Scudo Sports

Evet sevgili bisiklet severler,büyük tur için rotam hazır...

Bir öneri : foruma üye arkadaşlar sen bizlerin bulunduğu bölgeye ulaşınca en az tam bir gün etabına katılırsak tur forum açısından anlam kazanabilir.
Yurdun dört bir yanından bisikletforum üyeleriyle görüşme tanışma kaynaşma sağlanır. Sen de kendini yalnız hissetmezsin.Örende bu civarda bulunduğun sürece tam desteğimi tekrarlıyorum.
Mehmet Can

Scudo
katılıyorum dostum zaten öyle işliycek yani tura başladıgım zaman gün gün olmasa bile,2 güne 1 mutlaka forum daki arkadaslarla irtibat kurucam.böylelikle hem herkes haberdar olucak,hemde istiyen belirli bir yerde karşılayıp,yine belirli biryere kadar eşlik edebilicek ister 10,ister 100,ister 1000 km...

dostum sende örenden katılabilirsin zaten katılmak isteyenlerin mesajlarını biriktiriyorum.tura en az 2 hafta kala hepinize ulaşıcagım.sevgiyle kal...

rüya gıbı bır yasama dalıyosun bence,ama gercek bır ruya,sana bol sans ve huzurlu kazasız bır yolculuk dılıyorum,foto ları unutma,ınsallh bızlerde böyle güzel turlara imza atarız.hoscakalın

• Beğen
Tepkiler: Feyyaz Alaçam
grikartal,sizin gibi kişilikli insanların yapıcı etkileri olmadan bu hayali gercege dönüştürmek gercekten cok zor olurdu.ama sayenizde hersey süper gidiyor.iyiki varsınız.sevgiyle kalın...

iyiki varsınız arkadaslar...
düşündümde bu forum sayesinde başıma çok güzel seyler geldi,bir sürü gercek arkadas kazandım.kaza bela olmazsa turda gecicegim illerde daha nice dostluklar kazanıcagım.
sevigiyle kalın...

Gezİnİ Hatayin Ucunda Surye Sinirinin Orda Bİtİrmeye Ne Dersİn Orasi Daha Bİr Anlamli Olur Yanİ Bİr UÇtan Ötekİ Uca Olur... Ama Bu Sadece Bİr Önerİ Yİne De Sen Bunu Bİr DÜŞÜn Derİm... Kolay Gele

arkadasım ilk etapta hatay a kadar düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim.2 nedeni var;
1-mersinden sonra yol üzerinde sahil şeridi yada herhangi bir dogal güzellik yok ayrıca tankerler,soguk asfalt cok itti beni
2-mersinde yeni yeni toparlamaya calıştıgımız bi bisiklet grubumuz var.Mugladan mersine kadar eşlik edebileceklerini söylediler.ayrıca tüm sevdikllerim benim mersine girmemi beklicek.daha ileri gitmenin cogu seyi götürücegini ve kopukluk yaratıcagını düşünüyorum.

bu yüzden rota mersinde bitiyor.
tavsiyen için teşekkür ederim.ne kadar tavsiye,öneri,yorum,o kadar güzel ve saglam bi tur...

sevgiyle...

tebrik ederim.guzel ve detaylı bir calışma yapmışsın.öncelikle içinde korkuya asla yer verme.guzel ve yorucu bir yolculuğa çıkmadan önce yeteri kadar dinlenip bol bol enerji depolayıp besinlerine dikkat et.hatta ufak bi check up yaptır bence sonra yolda cok uğraşırsın.kazasız belasız yolculuklar dilerim.

• Beğen
bende inanılmaz çok istiyorum böyle bi yolculuk öss den sonra olacaksa benimde gelme şansım olabilir...

• Beğen
Bende bir arkadaşımla(Barış Akdere) beraber İzmir-Kaş arasını bisikletle geçtik. İlk önce İzmir-Marmaris daha sonrada Datça-Marmaris-Kaş gezilerini düzenledik. Bu geziler 4-6 günlük gezilerdi ve bana zaman olarak yetmişti. Umarım senin çıkacağın bu uzun gezide benim gibi sıkılmazsın. Dışarda yemek yemek, yıkanmak, uyumak vs. gibi şeyler beni bir süreden sonra sıkmıştı. Daha önceden uzun tur yapmadıysan birkaç günlük bir gezi yaparak bu tur işlerinin sana göre olup olmadığını düşünmeni isterim. Bide yanında mutlaka bir tane arkadaş olsun bence o uzun, boş, sessiz yollar tek başına çekilmez gibi geliyor. Arkadaş dediysemde çok sıkı bir dost olmasını tavsiye ederim çünkü insan fiziksel değilde ruhen cok yoruluyor ve çevresindeki insanları kırabiliyor.

Rotaya gelince Marmarise giderken Kuşadasından geçmeyip Ortaklar-Söke yolundan Milasa gittik ve yol Milasa kadar nerdeyse düzdü. Daha sonra Milasdan Örene ve ordanda Gökovaya gittik ama Ören-Gökova yolu çok yokuştu, bizi zorladı.

Kalcak yerler olarakta Ortaklarda Jandarmaya gidip ordaki komutan bize belediyenin sosyal tesislerini ayarlamıştı. Milasda da Türkiye kömür işletmeleri lojmanlarında bedava kalmıştık ordaki Cevat Bey bize cok yardımcı olmuştu. Gökova milli orman parkına diyecek yok zaten cok güzel bir yer, kalmanı tavsiye ederim. Kaşa gelmeden de Eşende de orman yangını ilk müdale ekibinin yanında kalmıştık. Onlarda bizimle cok ilgilendiler burdan Hasan Şefe çok teşekkür ediyorum.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• Beğen
monstergarage tur yazın olucak haziran yada temmuz.duruma göre kendini ayarlaya bilirsen olur.içinde sevgi olan herkese açık bi tur.hoşçakal...

enis57 ilgin ve tavsiyen için cok teşekkür ederim.check up konusunda cok haklısın hiç aklıma gelmemişti cok iyi oldu...
sevgiyle...

maxicef tur haziran yada temmuz ortasında başlıcak.yani öss den sonra.istedigin yerden istedigin yere kadar eşlik edebilirsin... sevgiyle...

sevgili cemalcekliler,öncelikle göstermiş oldugun ilgiye teşekkür ederim.daha önce 2 gece 3 günlük bi mersin turu yaptım.ve bundan da küçük 1 gecelik yada günübirlik turlar düzenledim ve malesef hepsinde yalnızdım.şimdi benim bisikletle olan ilişkim,inanılmaz ölçüde dogaya aşık olamamdan kaynaklanıyor.ben 4 yıldır yazları,Mersinin çeşitli köylerinde sırtımda cantam,rüzgar beni nereye götürürse gittim,içimi sevgiyle donatıp geldim ve yine tek başıma.çok cekilmez biri oldugumdan degil,cevremdeki insanların yaptıgım seylere cesaret edememesinden dolayı yalnızdım.son 2 senedir yoldaşlarım arttı ama...

neyse cok uzattım,söylediklerinde haklısın.Bu kadar uzun yola sıkı bir dostla gidilmesi gerek ama şartlar neyi gösterirse öyle hareket etmek zorundayım yani turun hepsine degilde 100-200 km lik kısımlarına eşlik edicek bisikletforum üyeleri bile bana yeter aslında.sıkılma konusuna gelince,bu konuda kesinlikle kendime güveniyorum her 100 km ye 1 agac 1 kuş 1 dalga bile düşse içim kıpır kıpır olur.kararım kesin beni yollar korkutamaz,daha hazırlık aşamasında o kadar talihsizlik geldiki başıma,daha cok manevi olarak ama adım attım,geriye israrla arzulamak kalıyor onuda yapıyorum sanırım.

rota ve yol bilgisi için ayrıca teşekkürler.sevgiyle....

Merhabalar,

Bu konu uzun zamandır gözümden kaçmış kusura bakma. Son zamanlarda işlerimden dolayı fazla giremiyorum foruma ondan olsa gerek.

Bu tur hakkında düşüncelerimi seninle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle güzergahı kesinleştirmen çok iyi olmuş. Yanlız sana tavsiyem planlı bir şekilde yol alma. Nereye kadar gidebiliyorsan git, gidemiyor isen oraya ulaşıcam diye kendini zorlama. Off günlerini mutlaka iyi değerlendir ve aksatma.
Sarp Sınır Kapısından başlayan turunda Samsun'a kadar zorlanmadan yol almış olucan buda sana ısınma olacak. Sonrasında ise Türkiye'nin zor yollarına geleceksin. Yakakent'ten Şile'ye kadar zorlu bir yol seni bekliyor olacak. Bütçeni iyi değerlendir. Yolda her ihtimallere karşı yanlız kalabileceğini unutma. Tanıdığın insanlar kadar, tanımadıkların da olacak.
Uzun yolculukların en büyük sorunu yol arkadaşlarındır unutma. Çok iyi seçmelisin. Bu konuda gökturkgünal abimin bir yazısı vardı okumanı tavsiye ederim.
Başından birçok olay geçecek bunlara hazırlıklı ol. Yani ne bileyim köpek saldıracak, insanlar tersleyecek bunlara karşı önlemini al. Biber gazı gibi... Yani güzergahında böyle bişey olacağını sanmam ama dikkatli ol. Yanına şeker al çocukları sevindirmek amaçlı. Bunlar çok küçük şeyler olarak görünsede önemli.
Bikaç öneride özelden yazıyorum. Dikkate almanı dilerim.
Aklına gelen her soruyu çekinmeden sorabilirsin. Aklıma gelenleri yazdım.

Sevgiler...

öncelikle bişeyi acıklamam lazım,serkan abi varlıgından gercekten mutluluk duyuyorum.

''Ne kadar gidebiliyorsan git,oraya ulaşıcam diye kendini zorlama'' sözünde kesinlikle haklısın.bunu turumun amacına uygun olarak önceden düşünüp kararını vermiştim ''önemli olan sonuça varabilmek degil,o yolda mutlu olmak'' demiştim.ama senin bunu bir daha vurgulaman cok iyi oldu.

maddi olarak sıkıntıdayım aslında,ama carrefour reklam broşurlerini dagıtıyorum,kazandıgım parayla kredi kartlarımı kapatıyorum tur için.ayrıca 2. dönem okul oldugundan yemekhanede falan da calışmayı düşünüyorum,oraya giremezsem haftasonları yine broşür dagıtımı yapıcam.hiçbiri olmazsa turumu temmuzda başlatıcam,hazirandan temmuza kadar 1 ay havuz görevlisi olarak calışıcam yaklaşık 500 ytl yi koparıp düşücem yola.aslında ailemdende destek istiyebilirim ama kendimi iyi hissetmiyecegimi bildigimden dolayı bu durumu aklımdan bile gecirmiyorum.

yani butün maddi düşüncelerimi acıkladım böylelikle :) öyle işte abi.senden daha cok yardım istiycem merak etme... göstermiş oldugun ilgi ve sevgine coook teşekkür ederim.iyiki varsın,iyiki varsınız.... sevigiyle....

@ozgurluk_tutkunu
Merhaba Kardeşim,
Çadırda konaklayacak isen az bir destek ile o parayı yetirebilirsin. Ama beslenmeni de ihmal etme. Daha öncede söylemişimdir mutlaka. Vitamin haplarına felan aldanma. Günlük taze sebze ve meyve, karbonhidrat(Makarna) ve protein(kırmızı et). Eksik etmemen gerekenler bunlar.

Sponsor felan düşünüyor isen önce amacını belirleyeceksin. Kimse gezmeye para vermiyor. :) Kaldı ki Türkiye'de ki en zor iş sponsor bulmak. Ama bu konuda da sana elimden geleni yapmaya hazırım. Basın ile diyaloğunu sağlayabiliriz, sponsorluk dosyasınıda hazırlayabiliriz.

Sevgiler...

teşekkür ederim serkan abi.ben bütce olarak 800 ytl civarı düşünüyorum.vitamin haplarının yanında sebze meyve,karbonhidrat almamın gercekten önemli oldugunu bir kez daha hatırlattıgın için teşekkürler.bu yeme içme ve birçok detayı nisan mayıs gibi kesinleştiricem. şimdi turun ismini ve amacını yazıya dökme zamanı.gelişmelerden mutlaka haberin olucak abi.mail adresini ekledim.görüşmek üzre hoşçakal
sevgiyle...

arkadaslar.bişeyi ögrenmek istiyorum boyum 189cm kadrom 16'' normal şartlarda günü birlik yolculuklarda belimde falan bi problem cıkmıyo.ama yapacagım bu uzun turda kadronun küçük olmasıı bana cok zarar verir mi? gerci sele borusunu degiştirdim 4 cm daha uzun bi sele borusu taktım ama yinede kadromu degiştirmem gerekirmi.yardımcı olursanız cok sevinirim.sevgiye...

@ozgurluk_tutkunu

Merhaba özgürlük tutkunu,

Konu gerçekten benim de iştahımı kabarttı,umuyorum herşey yolunda gider senin için...keşke bir yerinden katılabilsem,dur bakalım...
Kadro boyu ile ilgili nacizane fikrim,kadronun sana birhayli küçük olduğu,ancak tabi sen rahat ediyor olman da önemli,rahat etmesen şu an kullanıyor olmazdın sanıyorum...Tabiki markadan markaya farketmekle beraber bisikletin açıları da önemli,ancak ben 1.94 boyumla 22 inch bir bisiklet kullanıyorum.bir de 20 inch var ayrı olarak.Kendi düşüncelerimi paylaşayım dedim...

Geri