Scudo Sports

Evlenmeli mi evlenmemeli mi?

evlilik üzerine sözler:evlilik;fırtınalı havada sığınılacak en iyi limandır.(ya evlilik hep fırtınalı geçiyorsa ne olacak acaba?
evlilik bir piyangodur.yarın da ne olacağı belli olmayan bir piyango.
1. evlilikte boşanma oranı:%50
2.evlilikte boşanma oranı :%70
bayağı risk taşıyan bir yatırım.
evlilik:eşinizin ailesiyle de zaman geçireceğiniz bir oluşum.
evlilik:insanların,kısa bir sürelik an ile kandırıldığı ve esas amacı insanların çoğalması olan bir eylem.
evlilik:(aşk)ruhların kaynaşmasıdır.bu da cinsel eylemlerin sonucunda oluşan bir durumdur.(birbirini seven ama cinsellikle tamamlayamayanların durumu başkadır.)tabi kaynak bir yerinden çatlamaz ise devam etmektedir herhalde.
evlilik:insanların çoğalma amacına hizmet etmeyen her şey boştur,boşunadır.
bunlar evlilik üzerine ileri dürülen düşünceler,kimi katılır,kimi katılmaz.pratik hayat ve yaşamın bunları doğrulaması şarttır.

@berberci
evlilik bağımsızlığı,dolayısiyle yaratıcılığı yok eder.

Scudo
Yetişilen toplum bunda büyük etken. Baskıcı, muhafazakar bir aileden geliniyorsa eğer evlilik kaçınılmaz sondur lakin özgürlükçü kimsenin kimseye karışmadığı,akıl vermediği bir toplumda büyüdüyseniz zaten evlenme ihtimaliniz çok düşüktür, çünkü evlilik çok zor bir müessese 2 insanın birebir uyuşması mümkün değildir.

Doğdun, okudun, askere gittin, işe girdin, evlendin, çocuk yaptın,emekli oldun ve öldün.
Bu sarmalı kıran herkes benim gözümde özel insandır.
Aralarında olmaya çalışacağız. :)

@soner kalaycıoğlu

bu arada herkesin bayramını kutlarım seninde soner dostum,bir şeyler yanlış gidiyor bu ülkede ,haberleri izliyorum koca işşiz ve evde tartışma çıkıyor adam sinirleniyor eşini vuruyor ,kadın ölüyor adamda kafasına sıkıyor,ne oldu şimdi,
geldikmi ekonomiye,bu ülkede gençliğimden beri ekonominin iyiye gittiğini görmedim ,konu evlenmeli yoksa evlenmemelimi ,olmak ya da olmamak evlilik eşittir ekonomidir ,ekonomi evliliği etkiler ,ekonomik açıdan sıkıntılı olanların evlliği zordur, o evlilikte kavga gürültü vardır ,huzur yoktur,sançezin çocukları filmini izledim bu arada o filmin müziği beni hep etkiler,bir küçüçük gecekonduda yaşayan oldukça kalabalık nüfuslu bir ailenin yaşamı,bu ülkede bu tip bir aile yokmu,tabiki var,tam karşımda geçimini çöplerden kağıt toplayarak sağlayan kalabalık bir aile var çoluk çocuk her sabah kamyonete atlıyorlar bir yerlere gidiyorlar ,büyük bir çadırda kalıyorlar,sormak lazım onlara evlilik nasıl bir şey diye ,bir gün büyük bir kavga çıktı ,polis geldi ,geçim sıkıntısı var tabi,
bu ülkede 80 milyon nasıl geçiniyor acaba ,terastan aşağıya bakıyorum ,karşımda çift gidişli e-5 'bağlanan yol var ,arkasında koca torbaları çeken gençler var gruplar halinde gidiyorlar,çöplerden teneke kutu ve kağıt topluyorlar,
bir gün onlardan birine soru sordum günde kaç para kazanıyorsun dedim, ağbi dedi günde 35 ,40 lira arası dedi ,nerde kalıyorsunuz dedim 10 kişi bir odada kalıyoruz ağbi dedi,bu çöpten geçinenler bayağı kalabalık oldu istanbulda ,bu insanlara bir iş yaratmak lazım ,onları pisliğe mahkum etmek gayri insani,,,
kıssadan hisse ekonomisi çok iyi olanların evliliğinede şahit oldum ,yakın akrabalarımdan para huzur getirmedi, han kat yat huzur getirmedi,peki nedir çözüm, ayağını yorganına göre uzatmak ,fazla borçlanmamak ,tutumlu yaşamı ilke edinmek,aşırı tüketimcilik bize ne kazandıracak onu düşünmek,norveç toplumu çokmu mutluydu ,asla, hayır,80 yıllarında intihar oranı yüksek idi,bir eli yağda diğer eli balda ,maşallah adam zengin intihar ediyor,niye doyumsuzda ondan insan bir kere şükredecek haline,,,,

@brstrmn, post: 2317858, member: 7723

doğdum ,okudum ,liseyi bitirdim ,askere gittim tam 18 ay, yeteneğim vardı müziğe,işim müzisyenlik oldu,yıllarca,şimdi emekli oldum,emekli maaş ile geçiniyorum ,anadan miras kalan ev yıkıldı ,plaza oluyor ,büro sahibiyim ,pozisyonum var tabi ,pozisyonlarını insanlar akıllı kullanacak ,kimse kimseye beş kuruş vermez,
pozisyonlarını hiç kimse harcamak istemez ama bazen işler kötü gider,yaşamda herkesin bir gardı olmalı ,bu sistemde yaşayabilmek için doğru adımlar önemli,bütün toplum bir ip üzerinde yürüyor bu ipten aşağı düşmekte var,
akıl burada devreye giriyor,geleceği kurmakta bugünden başlıyor ,adımlarımız çok önemli ,vereceğimiz kararlar bizi etkileyecek ,herkesin bu dünyada mutlu olmasını isterdim ama dünyanın ekonomik çarklarının pekte insancıl olduğu düşünülemez

Simdi bir evlilik portresi cizeyim. Eminim tanidik gelecektir. Adam okumus is guc sahibi olmus. Kadin da ayni sekilde. Cevreden bir baski hadi evlen artik. Demek ki evlenmek zamani. Oyleyse evlenelim. Peki kiminle. Tabii ki meslek sahibi ve mumkunse varlikli biriyle. Arayislar baslasin. Ailen zaten isin senden fazla icinde. Arkadaslarin da durumdan vazife arayis icinde. Sosyal medyadan ordan burdan resimler vs. Bulundu mu...tamam. Simdi bir araya getirin bizi. Gelindi...yakinlasma tanisma cabalari. Taraflar gece yatinca ayni seyi dusunuyor herhalde "bundan olur mu" Sonra mantik cercevesinde karar veriliyor, tarih aliniyor vs. Tabii ki buraya kadar ki bu sakat yaklasim yuzunden sonrasi da berbat. Baslamadan bitti aslinda hersey. Dugun nisan nikah salon ot bk vs vs isin icine harcamalar bolusumler vs giriyor ve icinde duygusal filizlenmenin kendi dogasinda gelismedigi bu olusum cogu zaman baslamadan dagiliyor.
Hadi taraflar bu asamayi da atlatti diyelim. Ozunde ekonomik birliktelik tabanli bu sacma sapan yapi ilk surtusmede catirdamaya basliyor. Iki taraf da cok cirkin bir tutum icinde cunku. Birbirlerini dogru durust tanimadiklari icin ilk tartisma cogunlukla prensip ve odunlerin cekistirildigi bir hale donusuyor ve faciayla sonuclaniyor. Kadina bakiyorsun, ben de kazaniyorum ben de calisiyorum kendimi anami ailemi ezdirmem gibi abuk bir dusunce icinde. Adam zaten ekonomi ve seks odakli girmis olaya. Kadina gereken hassasiyeti gostermiyor, derken bosanma. Hele bu yapi bir de cocuk yaptiysa, cocuk savas alani, bu ikisi savasan. Olan, her savastan sonra tahrip olan sehirler ve doga gibi zavalli yavruya oluyor.
Evlilik duygusal ve maalesef cagin geregi ayni zamanda ekonomiyle tevdi edilmis bir kurumdur. Hersey neredeyse dort dortluk olacak ki devami gelsin. Daha cok sey yazilir da...lafin sonu gelmez.
Herkese mutlu bayramlar.

@Kudret Kurtcebe bende şahsınızın ve herkesin bayramını kutlarım.
valla evlilik yürüyor da nasıl yuruyor,kimsenin haberi yok.bir taraf aşağıdan alıyor.ama içe atmanın,bunun bir bedeli sağlık olabilir.çalışma huzuru ve ekonomisi uygun olmalı ki insanlar huzurlu eve dönüp,orda patlamasın.evlenmeyen insanlara saygı duyuyorum.ben de yalnızlığı seven,arkadaşı olmayan bir insanım.yalnız insan en güçlü insandır.kafa dengi insan bulmak zor.hem de arkadaş, özgür zamanını sınırlamakta.insanların belli nedenlerle karşılaşması ve ilişki kurması taraftarıyım.yakın akraba da olsa,insanlar yanyana bir saati geçmemeliler.çünkü aşan süreler,dedikoduya yol açmakta.boş konuşmalar çoğalmakta.daha verimli ugraşılar bulunulabilir.hem şimdi facebook türü şeyler var,yüzyüze iletişim azalıyor,tabi kameranı açarsan başka.o da telefon gibi sunni bir ilişki olmakta.
daha çok erken evlilikler taşrada olmakta.1.madde cinsel güdülenmeler ve çevre baskısı.valla ben hala akıllanamamışım galiba.2.evliliği de yaptım.şimdilik gidiyor.ama türlü zorluklar var.ben sakin bir insan olmasaydım,bu evlilik de yıkılmıştı.1.evlilik boşanma nedeni;1991 krizi nedeniyle bankaların şube kapamaları.sizin evlilikte ekonomiyi öne almanız,çok gerçekçi.sanatçı ayağı yere basan insandır.öngörüleriniz isabetli.2. evlilik de eşim beni ,daha çok sevdi ki(kendi sevdiğimden) evlilik 17 yıl oldu hala sürüyor(cicim ayı 6 ay sürdü,şimdi sevmese de kalanın kırıntıları kurtarıyor.).tavsiyem;sizi daha çok sevecek,uygun bir kişiye evlenin.ya da hiç evlenmeyin.çünkü evlilikler sürmüyor.elini tuttuğum iki kadın oldu.allah üçüncüsünü göstermesin(para karşılığı bu iş olmaz;ama duygusal incinmeleri sevmediğimden para karşılığını da hoş görürüm).neyse çok özele kaydım.herkese selamlar,saygılar..

Poker face evli arkadaşlarım evlilik hakkında hiçbir şey söylemezken, dürüst olanlar 'Oğlum sakın evlenme' diyor. :)

@berberci doğru sanatçı yoktan var eden kişi bu müzikte bir gitar sitili ile çıkar yani öyle bir çalarki gitarist hiç kimse onun gibi çalamaz çalsada onun yaratıcısı zati vardır örnek joe pass jazz gitaristi,john mc lauffen vs ,gibi ve son zamanlarda ortaya çıkan gitar virtüyözleri andy mc knee ,preston reed ,acaip bir teknikleri var,örnek ressam salvador dali o dahi bir sürrealist gerçek üstücü ,bosch mesela ve eşer ve brugel,,bu ressamlar bir çığır açtılar büyük besteciler bethooven gibi ölümsüz insan yarattığı besteler 9 'uncu senfoni muhteşem hala beni etkiler ,,,mozart keza,ama mozart öldüğünde pek insan gitmedi onun arkasından ,bethooven mozarttan sonra yaşadı öldüğünde bir başbakan ölmüş gibi uğurlandı ,sağır duymayan bir besteci bir dahi,,günümüzde artık yaratıcılık kalmadı diyebilirim ,çünki aşırı sanal teknoloji ve de yazılım dünyası sanatı bence yok etti,,bilgisayarda davul programı yazanlar oldu besteci ,
halbuki etten kemikten canlı bir ruhun bateri çalması başkadır makine müziği ruhsuzdur,,

sanatçı yaratıcıdır kendi zamanında asla anlaşılamayan van gogh ,sürünerek öldü ölünce tabloları yok sattı bu sanatçıya verilmiş en kahpece ödüldür van gogh 'un başarısının karşılığı bumu olmalıydı ,sanatçı yaşadığı toplumu aşar, nice gibi ,
gerçi yazar sanatçı değil , ama yaşadığı dönem avrupayı fena şekilde aşmış bir kişidir,,,,,
onun zarathustrası okunmaya değer yani böyle buyurdu zerdüşt

@qwerty112233 hayatınla ilgili herşeyi sen bile eksiksiz düşünemeyebiliyorsun. Kastım bu yaşadığımız maddi hayattan. Evlilik insanı toparlar.
Tabi multifaktöriyel bir hadise. İyi eş insanı vezir, kötü eş rezil eder. (poker face olmamaya çalıştım)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yuvayı dışı kuş yapar. Bunu ben söylemiyorum, atasözü bu. Erkeğin yaptığı yuvanın ömrü 2 ila 24 ay arası sürüyor. İstisnalar hariç.

Filozof'un birinin bir sözü vardı. Ne olursa olsun evlenin. Eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz, kötü çıkarsa da benim gibi filozof olursunuz :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Yusuf Ziya Aktaş
üstadım, güzel ahlak zaten aranıp da bulunamayan. Allah nazarlardan saklasın siz ne güzel bu dünyada cenneti bulmuşsunuz. kıymetini bilin. Allah her gününüzü bir öncekinden daha güzel eylesin.

o zaman size başımdan geçen bir kısa öykü. validem aracı oldu, hanım kızımız, 5 yıldızlı otelin havuz başında 400 kişilik yemekli düğün yapamayacak erkek evlenmeyi hiç düşünmesin demişti. evlenmeyi düşünmüyorsam demek ki varmış bir sebebi.

hayat çok kısa, üzmeye de değmez üzülmeye de. forumda, bir kişinin yüzünün tebessüm ettiriyorsam ara ara ne mutlu bana.

Allah herkesin karşısına karakterli insan çıkarmayı nasip etsin. Teyze diye otobüste yer vereceğin insanların eşlerinin arkasından neler çevirdiğini şahit olduktan sonra kadınlara güvenim kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Evlilik güzel bişey aslında.. Tabi karakterli, çalışkan, fikirler uyumlu ve birbirini tencere kapak uyumlu hanımla evlenilcekse. Kasımda düğünüm var, 4 yıldan fazladır çıkıyoruz. Kendisi tek başında evde yaşıyor ve her gittiğimde evlilik hayatı gibi yaşadık, birbirimizi tamamladıktan sonra evlilik o kadar kötü bişey değil. Aile baskısı ile yapılan evlilikler çok tehlikeli.. Borç altında kalınacaksa o daha kötü. Birbirimizi kısıtlamıyoruz, onunda arkadaşları var kız-erkek ve benimde arkadaşlarım var kızlı erkekli. Onlarla buluşmaya giderken söylüyoruz birbirimize arkadaşla buluşmaya tabiki isimleri söylüyoruz güvenimiz sarsılmaması için :D

Bisikletlerimizi yatak odamıza özel bisiklet dolabı yaptırıp asıcaz :) Evlilik sonrası kendine ofis açıcak bense kurs açıcam :) böyle evlilik sürdürülcek, çocuk planlamıyoruz eger aile bakısı ile zorla çocuk yaptırılmaya kalkışıllırsa çok büyük yıkım olur. Çocuk mevzusu çok derin kuyu.. 3-4 sene sonra planlamak en iyisi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@appendix
:D
Super

Evlenmeli, bakmayın siz evlilerin laflarına :islik:

Geri