Scudo Sports

Ezdiği bisikletlinin ailesinden araba masrafını istedi

Konyadayım, bu olay için bir eylem, yol kapatma, pankart açma vs olursa koşa koşa gelirim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf8384
Scudo
Olay mynet haberde de yayınlaşmış arkadaşlar dilerim tün haber sitelerinde yakında görürüz ve daha çok kişiye ulaşır.
(link)

@Ahmetgitar

@Ahmetgitar hocam naçizane bir yorumum olacak; "Adalet mülkün temelidir" sözündeki 'mülk' devlet anlamına gelir. Yani devletin temeli adalettir, adaletin olmadığı yerde devlet de yok olur. Bunca adaletsizliğin hüküm sürdüğü yerde bir devletin payidar olması bence mümkün değildir. Şimdi bu hayatını kaybeden emekli astsubayın oğlu yerine koyun kendinizi. Hakimden, savcıdan ümidinizi kestiğiniz anda yargıç da, gardiyan da siz olursunuz, devlet kalmaz.

Bu bat-çık kavşakların dip noktasında olduğum an hep korkarım. Yukarıda ne olduğunu göremezsin çünkü. Yukarıdaki kişi de baksa bile aşağıyı göremez. Sanırım bisikletli abimiz aşağıyı boş görüp sol taraftan yolu terk etmek istedi. Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Allah sabırlar versin ailesine.
Bursa'da bu tip geniş batçıklar çevre yollarında var. Hız sınırı 82, toleransıyla 90. Yavaşladığın zaman arkadan gelen araçlar selektör ve korna tacizine başlar. 50 ile istesen de gidemezsin.
Üzgün aile uzlaşmayı kabul etmese bile madem çarpan taraf varlıklı bir iş adamı, ısrar edip bir şeyler yapmalıydı bence. En azından dava açan sigorta şirketine müdahale edip masrafları üstlenmeli. Ailenin acısını belki bir nebze hafifletir :(

• Beğen
Tepkiler: Ozy
@Ahmetgitar
Ahmet arkadaşıma katılıyorum.
Ülkenin başındaki iktidar partisinin adında bile ADALET geçiyor ama Türkiye'de adalet madalet yok arkadaşlarım. İlla ki başınızamı gelmesi lazım Adaletin olmadığına inanmanız için? Benim başıma geldi ve dersimi aldım. 2 sene önce bana sarhoş bi şekilde kasıtlı olarak aracıyla çarpıp şarampole yuvarladıktan sonra kaçıp giden şahıs en ufak bir ceza dahi almadı. Üstüne üstlük bana çarptığı tarihten öncesinde hem şartlı tahliyeden salınmış hem de alkolden daha önce ehliyeti alınmış bir şahıs bu. Peki neden bu şahısa hiç bir ceza işlemedi? ve bu şahıs beni hangi cüretle onu dava ettiğim için beni tehdit etti? Bu özgüven bu kabadayılığın nereden geldiğini söyleyeyimmi? Evet bu şahıs burdaki belediyelerin bir çok ihalesini alan kodaman bir müteahhit. Dava 3. yılına girmek üzere ve halen erteleniyor sürekli.
Bu düzen değişmeyecek arkadaşlar. Eylem yapsakta, yollarda toplanıp düdük çalsakta siyasi gücü elinde tutanlar sadece bizlere gülecekler. İplerinde bile olmayacak basın açıklamalarımız vs. İşte bende bu yüzden artık terk etmek istiyorum bu ülkeyi. Burada bakmakla yükümlü olduğum insanlar olmasaydı çoktan gitmiştim bile.

emekli-astsubay-kaza-da-oldu.jpg
Öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine de sabırlar diliyorum. Önceki sayfalarda bahse konu olan ülkemizdeki bozuk düzene olan isyana tümden katılıyorum.
Bir çürümüşlük , kokuşmuşluk haklıyı haksızdan ayırt etmeme, kazanç elde ederken helal mi haram mı umursamadan sadece geldiğine bakma, kim ne kadar itiraz ederse etsin toplum genelinde maddi güce gösterilen saygı korkuyorum başımıza gelecek bir felaketin sebebi olacak.
Olayı haberlerde öğrendikten sonra dikkatimi çektiği için biraz araştırdığımda kazanın olduğu yerin benim de kullandığım trafik akışının alt geçitle kesintisiz hale geldiği için karşıya geçmek isteyen yayalar ve yolu kullanmak isteyecek bisikletliler için gerçekten tehlikeli olan matbaacılar alt geçidinde olduğunu gördüm, maalesef yolun hem geliş hem gidiş yönünde yüklediğim fotoğrafta da görebileceğiniz bisiklet yolu bulunmaktadır. 2918 Sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik Kanunu Madde 66'ya göre Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez. Kasko firması da sigortalının hasarını tazmin ettikten sonra tahminimce bu sebeple yaptığı masraflar için merhumun ailesine rücu etmiştir. İnşaAllah olayın bu şekilde gündemde tutulması sayesinde ailesinin ölüm acısının üzerine bir de bu tazminat derdinin önüne geçilir.

Çarpan şahıs nasıl serbest bırakılıyor ? Burada rüşvet verildiğini düşünüyorum . Şahıs Allah'tan korkan hakim savcı önünde tekrar yargılanmalı . Change.org da imza toplayıp yetkililere sesimizi duyurmalıyız . Ölen abimize Allah rahmet eylesin yakınlarına Allah sabır versin :(

Bizlerin en büyük hatası kişinin işlediği suçu ; Zengin babasina, lüks arabasına, Partisine ve hatta tutuğu takıma malletmek.
Yani bu üç özellik bende yok ben masumum çıkarımı yapmak.
Ancak bu durum aslında suçlanan kişinin işine geliyor. Hedef değişiyor.
Amaç masumu korumak suçluyu cezalandırmaksa yapılacak tek şey birleşerek bişeyler yapmak ve yasa koyuculara baskı yapmakla olur.
Suriyeliler iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ettiler.
Çoğu kişi dediki; "Niye kaçıyorsunuz savaşsanıza"
Bakıyorum ençok ta böyle diyenler bu ülkeyi terk edeceğim nutuğu atiyor.
Hemde bir kaza olayı yüzünden, garip bir çelişki değilmi?

Allah rahmet eylesin.

Şu çarpanın sıfatında hayır yokki kullandığı araçta hayır olsun pisliğin.

Change.org'da imza kampanyası başlatılsın.
Bisiklet forumun artık bu tarz girişimlere el atması lazım.
Yoksa biz burada lak lak yapmak için mi toplanıyoruz sadece ?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Hmmmm.... Ondan sonra, "köprü ve otoban geçiş ücretlerinin, trafik sigortasının kol gibi olmasına, benzin zamlarına neden seviniyorsun?"

Bence bu zıpçıktının rüzgarı terse dönecek, yakın zamanda içeri tıkılacaktır. Aile kendi acısıyla baş başa olduğundan bir girişimde bulunamamış olabilir. Mutlaka savcılık olayı yeniden ele almalı.....

@koniasun söylediklerinize katılmakla beraber bildiğim kadarıyla, parayı isteyen sigorta şirketi değil, zengin arkadaşın zengin babasının avukatları. Tabi bu durumda insan düşünüyor acaba buradaki amaç ne? Tahmin yürütürsek muhtemelen kadıncağızın gözünü korkutup bak sen bu işle uğraşırsan senden bir de üstüne para alırız o nedenle şikayetçi falan olma bu işi uzatma da biran önce kapansın.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@atasoy sanırım insanların buradaki asıl serzenişi videoda aşırı hızlı gittiğini gördükleri aracın sürücüsünün cezasız kalması. bazıları da bu cezasızlığın ardındaki nedenleri yazmış kendince. (-ki bence çoğu haklıdır bu nedenlerde). benim ne bu sürücüyle, ne babasıyla ne de partisiyle şahsi bir hesabım yok, ama adaletsizlik vicdanımı yaralıyor ve bu yeni bir olgu değil maalesef. on yıllardır kendine yer etti. bu ülkede bazıları adaletin terazisinde tartılamıyor.

ben yanlış bir şey görmüyorum burada açıkçası.

@Yusuf8384 Bu konunun 3. sayfasında ömerözeren kardeşimin paylaşımına istinaden ve kendi yaşadığım bir trafik kazası olayından dolayı bu şekilde düşünce oluştu. (Tali yoldan gelen bir motosikletlinin üzerimize çıkmasından sonra aracımız kasko firması tarafından tamir edilmişti. Sonraki zaman zarfında kasko firmasının motosikletliye dava açtığını, davayı kazandığını öğrenmiştik.)

adalet mülkün temelidir, mülkün yoksa adaletinde yoktur ben böyle anlıyorum. şerefsiz ibine.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Ozy

Dikkatli okursan bende aynı şeyden bahsediyorum.
Trafik kazası sonucu Taksirle Adam Öldürmenin cezası belli bu yüzde yüz suçlu bile olsa tutuksuz yargilanacak bu herif.
Hakimin eli kolu bağlı.
Asıl yapılması gereken kamu oyu oluşturup.
Yasa yapıcılara baskı yaparak yasa değişikliği
yaptıra bilmek. (kadına şiddet olaylarında yapıldığı gibi)
Karanlığa küfür etmek çözüm değil. Bir mum yakmak lazım.

o tutanağı tutan polise ne demeli ucuzluk adalet tesis edecek insanlar karakterli olmalı karaktesizler adaleti satar.

@ömerözeren Hocam bu videoyu seyrettiniz mi? Lütfen bir izleyin, kaza anı ayan beyan ortada. Efendim kazada karşı tarafın kusurlu olduğuna dair polis raporu varmış derseniz, işte o zaman bir daha izleyin. İzlemenize rağmen efendim ama polis raporu var derseniz sözüm yok.

Geri