Scudo Sports

Eyüp Belediyesi kurban kesim rezaleti

Scudo
Sadece bu forumun değil Türkiye'nin sansürle bir yere varılmayacağını ve insanların kafasındakileri rahatça söyleyebildiği ortamların var olması gerektiğini anlaması lazım. Şu forumda açılan her iki konudan birisine birileri girip "bu konu kapatılsın" diyor. Ya arkadaşım, eğer yazılanları okumak istemiyorsan bu başlığa girmezsin olur biter. Ya da beğenmediğin yazıları engelle, o kullanıcıları bi daha görme. Bu kadar basit. Yok ben illa okucam ve cevap vermek zorunda hissediyorum diyorsan o zaman neden başlık kapatılsın diyorsun? Amacın nedir? Bak ben yukarda konuya dair fikrimi yazdım sustum. Sen de yaz geç. Yazılanları oku, cevap vermek istediğin bişey varsa yine yaz. Neden bu sansür sevdası?

Ah yüce RAB! Madem bilinmekti muradın neden milyarlarca beyinsiz yarattın?

@dryakup23 hastanın teki''hemşire bana günaydın demedi "" diye şikayette bulundu. İşin ilginç tarafi hemşire arkadaş sivili ve hasta onun hastası değildi... Ben de ona dedim ki sen deseydin.. Bizim en büyük problemimiz insanların hadlerini bilmemesi... Ağzının olması herşeyi söyleyebileceği anlamına geliyor..

burası karışacak vaziyet alın :D

• Beğen
Tepkiler: Okan POLAT
seküler bir vatandaş olarak, dininin gerekliliklerini yerine getirmek isteyenlere kamu kurumlarının hizmet götürmesi gerektiğini düşünüyorum.
ama bu memlekette nereye hizmet gitmiş ki bu konuda da insanları rahatlatacak uygulamalar yapılsın?
ülkede hiçbir şey doğru değil. neresinden tutsan elinde kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@hakankcksrklk
hadsizlik yapma bu videoyu kaldır. kimsenin kutsal değerlerine hakaret etmeye hakkın yok.

Dinsiz arkadaşlar gidin dinsizliğinizi istediğiniz gibi yaşayın. Madem olmadığını düşündüğünüz Yaratıcı , neden sizi bu kadar rahatsız ediyor? Yani size göre olmayan birşeyden neden bu kadar rahatsızlık duyup , her yerde özellikle ağzınızdan salyalar akıtarak İslam dinine ve değerlerine saldırıyorsunuz açıklar mısınız?

Son düzenleme:
Öncelikle, kurban kesenlerin kurbanları kabul olsun inşallah. Allah kabul etsin. Kurban konusu derin bir konu. Kim nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı. Kurban kesmemeyi tercih ediyorum. Buna sebep ise, kurban eti ile alkol içilemeyeceği gerçeği. Kestiğimiz kurban etinden kıyma çektirmek için kasaba uğradığımda, kurban bağışı alan bir kişinin, kendisine bağışlanan kurban etlerini kasaba satmasına şahit oldum. Kilosunu 10 liraya aldığı eti, kadından 4 liraya aldı kasap. Kadınla işi bitince sıra bana geldi. Bu aldığım etleri ne yapacaksın dedim, isteyene satacağım elbette dedi. Peki kafa çekecek adam meze niyetine alırsa dedim, orasını bilemem dedi. O benim son kurbanım oldu.

@Mehmet Metin Levent Peki hocam piyangodan çıkan ikramiyeyi cami yaptırma derneğine bağışlarsak kendimizi yine bir tezat içinde bulur, o camide namaz kılacak olanların ibadetlerini sakatlar mıyız? :)

@hakankcksrklk
Eyüp belediyesinin kurban kesimiyle bu ateist şahsın bu videosunun ne ilgisi var acaba ?

@Mehmet Altuğ
Sakatlarsınız. Milli piyango gibi kumar illeti ile hemhal olan adamın, camiyle namazla ne işi olur?

Kurban kesimi ile ilgili yaşadığı sıkıntıyı bizimle paylaşan arkadaşa "git sen o zaman kurban kesim mantığını sorgula" demek, bugün mesela yağmurda her yeri sel aldı, yollar çöktü diye şikayet eden kişiye "sen de bu yağmurda dışarı çıkma kaaaaaarrrrrrrdeşim" demek gibi olmuş...
@makaram arkadaşım, ben de aynı sorunları yaşadıktan sonra Beylerbeyi'nde bir yer buldum, sen hiç elini dokunmadan kurban kesiliyor, etler ve kemikli etler ayrı ayrı tartılarak 7'ye ayırılıp eline teslim ediliyor (başka aynı şekilde yerler de var), Şişli'de otururken bile senelerce ordan hizmet aldım bu konuda, sabah erken saatlerde kestirirsen ulaşım sıkıntısı da olmuyor, istersen özel mesajla paylaşabilirim kurum bilgisini. Allah kabul etsin bu arada kurbanınızı...

@Türko

Dostum gerçekten merakımdan soruyorum. Sen şimdi bu videoyu izleyince dinden mi çıktın, günaha mı girdin? Ya da yedi kat yeri ve göğü yaratmış olan tanrı/allah bu video yüzünden kırıldı/incindi mi? Gerçekten yani bu video nasıl bir zarar veriyor dine merak ediyorum. Ek olarak adamın bu videoda bahsettiği hikaye Eski Ahit'de geçen bir hikayedir. İslam'la alakası yoktur. İslam dini bu hikayeyi Yahudilik'ten almıştır. Yanlış anlama seni kastetmiyorum ama Türkiye'de milyonlarda müslüman hem yahudilere hem hristiyanlara onca küfür ediyor ama nedense onların kitaplarında yazan bu hikayelere kutsal diye sarılıyor (Adem ve Havva da dahil). Bu da biraz tezat değil mi sence? İnşallah sen de onlardan değilsindir.

Bu video senin dinine hakaret filan etmiyor. Zaten din gibi soyut olan bir şeye hakaret edemez kimse. Tanrılara ya da Allah'a hakaret etmek biraz komik değil mi sence de? Yani bir insan tanrıya nasıl hakaret edip onu incitebilir? Böyle saçma bir şey nasıl olabilir? Hadi her şeyi geçtim, gücü ve bilgisi sonsuz olan bir tanrı, kendisine hakaret edilmesine izin veriyor ise, onu korumak nasıl sıradan aciz kullara kalıyor? O zaman nerede kaldı o sonsuz güç?

Bu mevzunun yeri kesinlikle bura değildir umarım Ömer Murat gerekeni yapar. Konuyu açan arkadaşa da bir önerim olacak. Kesmezsin olur biter kimsede ( her mevzuya maydanoz olma ve burunlarını sokma potansiyeli yüksek ahbapların dışında) ağa sen ne yapıyorsun demez. Mesela ben yıllardır böyle yapıyorum.

@Türko
Alkol kullanmıyorum. Ankarada yaşayan izmirliyim. Ankaradan izmire, aracımla giderken, meskun mahallerde 50km/h hıza düşerim. Hız sınırlarına uyarım. Hatta, çevirmedeki polis ekiplerinin yanında durur hatalı araçları bildiririm.

@Mehmet Metin Levent
Tebrikler

@laka Çok fazla mitolojik bilim kurgu filmi izlemişsin sanırım. Seni O yarattı ve bazı şeyleri anlama , görme , duyma vb kapasiten sınırlı. Mesela kızılötesi ışınlarını, rüzgarı, melekleri, ruhları göremezsin. Yani bi söz vardır Allah'ın işine akıl sır ermez diye. Kendisine hakaret edeni Allah hemen cezalandırsaydı sanırım bunu gören insanların hepsi O'na inanırdı. O ise kullarını hemen cezalandırmak yerine onlara zaman tanımıştır. Benim için kutsal sayılan şeylere saldırmaya kimsenin hakkı yok. Senin ailen senin için kutsal benim ise sadece bir insandır. Bu benim senin ailene hakaret etme iznini vermez asla. Benim inandığım şeyleri alaya almak veya hakaret edilmesi beni rahatsız ediyor.

@Türko
Louis CK de benim kutsalım. Benim için kendisi insan değil tanrı. Ben de ona tapıyorum. Hadi bakalım. Buna ne diceksin merak ediyorum.

Ek olarak, senin kutsalım dediğin kitapda ben ve benim gibilere söven hatta öldürülmemizi emreden ayetler var. Ne güzel istanbul di mi. Siz söverken iyi. Başkası sövünce kötü.

Burada kavga çıkıyor gereken yapılsın dinleri eleştirmeye başladılar :(

Geri