Scudo Sports

''eylül ayı sezon başlangıcı , cumartesi turları ''

semir saat 08.30 da bostancıdan hareket edeceğiz kendini ona göre ayarla ayrıca ömer ve tolga gelirse onları bostancıdan değil pendik feribot iskelesinden uğurlayacağım ....seni yakalarız suha ile ....

Scudo
kesinleşen kadro ....

bostancı ekibi ....
1- suha
2- kudu
3- semir

ben ve suha saat 08.30 da bostancıda buluşarak hemen semir dostumuza doğru pedallayacağız tuzla bisiklet yolunda saat 09.00 da en geç lastik patlama olursa 09.15 de buluşarak eskihisara topuklayacağız ....
10.15 de eskihisardan 45 dakikada topçularda olacağız
12 km lik yolu 45 dakikada alarak 11.45 de yalova feribot iskelesinde olacağız avrupa yakasından gelecek olan dostları saat 12.30 a kadar bekleyeceğiz ....enver eren ve ozanı

ve fazla vakit kaybetmeden 27 km sonra eriklide olacağız ....
19.30 son feribot yalovadan kalkmakta kendimizi ona göre ayarlayarak dönüşe geçiyoruz ben topçulardan eskihisara gebzeden
bostancıya topuklayacağım ....

sevgili dostum tolga bu tur senin için ağır olacaktır nedenini sen biliyorsun daha kolay bir turda birlikte olmak şartıyla....
ömer dostum keza oruçlu olduğundan kendisinin bu ağır turu aç karnına çıkarması mantıklı değildir bu nedenle ömer dostumla daha kolay bir turda buluşmak üzere ......
hassasiyetinize güveniyorum ....

http://e-yasamrehberi.com/deniz_ulasimi/deniz_images/2010-yaz/2010_do_ykp_Yalova_2.gif

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg

Sunday 9/5/2010
Sunny and delightful
High Temperature: 74°F
RealFeel: 79°F
(link)(link)

yarın saat 08.30 da bostancı adalar iskele önünde suha ile buluşarak semiri tuzla bisiklet yolun bittiği yerden alarak eskihisara gideceğiz saat tam 12.30 da yalovadan enveri ozanı ve ereni alacağız .....

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/17_int.jpg

yalova

Sunday 9/5/2010
A couple of morning thundershowers; partial sunshine
High Temperature: 74°F
RealFeel: 74°F
(link)(link)

beşiktaşta nerde buluşacağız enver abi, ozan standart barbaros meydanı mı :D

@Eren Boz

saat 09.30 da barboros heykeli önünde buluşulur hemen orda bir büfe var sıcak çay içer kahvaltı yapabilirsiniz
11.30 da yenikapı feribotuna kadar epey vakit var rahat yetişirsiniz 12.30 da feribot iskelesinde yalovada görüşmek üzere ......
11.30 da kalkan feribot bir saatte gelir tahminim ....

yalovada yarın saat 10.00 da başlayacak gökgürültülü ve şimşekli yağmur
11.00 e kadar sürecek böylelikle yerler benim teker açısından riske girecek
teker 1.5 olduğu için hızı keseceğim ...
saat tam 10.00 da yağmur yağarken biz feribottan geçer olacağız topçulara indiğimizde yağmur yağıyor olacak .....
evet yaz yağmuru bu üşütmez ....sadece yerler kayganlaşır....
çamur olacak .........
topçular ve yalova arası yol ıslak olacak ....
diğer saattlerde akşama kadar yağmur gözükmüyor...

not
yanlış anlaşılmalar olmaması için eskihisar-topçular feribot güzergahını kullanmaktayım çünki bisiklete para alınmamakta ....
tam bilet 3 ytl dir sudan ucuz dönüşte 3 ytl dir bisiklete biniyorsak alemi yok 24 ytl yol parası vermenin ....

@Eren Boz

mrb eren.kudret abinin de dediği gibi barbaros heykeli önünde buluşuruz.sıcak bi çay içeriz.sonrada yenikapıya basarız..

• Beğen
Tepkiler: Ozan Seyyah
@enver avcı

uleeeeeeeeeeeeeeeeeee
enver hoca topiğe geldü .....
oğlum bir çay yap hemen demli olsun bekletme bakıyım enver üstadı ....

:in: :in: :in:

not tam 11.15 de yatacağım arkadaşlarım dostlarım .....
yarın şimdi elbiselerle suya gireceğim gene hehehehehhe
tatlı su olduğu için duş almaya gerek yok netekim hepimizin üzerinden 7 km lik rampanın yorgunluğu gidecektir...

kesinleşen kadro ....

bostancı ekibi ....
1- suha
2- kudu
3- semir

ben ve suha saat 08.30 da bostancıda buluşarak hemen semir dostumuza doğru pedallayacağız tuzla bisiklet yolunda saat 09.00 da en geç lastik patlama olursa 09.15 de buluşarak eskihisara topuklayacağız ....
10.15 de eskihisardan 45 dakikada topçularda olacağız
12 km lik yolu 45 dakikada alarak 11.45 de yalova feribot iskelesinde olacağız avrupa yakasından gelecek olan dostları saat 12.30 a kadar bekleyeceğiz ....enver eren ve ozanı

ve fazla vakit kaybetmeden 27 km sonra eriklide olacağız ....
19.30 son feribot yalovadan kalkmakta kendimizi ona göre ayarlayarak dönüşe geçiyoruz ben topçulardan eskihisara gebzeden
bostancıya topuklayacağım ....

herkese iyi geceler
gazanız mübarek olsun ......

millet yorgunluktan ölmüşşş aloo yok mu kimse:D

bir garip tur.......

sabah suha ile buluştuk ve hemen harekete geçtik semiri pendikten aldık ve topukladık eskihisara ....
yaşasın eskihisar 6 ytl gidiş ve dönüş ..... bisiklete para yok...
yalova feribot iskelesine saat tam 11.30 gibi ulaştık yalnız avrupalı dostlarımın gelmesine daha çok vardı ....
dostlarımızı bekledik biz onları feribottan beklerken birde baktık karşıdan geliyorlar topçular istikametinden meğersem enver dostum eskihisara minibüs ile gelmiş....
neyse ozan eren ve enver gelince harekete geçtik henüz yağmur yok hava açık inşallah diyorum şu sağanak bizi yakalamaz ....

yalovadan çıktık çınarçık istikametine geldik zart bir rampa sonra devam zurt bir rampa daha çınarcığa gelene kadar bir yerde eğimi 10 olan rampayı aldık
evet inişleri gene saymadık ama ben biliyordum dönüşte peşi peşine rampalar gelecekti ....su düşenden daha zor erikli rampaları çünki üst üste geliyor gerçi aşağıdan 6 km diyor bunun bir km si düz yol ama eğim çok fazla 9-10 arası inerken 15-20 dakikada indik .....

yalovaya geldiğimizde benim sevdiğim dost börekçim var orda peynirli böreği yedim karbon hidratımı aldım tabi aynı zamanda her zamanki gibi aslan sütümü yani maden suyu sodası ile ayranı karıştırıp içtim....

tam erikli rampalarına yaklaşırken sol yanımızda devasa yağmur bulutlarını görünce tamam dedim şelalenin orda yağmur var ....
önce açıkçası ürktüm o bulutları görünce fırtına olabilir diye düşündüm ve açıkçası sağnak ile fırtına bizi mahvederdi ....

önce gitmek kararında değildim ama sonra oylamaya sundum semir gidelim dedi enver yok yahu dedi ....
sonra bir adam yanımıza yanaştı yahu siz delirdinizmi dedi o erikliye çıkılırmı deyince ben ölmek var dönmek yok dedim ölürsek ölürüz dedim sağnak fırtına geliyoruz dedim adam arkadan bana bağırdı komutan ne yapıyorsun adamları ölüme gönderiyorsun dedi o koca koca mavi bulutlara doğru gidiyorduk donkişotun yeldeğirmenlerine saldırması gibi bile bile lades dedik ve yağmuru fırtınayı göğüslemeye talip olduk biraz ilerledik baktık bulutlar dağılır gibi oldu ....

neyse rampalar başladı kahredici eğimi 10 olan öldürücü rampalar ....şanslıydık gene hava kapalı idi tepemizde güneş yoktu nitekim su düşendede şanslıydık tepemizde gene güneş yoktu ....
evet henüz yağmur yağmıyordu açıklık alana geldik rampaların bittiği yere ve yağmur başladı rüzgar yoktu .....grupça tekrar hareket ettik ve yağmur hızını arttırdı evet artık ıslanıyorduk ve ısı düştü çünki rakım 850 de idik ...
ve erikli girişine geldiğimizde yoğun yağış başladı orada bir kulube vardı kapısı kapalı idi ama yan pencereden girdik yağmurun dinmesini bekledik ama nafile .....

evet ne olursa olsun şelaleye gidecektik .... suha yağmura kızdı gelmedi enver dostum suha ile kaldı ben semir eren ozan ıslana ıslana bir ellerimizde bisikletlerle içerlere daldık ...sonunda şelaleye ulaştık ..
üst baş sırılsıklam ısı 15 derece .. şu anda ateşim yok gerçi ....
ama biliyorduk yağmur yağacanı nitekim bilerek geldik erikliye ...
birkaç şipşak sonrası 15 dakika sonra gene yağmur altında bisikletleri koyduğumuz yere döndük ....orada bir korunağın altında beş dakika bekledik .... dostları bekletmeyelim dedik ve dönüşe geçtik bu arada yağmur azaldı ....

evet dönüşte tekrar yağmur başladı ...ve özellikle keskin virajlara rağmen ben yavaş ineceğim dediğim halde km rem olmadığı için 25 ile inmişim farkında değilim ama lastik kaymadı yalnız çok dikkatli indim ....

aşağı indikçe ısı yükseldi zati rampaları hızla çıkınca üstümdekiler kurudu .....
aşağıda küçük güzel bir bahçe içinde şahane bir sütlaç yedim halis inek sütünden sağılmış katkısız sütten yapılmış hey babam hey bu market kültürü yüzünden alayımız bir gün kanser olacak yok sitrik asit felan filan ...

kazasız belasız döndük eskihisara tam 6 kişi ve eskihisara geçtik enver hocam sağ olsun minibüsle bizleri yakın yerlere bıraktı valla bu yağmur evet işi bozdu ama tepemizde eğer güneş olsaydı hemide 32 derece olsaydı biz hepimiz o eriklinin rampalarında dondurma gibi erirdik ...

tüm dostlara teşekkür ederim bir adrenalin tur daha bitti....

@Süha Onur Er

süha inanırmısın yorgunluk yok üzerimde bu bisikleti hafifletmem 10 kiloya çekmem özellikle rampalarda daha az yorulmamı getirdi düz yolda sürate geçtim bu gün ...evet gerçekten çok iyi oldu bu momentum meselesi yüzünden 9.4 e bisikleti geriletemeyeceğim enverin dediği doğru momentumu hesaba katmadım böylelikle 1800 ytl den yırttım artık bu bisiklete harcama anca demirbaş harcamalar olur iç lastik teker balata o kadar ....

iyi bi tur olmus kudret abi yagmur güneiş felan baaya bi adrenalin dolu dakikalar geçirmişsiniz. fotograf cektiniz umarım kudret abi :)

@dapoet

alper resimler çekildi gerek suha gerekse ozan dostum çektiler....

Geri