p yi bi süre sonra hepsi ayni görünüyor :D 2 sene Carraro Crs600 kullandim, Kronxc 250 ile ayni fiyattadir zaten genelde bayiler katalog fiyatindan yuzde 10 15 indirim yapiyor (en azindan ispartadaki oyle ). Carraro Crs600 ün görüntüsü daha guzel geliyor bana o fiyat araliklarinda düsünüyorsan senin icin bir tercih olabilir :)

@xKrein Oyunculuktan para kazanmıyorsan bir daha düşün derim. İnternet kafelerimiz seni tatmin edebilir bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: xKrein
100 kiloyum ve 1,78 boyum var. Hiç bisikletim olmadı ama kendimi bildim bileli bisiklet aşığıyım. Ama şimdi kiloluyum bisikletim olsa bile binmekten utanıyorum. Ayrıca taşıyacağınıda sanmıyorul yaşadoğım yerde fazla taş ve yokuş var çukurlarda çok. Sizce bana uygun bisiklet var mıdır? Böyle bi tip bisiklet sürse nasıl görünür?

Sana göre bisiklet elbette var. Geçen kuzenimle (80-90 arası kiloya sahip) birlikte sürdük. Kendisi 14 yaşında. Benimki tur bisikleti olmasına rağmen bir sıkıntı yaşatmadı, üstelik tekeri kalın bir bisiklet olduğu zaman çok daha rahat olur. Görüntü olarakta benece boşu boşuna takıntı yapıyorsunuz, üstelik eğer düzenli olarak sürerseniz fazla kilolarınızıda verirsiniz.

Ayrıca forumda sizden çok daha kilolu birinin hikayesi vardı, eğr bilen bulan olursa linkinide atar.

• Beğen
Tepkiler: zor bisikletçi
@xKrein Dostum, ağır PC oyuncusuydum. 200'den fazla oyunum var Steam hesabımda ama vücudu bilgisayar başında gereksiz yıpratıyoruz. Bir aksiyon kamerası al, buradan arkadaşlar edin ve vur kendini yola. Temiz hava, sohbet edeceğin arkadaşlar, macera ve sessizlik/güzel bir müzik. Yaşadığını hissedeceksin.

(link)

MTB, Yol bisikleti hiç fark etmez. Çelik kadro olursa için rahat olur.

Xc150 aldım kullanıyorum kilom 175 ve öyle altımda esneme Vs gibi birşey hissetmiyorum birtek el bileklerim çok ağrıyor yüklendiğim için gidon yükseltmek mi gerek?

• Beğen
Ben şuan ben 92kg yükűmle beraber 135kg bazen su ile 140 oluyoruz sıradan bir dağ bisikleti hatta bide yol lastiği takılı. Salcano ng 450 hd 29 alırsanız size fazlasıyla yetecektir.

• Beğen
4 gündür sürüyorum günde yarım saat filan xc 150 HI-TEN kadro olması sayesinde esneme Vs yok yüklerle birlikte 180kg kaldırabilecek bir bisiklet xc150 çok sağlam ve çok dayanıklı. Trek sedona giant merida nin resmi ağırlık sınırlarına ulaştım 130kg 120kg filan oda tür bisikletleri

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet zayıflatır sizi bir bir şişman görüntüsünden alıp bir ip gibi görüntüsüye ulaştırır

Sağlık sorunlarımdan ötürü bisiklete iki ay ara vermek zorunda kalmıştım.Bu arada 4 kilo aldım.Yeni bir yoldaşla yollara dönüp sadece bir haftada 2 kilo verdim.Bol su ve maden suyu ile normal öğünlerde dengeli beslendim.Yaza özel süs biberi her öğün üç beş..
Akşam serinliğinde her gün 30-40 km başlangıç için iyidir.Spor sonrası dizlere de buz 20 dk.
Bir ayda epey yol alınıyor;).

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Merhaba,

43 yaşındayım. 107 kiloyum, boyum 1,78 m. Geçtiğimiz hafta 2. el bir dağ bisikleti aldım. Amacım kilo vermek. 88-90 kilolara inebilirsem ne mutlu :)

Yeni aldığım bisikletin zincir, fren vs. bakıma ihtiyacı var. Bu yüzden henüz binmedim. Şimdilik arkadaşın bisikletine 1-2 kez bindim. 2 km. yol gidince nefes nefese ter içinde kalıyorum. Bu zaman kadar düzgün spor yapmadığım, kilo ve ham olduğum için bu zorlukları yaşıyorum. Ağustos ayı öğlen sıcağının da etkisi var tabii. Umarım zaman içerisinde bu sıkıntıları geride bırakır, kilo verir ve kondüsyonumu artırırım.. Yeter ki kararlı olalım ve yediklerimize de dikkat edelim.

Selamlar

Geri