3 Kişilik bir aile, 1 ay boyunca ve günde 3 öğün olmak üzere, sadece 1 simit 1 çay içmek üzere karınlarını doyuracak diyelim. 1 Simit 5 tl, 1 çay 3 tl yapıyor. Haliyle 1 kişinin günlük yemek istihkakı bedeli 24 TL.. Aylık 1 kişinin maliyeti 720 TL x3 =
2160 TL... (sadece simit ve çay HA!! Ejder meyveli smothi, kaju ve ballı bademli kabak tatlısı ya da manda yoğurtlu hurma vs yok, hatta süt bile yok...) hafta sonları 1-2 simit fazla yediniz, 1-2 çay fazla içtiniz ya da misafirliğe gittiniz ve giderken de simit ve çay götürdünüz diyelim. Ek olarak
740 TL de, böyle gitse, etti mi
2900? Peki, bu aile kirada otuyor olsun. İyi niyetli fiyat vererek konuşuyorum. Kira da olsun 3100 TL.. Etti mi
6000 TL? Faturalar? Tel, su, elektrik, doğalgaz, internet toplam olsun 1500 TL...Etti mi
7500 TL? e bu ailenin sigara yoksa yol yoksa kıyafet yoksa deterjan ve temizlik giderleri olacak. Buna da 1.500 eklesek?
9000 TL (Biliyorum, az bile ama dedim ya iyi niyetliyim, fetöcü, kumpasçı, terörist değilim. Malumunuz, reisimiz de böyle girmedi mi siyasete yıllar önce? Şimdi bazı mahlukatlar çıkıp '' Heyyy yavrum be, ne zam ama

EYT yavrum..Hüloloğloğ..'' gibi sesler çıkararak seviniyor ya, çok merak ediyorum. Bir Allah ın kulu ( bunların çoğusu kul, yani müslümanlık anlayışında, Allah a yakın yaşayan, düşünen tipler grubu olarak konuşuyorum.) sormaz mı? Bu mu lan sen, tepemize çıkaran bizlere layık gördüğün bedel? Bu mu? Bizden alıp kendine ailene 7 sülalene çevrene yedirmen doğru mu? sorgulayan yok mu?