Scudo Sports

Evrendeki hassas ayarlar

@Onur İlker Gündoğdu

Piramitlere gitmene gerek yok. Sümer şehir-devletlerinde Zigguratlar mevcuttu. Yani çok çok daha erken. Sümer tarihi M.Ö. 8000 Mısır tarihi M.Ö.4000 ile başlar. Aralarında bir 4000 yıl var yani. Onu geçiyorum, İslam Hz.Adem'le başlamıştır. Eğer Muazzez İlmiye Çığ okuyorsan evet her şeyin kaynağı Sümerdir. Fakat kendisi Sümer'in kaynağını açıklamaz. Sanki yerden bitmişler bir anda Orta Asya'dan gelmişler gibi konuşur. Kendisi dinlere inanmaz ama iyi bir Sümerologtur. Okunması gerekir ve herkes ondan ne alacağını bilir. Bana piramitleri örnek gösterirken şunu unutuyorsun, bundan 30 yıl önce cep telefonu hayaldi. Ölçümüz bu değil ve olmamalı. Aklımıza böyle hakaret edemeyiz. Onu bu kadar dar sokaklara hapsedemeyiz. Aynı piramitleri yapan insanoğlu bugün supersonic jet uçakları yapıyor değil mi ?

Ben sana şu gezegenleri yörüngesinde tutan her ne ise onu sorsam, bugün cevap veremezsin ama bundan bilmem kaç yıl sonra bu soru cevabını bulabilir. Yani zaman kavramı içine insanı hapsettiği için bu tarz sorulara mahkumuz.

Sümerler ile ilgili sabaha kadar konuşabiliriz, Antik medeniyetler hakkında. Başka bir zaman yüzyüze inşallah. Selametle kal ve aklını dar sokaklara hapsetme.

Şu videoyu da izleyelim, lütfen kimin hazırladığına değil, içindekine bir bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Scudo
@Atilla Gobel

bu palavralarla dolu bir propaganda videosu. bilimin anlayamadığı açıklayamadığı olguları öne çıkarıp bak bunların açıklaması yok demekki bir üstün güç var ve herşeyi o ayarlıyor diye zırvalayan bir video. bu çok zavallıca bir propaganda tekniği. insanları sorgulamak araştırmaktan uzaklaştıran biat ve itaat etmeye yönlendiren çıkarcı bir yaklaşım.

@kayhan Siz palavralara kulak asmadan yaşayın o zaman. Bir de benim anladığım kadarıyla sorgulayan bilim adamları bu sonuca ulaşmışlar. He bu arada Ateist bir profesörün videosunu paylaştım. Kendisi ince ayarlar hakkında güzel bilgiler vermekte ve sanırım oda propaganda yapıyor :) Oysa ki çok faydalı zırvalamıştı. Belki izlemek istersiniz.

@kayhan Yok yahu :) Hiç öyle bir niyetim yok. Herşey tatlıya bağlansın yeter. Az buçuk düşünelim, kafamızda soru işaretleri oluşsun. Ot gelip, gitmeyeyim diye yapıyorum :)

Konu belkide çooook uzayacak bi konu belki.
Fakat inançlı insanlara sromak gerekir, Kabil habil i hangi düşünceyle öldürdüyse.
Ebu cehil neden inanmamakta inat eteyse. kıyamete kadar devam edeceklerdi değilmi?
Yani bu yüzden inanmak istemeyeni hiç kimse inandıramaz.
He şunuda söyleyim, inanmamak farklı bir şey. Din düşmanlığı yapmak farklı birşeydir.
Çünkü ateisttim diyenlerin bir kısmının islam dininden başka hiç bir inanca saygısızlık ettiğini pek göremezsiniz.
Buda içlerindeki aslında müslümanlığa karşı hazmedemeyişlerinden kaynaklıdır.
Fakat birde şu var. Çok sevdiğim ateist bi arkadaşım vardı. Hatta bazı inanan arkadaşlarım sırf onunla arkadaşlık ettiğim için benden uzaklaşmıştı.
Nasıl islam düşmanları var ise onlar yobazdır.
Düşünceleri dinlemeden dinsiz kafir diye suçlayanlarda yobazdır.
O ateist arkadaşıma ezan ı susturmak istermisin diye sormuştum.
Keza bir zamanlar eskiler belki bilir irtica geliyor diye gösteriler olduğunda taksim de öğle vakti okunan ezan yuhalanmıştı.
Kahrolsun şeriat müslümanlar iran a diyorlardı (Demokrasi savunucuları, düşünce özgürlüğü savunucuları)
Ve o ateist Arkadaşım, bu ülkede bir tane bile müslüman kalmasa,
Ezanı Muhammediyi susturmak isteyenlere karşı mücadele veririm gücümün yettiğince demişti.
Son olarakda Kur an da neden herşey yazmıyor sorusu soranlara..
Madem Yaratıcı nın kitabı ve herşeyi biliyor. Bisikletin icadınıda bilmesi gerekmezmiydi? -Evet
Öyleyse vites aktarıcıda acera mı altus mu kullanmalıyım neden yazmadı?
Küçücük örümceğin bile binlerce farklı türü varken, tüm bilgilerin yazılmasını umud edip zekadan bahsetmekde ayrı bi konu.
Bu arada nasılki ben müslümandım da bana inandırı gelmediği için ateist oldum diyenler varsa?
Ateist olup müslüman olanlarda var. Bu yazıyı tersine çevirip başka mana vurgulamak isteyenlerde olacaktır ayrı mesele.
Görmediğim varlığa inanmayıp, görmediğim büyük patlamaya inanmak.
Allah ın nizamı vardır. Herşey bu nizam içerisindedir i inkar edip, doğa sirkilasyonu vardır a inanmak.
Allah ın gücü sonsuz ve erişilmezdir i inkar edip, doğa nın gücü ne inanmak.
Mevlana yı Kaşgarlı Mahmut efendi yi, ebu suud efendi mahmut hüdayi hz lerini bırakıp, ne olduğu belli olmayan işid e bakıp müslümanlık bu demeye inanmak.
Allah diye bir yaratıcı var ama benim bütün dünya yaşantıma karışıyor ve ona göre şekillendiriyor diyip eleştirip,
Toplumları uyması için yasalar ın çıkarılmasını savunup inanmak.
Dinde bile zorlamak yoktur u inkar edip, zorla evlendirilen bir genç kızı islam bu diyip örnek gösterilene inanmak.
İslam kılıç dinidir i diyip, atom bombasını icat eden, bir çok hastalık virisünü yayanlar a bilim adamı demeye inanmak.
Fitre, zekat, sadaka yı inkar edip, bunu uygulamayanları suçlamak yerine islam ı suçlayıp, sosyal yardımlaşmayı savunup sosyalizme inanmak.
Ve daha bir sürüsü..
Şu bir gerçektir ateizim bilim e inandığı için değil, Allah a inanmayı nefsine kabul ettiremediği içindir.
Ve ateizim islam daki ve yüce kitap kur an daki tüm bilgilerin tersine çevirilmesinden oluşmuştur. Çünkü başka türlü bişiy bulamazlardı.
Bende ters olanın tersine örnek sunayım müsadenizle..

Allah beni biliyor dimi? yani dinsiz ateist olacağımıda biliyordu. Ama ben iyi biriyim hiç kötülük yapmadım.
Fakat sırf ona inanmadığım için beni cehneneme atacak öylemi? hani çok affedici bağışlayıcıydı? Bu yüzden ona inanmıyorum. Mantıklı cevap ise?
Ben maymunla aynı ortak atadan geldim evrim beni insan a diğer koluda maymun olarak bıraktı.
Beni neden cinayet işlediğim için yasalarınızla hapse tıkıyorsunuzki?
İçimdeki vahşi kötü duygular benden kaynaklı değil, evrimimin tam gerçekleşmediğindedir. Buda bu kadar mantıklıdır.

Kimisi deve kuşu gibi kafasını kuma gömer, "kimiside cehennemden kurtulmak için değil"
Böylesine muazzam bi nizamın yaratıcısına hayranlık duyup ibadet eder.

Ve son olarakda inansanızda inanmasanızda öldüğümüzde ya gerçekleri görücez dönüşümüz olmayacak.
Yada karanlıkda kaybolup toprak olup gidicez yok olucaz.
Asıl önemli olan ise, kalp kırmadan, birbirimize zarar vermeden saygıyla yaşamak.
Hiç bir (mantıklı ateistin) dinlere mensup insanları katletmesi taraftarı olamayacağı gibi.
Bir insanı öldürmek, tüm insanları öldürmüş gibidir. İnanan bi müslümanında katil olamayacağını bilmek.

Sevgi ve saygı hoşgörüyle kalmanız dileklerimle.. Ve siz nasıl biriyseniz, karşınızada öyle insanlar çıksın.

@kayhan İsmet Özel'in bir lafı vardır, kendisiyle konuştuğumda bizatihi bana şunu söyledi "düşünen birey saçma bile olsa, düşünmeyenden evladır " size katılıyorum. İnsan oğlu kendisi için er yada geç doğru olanı bulacaktır.

bir de deistler var... onların durumu daha kötü, ne ateistlerle anlaşabiliyorlar ne dindarlarla :D

-- yok aslında öyle kötü diil durum, her iki tarafı da anlamakta ve bir orta nokta bulmakta daha avantajlılar... sanırım... yani bence :)

Atilla Gobel paylaşım için teşekkürler , ibret alana , tefekküre dalacak hakikatlar la dolu bir çalışma :harika:

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Güzel bir anlatım; kim ne derse desin inanmamak için kendinizi zorlamanıza gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@CandanC
Özür dileyerek Ney'in ağırlığından dolayı söylemek zorundayım ki Ney üflemeye çalışıyorum. Ney'e bir enstrümandan ziyade Mevlana'nın tabiriyle ateş olarak bakmaya çalışıyorum. Bu yüzden hakkını veriyorum diyemem. Yalnız 2 yıldır üflüyorum yaklaşık olarak. :)

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve Dide
pardon.... evet üflemek :) -- zor olduğunu biliyorum... ben denemedim ama bir arkadaşımdan biliyorum... gerçekten çok çalışmak gerekiyor... n'olur bırakmayın... -- ya bu da denmez ama... şöyle diyim... bırakmasanız ve pes etmeseniz... ne güzel olur :)

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@CandanC
Anlayışınızdan dolayı müteşekkirim. Uygun dille nasıl söylenir bilemiyorum. :) Mevlana Ney'i insana benzetmiş. Kamışlıktan kesme dahil, bekletme süreleri gibi aşamaları araştırma fırsatım olmuştu. Ney'in yapımı dahil baştan sona bir sabır işi... Ama sabrın da bir mükafatı var tabi ki. O güzel yanıksı sesi kendinize bu kadar yakın bir şekilde hissetmenin duygusu başka yerlerde bulunmuyor kanaatimce. Tavsiyeniz, ilginiz, anlayışlı tavrınız ve üslubunuzdan dolayı tekrar teşekkür ederim. :)

@alifurkan390 Ben neye başladım bir ara ama pek ısınamadık birbirimize. Şu an evde yatıyor .

@Onur İlker Gündoğdu
İlk devreyi aşınca gerisi oldukça güzel devam ediyor diye düşünüyorum. Fakat bu ilk devreyi aşamanın herkese nasip olmadığına şahit oldum. Belki de 10 kişiyle başlamıştık Ney'e. Ama devam etmediler veya edemediler. Bunun için hamd ediyorum. Belki de başka güzellikler sizi bekliyordur; ne bileyim Ud olsun, Kanun olsun. Aşk olsun da gerisine pek gerek kalmıyor zaten :)

keman ve ney'in birlikte çalındığı/üflendiği bi performans var mı?? -- iki zor birlikte güzel olur bence... -- ben bi youtube'a döniyim :)

@alifurkan390 Dinsiz olduğumdan mı acaba :D

Ben gerekli sabrı gösteremedim sanırım.2 kişi kalmıştık ses çıkaramayan,kız çalıştı becerdi ben ilgilenmedim attım bir köşeye.İlerde daha ciddiyetle düşerim üzerine umarım :)

@CandanC Gitar ve ney çalıyorduk arkadaşlarla.O çok güzel oluyor,dinlediniz mi hiç bilmem :)

• Beğen
Tepkiler: Antecurs
@CandanC
Ney'de farklı tavırlar var. Ben Ney'in aslı olan klasik tavır üzerine düşmeye çalışıyorum. Diğer tavırı pek göz önüne almıyorum. Bir kamış parçası ya da plastik boruya üflenerek çıkan seslerden ibaret olarak görüyorum. Klasik tavırda bir Ney ile Keman uyumsuz olur diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Geri