Scudo Sports

EYT'li velespitçiler

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Konu gayet açık ve sarih. Ne zaman emeklisiniz, olacakmısınız, olamayacakmısınız, emeklilikte ne düşünüyorsunuz, vesaire vesaire vesaire. hemen yazmaya başlayın.

Scudo
Abi ben tövbe estağfurullaf 2050'de emekliyim. Zannetmiyorum o zamana kadar emeklilik memeklilik kalır mı ama ölmez sağ ve sağlıklı kalırsam emekli maaşımla her ay ayrı bi ülkeyi gezmeyi planlıyorum.

Yaşım 43.. Çok büyük olasılıkla emekliliğe hak kazanıyorum bu süreçte. Devlet memuruyum, ailem zengin değil, kirada oturuyorum, çocuğum 12 yaşında ve özel okulda eğitim görüyor. Bu nedenle emekli olmayı düşünmüyorum. Memurlar arasında yaygın olan emeklilik dilekçemi cebime koydum kafasında olmak değişik bir duyguymuş, onu tattığım için sevinçliyim. Şartlar uygun olsaydı bu yaşta emekli olup bisikletimle ülkeyi baştan başa dolaşmak çok güzel olurdu.

EYT için sigorta başlangıcı 2000 yılı öncesi olması gerekiyormuş. Benim başlangıç 1 Ocak 2000 :booo:
Daha öncesinde staj var ama onun sigortası başlangıç sayılmıyormuş.

Son düzenleme:
Bağkurluyum, eski borçlarım olduğu için sürekli günleri silip duruyorlar. 3.000 küsür gün kadar olurdu silinmese ama ödeme yapıp günleri geri alma hakkım var allahtan. Emeklilik bugünlerin konusu değil malesef benim için.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Gençler Ali ile Veli iki eski arkadaş. 1 eylül 1981 de doğuyor her ikiside ne tesadüf. Sonra gel zaman git zaman ikiside 18 yaşına geliyor. Alinin esnaf olan babası diyorki oğlum ne olur ne olmaz senin sigortalığını yaptıralım dünyanın binbir türlü hali var. Hemen 7 sinde gidip sigorta başlangıcı yapıyor. Velide hasta olduğundan o haftayı kaçırıyor 13 ünde sigorta başlangıcı yapıyor. Bugün itibariyle Ali 2024 yılında emekli olacak. Veli mi emekliliğine 17 yıl var.

HGS'liyim. köprüden rahat geçiyorum şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım 😂

Abi ben tövbe estağfurullaf 2050'de emekliyim. Zannetmiyorum o zamana kadar emeklilik memeklilik kalır mı ama ölmez sağ ve sağlıklı kalırsam emekli maaşımla her ay ayrı bi ülkeyi gezmeyi planlıyorum.
abi sen nerede yaşıyorsun her maaş ile bir ülke diye bahsetmişsin de. Avrupa'yı gezmekse kastın ( malkara, lüleburgaz, çorlu, keşan falan) o zaman bişey diyemem :)

emekli olan çıksın yerlerini biz doldururuz iş lazım :D

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Enflasyon olan ortamda emeklilik ve getirisi ile hayatta kalmak zor. İşverene yarar bu kanun. Emekli adam çalıştırır, sgk primi ödemez. Zaten emekli olan, 3-5 aylaklık yapar, ona da imkanı varsa. Sonra iş bakacak. Bu durum suri/afg/Afriken piyasasını bile etkileyebilir. Eyt, prim yükünü işverenden alıp, çalışmak zorunda olana yükledi denebilir. 2.5 milyon istihdam yüzde yüz sağlanmaz.

Vay arkadaş
Reyiz emekli olmamak için 2,5 milyon kişiyi emekli etti ya. :ssrtcbya:
Emekli etti ama emekli ettikleri ne kadar maaş alacak farkına değil sanırım , bugün okuduğum doğru ise uzman 3500 TL gibi maaşları olacak yazıyordu. Bu para ile nasıl geçinecekler bu ekonomi ile?

1989 işe girişliyim. 1 sene vardı emekliliğime (51 yaşa tabi idim), EYT çıkınca şafak doğan güneş oldu :)

Ama daha erken, üniversitede en verimli zamanlar. Gittiği yere kadar devam :D

3 Kişilik bir aile, 1 ay boyunca ve günde 3 öğün olmak üzere, sadece 1 simit 1 çay içmek üzere karınlarını doyuracak diyelim. 1 Simit 5 tl, 1 çay 3 tl yapıyor. Haliyle 1 kişinin günlük yemek istihkakı bedeli 24 TL.. Aylık 1 kişinin maliyeti 720 TL x3 = 2160 TL... (sadece simit ve çay HA!! Ejder meyveli smothi, kaju ve ballı bademli kabak tatlısı ya da manda yoğurtlu hurma vs yok, hatta süt bile yok...) hafta sonları 1-2 simit fazla yediniz, 1-2 çay fazla içtiniz ya da misafirliğe gittiniz ve giderken de simit ve çay götürdünüz diyelim. Ek olarak 740 TL de, böyle gitse, etti mi 2900? Peki, bu aile kirada otuyor olsun. İyi niyetli fiyat vererek konuşuyorum. Kira da olsun 3100 TL.. Etti mi 6000 TL? Faturalar? Tel, su, elektrik, doğalgaz, internet toplam olsun 1500 TL...Etti mi 7500 TL? e bu ailenin sigara yoksa yol yoksa kıyafet yoksa deterjan ve temizlik giderleri olacak. Buna da 1.500 eklesek? 9000 TL (Biliyorum, az bile ama dedim ya iyi niyetliyim, fetöcü, kumpasçı, terörist değilim. Malumunuz, reisimiz de böyle girmedi mi siyasete yıllar önce? Şimdi bazı mahlukatlar çıkıp '' Heyyy yavrum be, ne zam ama :ssrtcbya: EYT yavrum..Hüloloğloğ..'' gibi sesler çıkararak seviniyor ya, çok merak ediyorum. Bir Allah ın kulu ( bunların çoğusu kul, yani müslümanlık anlayışında, Allah a yakın yaşayan, düşünen tipler grubu olarak konuşuyorum.) sormaz mı? Bu mu lan sen, tepemize çıkaran bizlere layık gördüğün bedel? Bu mu? Bizden alıp kendine ailene 7 sülalene çevrene yedirmen doğru mu? sorgulayan yok mu?

Emekli sayısı 16 milyona çıktı, sigortalı çalışan sayısı ise hala 22 milyonda.
Normalde şartlarda 3 çalışanın 1 emekliye bakması gerekirken bizde bu sayı 2 çalışanın bile altına düştü.

Bunun sonucunda ne olabilir?

- Çalışanların prim ödemelerine zam
- Emeklilerin ağzına bir parmak bal
- Sağlık sisteminde randevuların iyice aksaması
- Sosyal yardımların aksaması
- Kaçak işçi çalıştırmada artış
- Emekli olanların açıktan karın tokluğuna çalışması

Peki doğrusu ne olmalıydı?

- Erkeklerde 60 yaş emeklilik, kadınlarda 55 yaş
- Çalışan sayısını en az 3 kat artırmak
- İşverenden kesilen sigorta priminde indirim (Şu an net maaş alan bir çalışan için iş veren %30 prim ödüyor)
- Emekli olan kendi işini yapmıyorsa çalışmaya devam etmemeli
- Erken emekli olan isteyen ödediği prim oranında düşük emekli maaşı
- Emekli olanın en fazla 15 yıl emekli maaşı alması

Sonuç olarak iktidar olmak istemeyen muhalefet seçimi altın tepside iktidara tekrar sunmuştur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Geri